AVALDAN ARVAMUST

ülbik, kes ei taha süüa verist kanamaksa

6. juuli 2022

Ma ütlen teile täiesti ausalt, et Laagris pole pmst ühtegi kohta, kus söömas käia. Isegi Wolt toob enamasti ainult burkse ja pitsasid kohale, aga muud kraami seal väga ei liigu. Rääkimata siis sellest, et oleks üks koht, kuhu saaks minna näiteks väiksele kokteilile ja snäkile. Seega oli suur minu rõõm, kui ma nägin kellegi insta storydest, et üks söögikoht nimega ROMB. Oma peas pidasin seda enne menüü järgi burksi ja sushiputkaks, aga tegelikult on see mega ilusa terrassiga söögikohake. Ja isegi kokteilid tundusid ilusad.

Seega ei miskit muud, kui panime sinnapoole ajama. Lausa 3 minuti jalutuskäigu kaugusel mu kodust – idekas, eks? Sisse astudes tabas mind küll selline tunne, sest see oli tõesti ilus. Sisekujundus on väga fancy ja terrass ka mega ilus ja mugav, lilli täis, vaatega liivasele võrguplatsile. Ma juba hakkasin ette kujutama, kuidas ma sõbrannadega suve jooksul veel sinna korduvalt sisse sajan, aga no praegu võin öelda, et need mõtted olid ennatlikud, sest ilus sisekujundus jääbki selle koha ainsaks plussiks.

See koht on päris väike, sees vist 4-5 lauda ja õues ka umbes sama palju. Kõik lauad olid täis, v.a siis üks terrassil olevatest suurtest laudadest, mis oli terve meie sealoleku aja broneeritud. Ehk siis mingi kaks tundi? Selle aja jooksul käisid korduvalt inimesed lauda otsimas ja pidid lahkuma, sest laudasid polnud, aga jumal hoia, et seal reseveeritud lauas keegi oleks vahepeal süüa-juua võinud 😁. Okei, see selleks, sest kui meie jõudsime oli just üks laud vabaks jäänud, tühjad klaasid veel laual.

Ma saan aru, et koht on täis, aga teenindajaid oli seal omajagu ja no 9-10 lauda ei tundu mulle isiklikult nii palju, et ei suudaks pool tundi tühje klaase laualt tõsta. Ma ei tea, ehk olen ma pirts, aga ma olen ise olnud klienditeenindaja üksi rohkematele laudadele krdi kesklinnas ja ikka sain hakkama. Seal olid aga vähe teised lood. Lõpuks viisime ise need klaasid ära, sest neid ei koristatud ära ei meilt tellimust võttes, ega ka meie jooke tuues.

Kas me ütlesime midagi? Ei.

TUND AEGA snäkkide ootamise järel saime siis lõpuks toidud. Neljast toidust oli üks vale roog (mida me polnud tellinud) ja üks täiesti toores. Ma tean küll, et maks peabki roosa olema, aga see konkreetne asi nägi nii verine ja toores ja lödi välja, et polnud nagu väga isu seda süüa. Saatsime selle tagasi sõnadega, et pole vaja hakata uut tegema. Mitte nagu ülbates, et krdi ei tahagi su maksa, vaid kuna mõlemale oli nagunii kaks eelrooga ja sada aastat enam juurde oodata ei viitsinud, siis mõtlesime, et las ta jääda. Polnud erilist maksaisu ka pärast seda 🥲

Ühel hetkel tuli meie laua juurde teine teenindaja, kes konkreetselt vingus näoga ja põrnitsedes mainis väga nähvava hääletooniga: “Kahju, et teile maks ei sobinud…, Et me siis ei hakka nagu seda teile arvele kah panema…”. Mille peale ma ütlesin enda meelest väga harilikul ja pigem isegi naljatleval toonil, et kas muidu mõndadele sobib toores maks kah või?”. Selle peale nentis neiu väga kurjalt, et ma ei pea teenindajatega nii ülbe olema.

Nagu… Ma tean, et mul võib olla ülbe nägu, kui ma parasjagu ei naerata, aga nagu konkreetselt meie lauda ei koristatud, toodi vale toit JA toores toit, mida me tund aega ootasime. Ma ei olnud terve selle aja jooksul kordagi isegi mitte pahaseks saanud. Aga nüüd ma ülbitsen, sest ma küsisin, et kas keegi sööb toorest maksa? 😁

Ütlesin siis, et minu arust on meist kahest tema see, kes siin laua ääres seisab ja silmi pööritab, mille peale vastas ta maailma suurima silmapöörituse saatel, et ta EI PÖÖRITA MIDAGI! 👌 Ja väääga kurja pilgu osaliseks sain ma isegi siis, kui pärast vetsu minna tahtsin 🥲

Ühesõnaga, ma ei tea. Koksid olid head ja koht iseenesest ilus. Kui kõht täis, aga suu kuivab, siis võib kindlasti läbi astuda. Söökide ja viisaka teeninduse peale ma eriti lootma ei jääks. Okei, ma praegu teen liiga – see esimene teenindaja oli küll viisakas. Tema oli aga omakorda see, kes toidud sassi ajas ja lauda koristada ei viitsinud (kõrvallaud sai ka vale toidu). Kokkuvõttes ma ei oskagi sellele kohale mingit adekvaatset hinnagut anda. Ise ma sinna nüüd pärast seda arvustust tagasi minna ei julge igatahes, aga kohe tundsin, et tahaks kirjutada. Polegi keegi mind ammu ülbeks sõimanud selle eest, et ma toorest kanamaksa süüa ei soovi 😁

Aga kuna see esimene tüdruk oli vähemalt viisakas, siis tippi ikka jätsin. Ma juba kujutasin vaimusilmas ette, kuidas muidu see kuri tüdruk hakkab kõigile rääkima, et krdi Mallukas käis siin, ülbas kahte lehte ja isegi jotsi ei jätnud.

Naljakas lugu iseenesest, tavaliselt räägivad klienditeenindajad, et kliendid on sellised kurjad matsid, vastupidist tavaliselt ei kohta. Samas päev hiljem jalutasin 2 km MuSu Restosse ja seal oli super teenindus, seega on ikka võimalik küll sõbralik olla 😊

EDIT: Aasta hiljem mõtlesin sellele kohale uue võimaluse anda, sest nagu öeldud, see on ainukene söögikoht, mis mul siin lähedal on ja mind konkreetselt visati sealt välja 😁 Istusime maha, tellisime joogid ja jõudsime mingi pool jooki ära juua, kui äkki astus laua ligi mingi mees, kes uuris, et kas ma Mallukas. Ja siis ütles, et me peame KOHESELT need kohad vabastama ja lahkuma, sest ta on mu valesid täis postitust llugenud ja hakaku ma nüüd astuma 😀 Ma küsisin siis, et mida ma täpsemalt valetasin, aga vastuseks sain “KÜLL SA ISE TEAD!”. Aaa, seda lisas ka, et nüüd on mul lõpuks jälle põhjust neist blogida. Ma toona ei viitsinud, aga kuna mulle täna ette kargas, et Rombil on sünnipäev, siis mõtlesin enda kahte kogemust seal jagada.

PS! Pool mojitot, mis ma jõudsin ära juua (ja mille eest ma pidin täishinna maksma), oli sitt🙏

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Laagrikas 26. september 2023 at 16:59

    Ma olen sinuga Mallukas 100% nõus et ROMBis sitt teenindus 🙁 Ilus koht aga ülbe, aeglane ja kahtlane koht kahjuks. Ükskord küsiti reviewd toidu kohta ja kui vastasin ausalt et mulle maitses vaga aga oleks voinud yht teist muuta, hakati kohe vastu seletama 😀 ma motlesin et okei naguu…?! Ise küsisiste mu arvamust. Mai tea imelik koht

  • Avatar
    Vasta G 23. juuli 2022 at 17:05

    Mina olen alati saanud hea kogemuse KIUS restos turu juures. Seal head karbid (millegi pärast serveeritakse friikatega?) ja head kokteilid. Kiire ja meeldiv teenindus ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. juuli 2022 at 17:22

      Ma just ükspäev mõtlesin, et tahaks neid karpe friikatega, idekas kombo juu 😄

      • Avatar
        Vasta G 26. juuli 2022 at 14:45

        Friikad on head ja karbid ka väga head, aga miks nad koos on, seda minu pööbli aju välja ei mõtle 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. juuli 2022 at 21:06

          Minu meelest idekas kombo, mõlemad sellised …snäkilised 😀

    • Avatar
      Vasta Kätlin 26. september 2023 at 13:10

      Karpe serveeritakse kogu maailmas friikatega.

      • Avatar
        Vasta Geily 26. september 2023 at 19:59

        No nii see nüüd ka päris ei ole. Veneetsias ja Tenerifel ei serveeritud aasta tagasi karpe friikatega. Või nemad pole terve maailma osa?

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 6. juuli 2022 at 17:48

    Mind täitsa huvitab kui palju sa siis sellise jama järel jotsi jätsid? 😃
    Ja kui palju hea kogemuse korral? 😜

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 19:20

      Haha, ma ausalt ei tea, palju see arve üldse oli, aga ma jätsin viieka😄

  • Avatar
    Vasta Neiu 6. juuli 2022 at 16:01

    Ma sain ühe viimase aastate kehvema teeninduskohemuse Snoobis. MuSu’t ei toeta põhimõtteliselt, kuna tean, et nad maksavad oma töötajatele suurema osa palgas ümbrikupalgana st petavad riiki ja ei hooli oma töötajatest. Jah, Kallis olen saanud nii head kui halba teenindust ja pigem ei kutsu. Ainsad, mis on kindla peale minekud, on Mimosa ja Paju Villa. Rombis olen kaks korda käinud ja teenindus ning toidud on head olnud, aga mõned meie piirkoonna lapsed armastavad seal käia taskuraha eest sh minu laps. Pole kunagi kurdetud, et neid ära aetaks või kurjad oldaks, kuigi nad ostavad vaid jäätisekokteili ja vb mõne snäki ka ja siis istuvad seal tund-kaks oma telefonidega koos mängides või jutustades. Mõned kohad ei lase täiskasvanulgi niimoodi istuda.

    • Avatar
      Vasta Lea 7. juuli 2022 at 13:31

      Musu teenindus meeldib mulle väga. Olen seal käinud kohapeal ja covidi ajal tellisime päris palju ka kaasa. Küll kokale vist ei meeldinud, et kammkarpe kaasa soovin, sest need ei ole koju jõudes “päris nii nagu peaks” aga mind see ei häirinud. Elan lähedal ka.
      Väga kahtlen, et sellise kaliibriga tegijad riskiksid oma äri ümbrikupalga teemal, seega ma sea juttu ei usuks. Neil on nüüd uus koht Haapsalus ka! Plaanin sinna ka varsti minna.
      NB! ei tööta seal:) lihtsalt püsiklient!

      • Mallu
        Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 13:43

        Millal musust kammkarpe saab? Praegu küll polnud, kui käisin 🙁

        • Avatar
          Vasta Lea 7. juuli 2022 at 16:31

          Ai, ei ole jah enam. Talvel sai viimati.

      • Avatar
        Vasta Veronika 12. juuli 2023 at 18:06

        See ümbrikupalga jutt on paraku tõsi. Olen ise selles valdkonnas ning sinna tööle kandideerides oli jutt selline, et miinimumpalk ja ülejäänu ümbrikus. Sama kogemus kahel tuttaval. Seda tõestavad ka avalikud andmed, kus näha kvartalite kaupa tööjõukulusid.

  • Avatar
    Vasta Kata 6. juuli 2022 at 14:34

    Meie käisime kunagi sellises kohas nagu PELM, seal oli ikka üüber halb teenindaja. Mu mees ütles esimesena teenindajale tere, vastu tuli ainult mõmin.
    Samuti eelneva nõusid ära ei koristatud.
    Minu arust olgu toit kui tahes hea, aga kui teenindus juba on kliendi suhtes üleolev ja halb, siis mina sinna tagasi enam ei lähe😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 14:36

      Ma vist seal pole iial käinud…õnneks 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri Kaasik 26. september 2023 at 00:00

      Olen samuti kaks korda seal käinud ja sain varakult teada, et laud tuleb reserveerida ja toit ette tellida, muidu jäädki ootama. Mina olen tellinud sushi ja poke, mõlemad olid väga maitsvad, eriti sushi. Aga teenindus, pidev segadus ja jookide ootamine on küll omaette ooper. Nad peaksid oma klienditeeninduse kindlasti välja vahetama.

