LAPSED

kuidas lapsed õue saada?*

22. mai 2022

Enne oli elu väga lihtne – tasus ainult terrassiuks lahti teha ja õues nad olidki. Meil on nimelt maja taga hoovis kiik ja liivakast. Või noh, ma peaksin nüüd ütlema, et oli, sest meil tehakse siin mingisuguseid haljastustöid ja selle käigus kaevati pool hoovi üles, liivakast võeti ära ja alles on ainult suured mullahunnikud ja kiiged.

Ega need mullahunnikud tõid ka rõõmu, kuni neisse muruseeme istutati ja nüüd ei tohi nende peal talluda. Seega pidin ma midagi välja mõtlema, sest mida nad ikka siin toas passivad, kui õues aeg-ajalt isegi ilus ilm on. Õnneks on mul mõned koostööpartnerid, kellel leidub igasugust õuekraami ja nõnda leidsin ma mänguväljakud.eu lehelt ideka liivakast/piknikulaua, mis mahub mu kitsale terrassile ära. Mul on selline pikk, aga suhteliselt kleenuke terrass, kuhu asjade paigutamine on pehmelt öeldes keeruline. Aga nagu öeldud, mahtus see laud sinna idekalt ja täna pani mu vend selle kokku ja mäng võis pihta hakata.

See konkreetne laud, mis meil on, on hetkel laost otsas, aga näed umbes selliseid on veel täitsa olemas. Tegelikult on seal lehel veel mitu-mitu erinevas suuruses variante, kui kellelgi on sama seis, et aeda pole, aga tahaks õue lastele mingit tegevust leida. Eriti mõnus on see, et kastide osa peale saab kaane panna ja nõnda muutub ta tavaliseks piknikulauaks.

Lisaks lauale tulid meile sealt ka sellised suured kott-toolid, mille peal super mõnus lebotada on. Mina olen muidugi terve eilse päeva koristanud, istutanud, sättinud ja kraaminud, seega suurt istuda aega ei olnud, aga no kui mõni soojem ilm see suvi üldse tuleb, siis viskan sinna esimese asjana siruli 😁 Muuseas, need on praegu allahinnatud ka, kui kellelgi juhtumisi tarvis olema peaks.

Muidugi ei ole võimalik mängida ainult liiva ja veega, ikka muud kraami on kah tarvis. Selle jaoks tellisin eelmisel nädalal Sirena.ee poest mõned tarvilikud liivakastiasjad. See komplekt oli nii suur hitt, et väiksematel oli vaja lausa omavahel selle kastekannu issi juurde viia saab. Tagasi seda muidugi iial ei toodud, aga ma loodan selle ise sealt kuskilt üles leida ja siiski meile tuua, sest mul on nüüd endal ka tänasest hunnik taimi, mis kastmist tahavad.

Õnneks üks kannulaadne toode jäi ikka koju ka, seega aitab too praegu hädast välja. Kui on vesi, peab seda valama. See on fakt. Üldse on Sirena kodukal nii palju ägedaid ja värvilisi liivakastimänguasju, ei hakka neid siin kõiki ükshaaval välja toomagi. Meie valisime enamiku oma kraamist Quut firma poolt. Quut on muuseas Belgia mänguasjade tootja, kes on võitnud palju auhindu oma nutikate, jätkusuutlike ja tugevate mänguasjade eest, mis kestavad aastaid. On meil ennegi olnud neid suvalisi ämbreid ja kühvleid, mis esimese nädalaga pooleks murduvad ja katki lähevad. Need on aga tõesti super tugevast plastikust ja ilmselt tõepoolest peavad aastaid vastu. Eks näis, annan siis aasta pärast teada 😁

Ps! Kellel on kodus aianurgake olemas on, siis soovitan Sirena lehel pilk peale visata postitusele, kus jagatakse nippe lastele ägeda õueala loomiseks. Kui ma tohiks, lükkaks endale terrassi kõrvale küll väikse peenrakese maha, aga esiteks ma arvan, et ma ei tohi ja teiseks teame me kõik, et ma võin küll midagi maha istutada, aga suure tõenäosusega unustan ma selle olemasolu umbes paari päevaga ära. Aga kes minusugune ei ole, siis tehke ikka suveks lastega koos midagi toredat aeda!

Mul on nüüd ainult kaks küsimust: kuidas ma saan nii teha, et iga kord kui lapsed õues mängivad, et nad kilo liiva tuppa ei tassiks. Ja teiseks: millal ometi need PÄRISELT soojad ilmad tulevad, et saaks t-särgi ja lühkarite väel välja minna? Minu meelest eelmine aasta oli samal ajal juba põrgukuumus kohal (ja loomulikult kaeblesid kõik siis ka), aga sel aastal pole nagu kippu ega kõppu. Ilmateade lubab kolmapäevaks 20 kraadi ja peale seda tagasi sujuvalt 14 peale. Mulle selline asi ka nüüd ei sobi…

Ja üldse, alates eilsest on küsimus vist hoopis nii pidi, et kuidas neid lapsi hoopis tuppa saada, mitte õue 😁

PS! Kood “mallukas” annab Sirena.ee poes kuni kuu lõpuni -15% allahindlust (v.a Conntetix) ja kood “mallukasuvi” annab manguvaljakud.eu poes tõuksidele, kiivritele ja õuekraamile -10% nii et kasutage võimalust head kraami soodsamalt saada!

*Tooted saadud kingituseks

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar