NIISAMA JUTTU

mis ma jaanidel tegin

27. juuni 2022

Nonii, jaanid on nüüd läbi ja selline tunne on ausalt nagu oleks viis aastat puhkust olnud. Meil oli eelmisel nädalal kolmapäeval juba lühendatud tööpäev ja N, R, L, P vabad. Okei, tõele au andes ma käisin neljapäeval tööl küll, pidin võidutule toomist kajastama, aga see oli ausalt öeldes päris tore.

Esiteks sain koos abivallavanemaga Viimsis käia, kus võidutuli valdade vahel kenasti laiali jaotati. Seal oli terve päev mingi üritus ja väike laadalaadne toode. Pärast sain kirikus käia, kus võidutuld pühitseti. Ma isegi ausalt ei mäleta, millal ma viimati oma jalga kuskile kirikusse tõstsin, aga leekidesse ma igatahes ei lahvatanud. Hoopis kirikuõpetajaga sain nii hästi jutule, et pakkus mulle leerikooli pluss abiellumist poole hinnaga 😁 Mitte et ma enne üldse teadnud oleks, et leeritamine miskit maksab, muudkui elan ja õpin.

Ahjaa, selle unustasin ära, et ma käisin kolmapäeval kontserdil kah. Sõbranna kutsus Tom Odelli kontserdile ja kuna ma täpselt ühte tema lugu tean, siis tundus hea idee. Reaalsuses oli see koht nii puupüsti täis, et inimesed konkreetselt minestasid. Ma ei tea, kas me üle viie loo seal olla suutsime? Seda ainukest meile teadaolevat lugu me ka ei kuulnud, aga hiljem selgus, et see oli nagunii viimasena alles tulnud. Samas saime selle asemel Noblessneris söömas ja joomas käia, seega võiks ikka öelda, et tore oli, aga… Ma jään siiski selle juurde, et ma ei ole kontserdi inimene. Sobib mulle kenasti kodus Spotifyst ka asju kuulata, ilma et ma kuskil rahvast täis topitud saalis virelema peaksin.

Okei, tagasi neljapäeva juurde – see oli vist see põhipäev, kus kõik lõket tegid. Kuna ma olin aga alles eelmine päev korralikult mööda ilma ringi tuianud ja reedeks olid ka juba plaanid tehtud, siis ei viitsinudki õhtul mitte midagi peale söömise ja filmivaatamise teha. Nii kehvake eestlane ma siis olengi.

Ja no nüüd jõuame selle juurde, miks ma üldse kirjutama tulin. Ma tahtsin teile ühte kohta täiega soovitada! Ütlen kohe ära, et #notsponsored, ise avastasin nad instast ja tegin kohe bronni ära. Koha nimi on Taju ja ma ütlen teile esiteks kohe ära, et nende kodukas on minu meelest nii nadi, et võimatu on aru saada, mis seal täpselt on või ei ole. Õnneks on neil instas highights’ides storyd, mis veidi parema ülevaate andsid.

Ühesõnaga majutuseks on seal suur jurta, mis näeb väljast super pisike välja, aga sees olles on selline tunne, et oled konkreetselt tantsusaalis. Kuna jurtas on ainult voodid, siis saab majutusega “kaasa” ka saunamaja, kus on siis noh, saun ja WC ja väike kööginurgake ja lahtikäivad diivanid.

Me alguses pidime ainult üheks ööks jääma, aga kuna nad veel järgmisel päeval ka vabad olid, siis tõime mõned lapsed ka sinna, et neil ka tore seal ringi joosta oleks. Lastele oli seal väike liivakast, sai jäneseid ja veiseid vaadata. Ja noh, muidugi oli see tünn ka lastele põhiliseks meelelahutuseks.

Koht oli ise lihtsalt niiiii ilus, ilmad olid super head ja üldse olen selle koha leidmisega super rahul. Omanikud olid ka hästi toredad, tõid otse kärjest mett ja järgmisel päeval enda tehtud leiba, pestot ja hummust. Sina muudkui peesita ja naudi.

Info, mida ma ise oleks eelistanud kodukalt leida oleks olnud näiteks see, et ala kõik rätikud, pesuvahendid, hommikumantlid jne on olemas, aga vot näiteks köögis pliiti mitte. Noh, me lihtsalt mõtlesime hommikul peekonit ja mune teha, aga seda ei saanud. Mitte et see nüüd suur asi oleks, aga ma eelistaks ise, et majutust bronnides oleks kohe kirjas, mis olemas on ja mida mitte. Ühtlasi olid meil majas ainult kausid, aga mitte ühtegi taldrikut. Ei olnud ka suurt nuga ega lõikelauda. Aga jah, selles suhtes küsimise peale nad need meile andsid, seega ei ole ka just otsest põhjust kurta, aga mugavam oleks olnud, kui need oleks kohe endal võtta olnud.