  • Avatar
    Vasta Kristine 6. juuli 2022 at 12:16

    Ei tea mis halval hetkel sa neile peale sattusid, sest meie käime seal tihti. Alati on toit hea, kõik on meiega sõbralikud ja viisakad ja pole midagi nuriseda. Praegu on suvi, neil on ka ilmselt suvetöötajad ja Romb on tõesti väga tihti täis + sealt tellitakse palju koju. Teinekord soovitan äkki võtta ühendust restoraniga eraldi ja neile juhtumist rääkida, sest tegelikult teed sa ju oma postitusega söögikohale päris korralikku mainekahju. Sinu jutte loevad paljud inimesed, nii et see, kas kommentaarides neid nt kaitstakse või ei ei jää kellelegi enam meelde.
    Saan aru, et sul oli kehv kogemus ja pidid pikalt ootama, aga ma ei tea – kuidagi väga kehv vibe on sellest ju kohe avalikult kirjutama joosta 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 12:32

      Ootamises polnud asi, nagu sa postitusest loed. Asi on töötaja suhtumises. Ma jagan oma blogis ka häid kogemusi ja sinna ma tõesti tagasi ei lähe, seega ma usun, et mul on õigus oma blogis teha, mida mu hing ihaldab 😀

  • Avatar
    Vasta SIILIK 6. juuli 2022 at 12:04

    Rombi osas jah, et pigem soovitaks klassikalisi burkse ehk majaburger ja nts krõbekana oma, teised on kahtlased, samas nende sushi ja bowlid on üsna head. Teenindus sel pühapäeva andis natuke soovida meilgi, kuid üritasin jääda rahulikuks. Samas, kuna kodu kandis pole üldse normaalseid söögikohti (nagu sa oled ka kogenud 🙂 ) siis ma püüan ikka vahel sealt kasvõi kaasa osta midagi, et toetada kohalikke 🙂 Minul omal on ka Snoobi teenindusega väga halb kogemus ja ei taha üldse sinna minna tagasi. MuSu-s on head toidud vähemasti ja seni pigem ok teenindus olnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 12:33

      Ma burkse kahjuks süüa ei saa, seega ei oska kommenteerida. Ja koht tõesti ilus, võin oodata ka, kui teenindus ka ok oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 6. juuli 2022 at 11:46

    Rombis kohapeal pole söönud, koju aga küll võtnud. Mulle väga väga meeldib nende teryaki lõhe kauss. Soovitan seda proovida ja mitte neid maha kanda :). Kõigil on paremaid ja halvemaid päevi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 11:55

      Ega jah, ma ausalt muu üle polekski ever vinguma tulnud, aga see silmi pööritav teenindaja oli kirsiks tordil 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. juuli 2022 at 10:52

    Mulle teeninduse mõttes meeldivad siin Nõmmel Snoob ja Paju villa. Musu on ka armas koht aga minu meelest just teeninduse koha pealt ei hiilga- vb ma lihtsalt kehval ajal siis sattunud 🤷🏻‍♀️ Snoobis nt ei ole mitte kordagi teeninduse koha pealt pidanud pettuma. Ja Paju vist ongi natuke teine tase mulle tundub :/ Seda Rombi olen vaadanud ja olemasolust olin teadlik aga kuna nad vähemalt suts aega tagasi nt woltiga koostööd ei teinud, siis toitude kohta arvamus puudub ja ausalt-öeldes, omal algatusel sinna kohapeale millegipärast ei kisu- nüüd siis eriti 🙂 Kahju kohe, et siinkandis nende söögikohtadega nii nadi seis on- mulle väga meeldis see kohvik, mis oli raudteejaama taga, kus praegu kommipood on ja niiii kurb oli kohe, kui see kinni pandi 🙁 Vähemalt kommid tulid asemele ja seal ei ole ka siiani veel halba teenindust kohanud!

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 10:55

      Snoob on mul juba läbi aegade suur lemmik olnud! Aga kui ma mõtlen seda, et tahaks kodust jalutada kuskile, siis Snoob jääb kaugeks 😀

      • Avatar
        Vasta Marju 6. juuli 2022 at 15:33

        Jah Kallis on seni olnud meeldiva teeninduse ja maitsva toiduga 🙂

    • Avatar
      Vasta Triinu 6. juuli 2022 at 12:39

      Üks normaalne koht on veel siinkandis, küll paar bussipeatust linna poole Jah kallis. Mulle meeldib seal.

      • Mallu
        Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 12:41

        Jaa, tegelikult see ka hea, unustasin selle juba! 😀