Külmkapp oli ka sinna minnes tuugalt jooke täis, mida siis endale osta sai. Mõnes mõttes väga mugav, et ei peaks teoorias ise midagi tassima, aga meil olid ju söögid joogid endal ostetud, seega saime seal natukene külmkapitetrist mängida. Jällegist ei mingi suur asi, aga no kui keegi nüüd mõtleb, et ta sinna minna tahab, siis vähemalt olgu see teile teadmiseks.

Vot sellised lood siis minu jaanipuhkusest. Eile pakkisime seal asjad kokku, käisime rannas ja koju tulles olin ma omadega nii läbi, et oleksin vist jalapealt magama jäänud. Õnneks suutsin ennast nii palju kokku võtta, et veits koristada ning pärast Mari lappimisega tegeleda. Ta nimelt suutis eile kiige pealt niimoodi näoga vastu maad kukkuda, et pool nägu marraskil. Õnneks luud-kondid terved ja laias laastus sai haavata ainult ta ego, sest ta üritas kukkumise asemel graatsiliselt “superkangelase” moodi hüpata.

Nüüd aga saan jälle nautida nädalat lastega, mis on nii tore, sest ma olen juba viimased maiteamitupäeva neid täie rauaga igatsenud. Ja kuna see soojalaine veel kuskile ära kaduda ei kavatse, siis mõtlen nendega ka nädalavahetusel midagi toredat teha. Näiteks Vudilasse tahaks minna – me kunagi 2017. aastal käisime ja mega tore oli. Äkki on siiani? Kuigi Vembutembumaa on tunduvalt lähemal. Ja no Lottemaale tuleb ka kindlasti minna, seega…tegevusi jagub.

Aga mis teie jaanidel tegite?

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Vaike 28. juuni 2022 at 07:24

    Sõitsin rattaga 75 km, et kohvikus käia. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. juuni 2022 at 12:53

      Issand jumal, sul on ravi vaja 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 27. juuni 2022 at 23:33

    Olin kõik 4 päeva traumapunktis tööl 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. juuni 2022 at 12:53

      Oli palju kundesid?

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. juuni 2022 at 22:31

    Cantervilla Lossi mängumaa on väga äge koht kuhu lastega minna🌞🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 27. juuni 2022 at 13:11

    Vudila on parim! Ok mina sellest veeasjast aru ei saa (no üritan mitte saada), aga batuudid/paadiga sõitmine, sees need mängukad – reaalselt lapsel terve päev tegevust (4A), see aasta ühe korra oleme käinud ja kindlasti läheme veel. Miinuseks on see, et paljud koha avastanud ja rahvast tihtilugu palju! (sama teema rahvaga tglt lottemaaga)

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:46

      Siis kui ma sada aastat tagasi käisin, siis oli ka palju rahvast, aga see ala nii suur, et ikka oli nagu ruumi lahedalt 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiine 27. juuni 2022 at 13:00

    Kodus remonti 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:46

      Mida head remontisid siis 😀

      • Avatar
        Vasta Kristiine 27. juuni 2022 at 14:31

        Mina assisteerisin veinipokaali taga ja mees remontis koridori 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 27. juuni 2022 at 12:43

    Väiksemate lastega on Vudila vist tõesti mõnusam (väiksem territoorium ja kergemini hallatav) kui Vembu-Tembumaa, ainuk emiinus on see, et sellise ilmaga pead olema 2h enne avamist järjekorras, et üldse mingit tagumiku maha toetamise kohta Vudilas leida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:47

      Kas seda kodukal ette bronnida ei saa?

  • Avatar
    Vasta Gt 27. juuni 2022 at 12:00

    Ma jaanipäeval olin kodus, vaatasin instast teiste jaanipäevi ja kuigi arvasin, et tekib kadedusenoot siis seda ei tekkinud. Nimelt ma ise olen 35 nädalat rase siin nende imeliste ilmadega ja mõte 30-kraadises leitsakus pohmakaga kuskil Pühajärve telklas ilma õhuta ärgata, tundub lausa kohutav 😀 Võibolla olen lihtsalt vanaks jäänud.. Ja kuna mees oli mul ka tööl siis nautisin seda linnavaikust kodus ja vaatasin õhutatud toas oma lemmiksarja- super🤓😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:48

      Ma pole üldse rase, aga ikka ei oleks raha eest ka Pühajärvele viitsinud minna 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 28. juuni 2022 at 07:25

        Sama. Ma ei saa aru, mis mul keskkoolis viga oli, et nui neljaks sinna saama pidi. Aga pidi! 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. juuni 2022 at 12:53

          Ma pole kunagi käinud ka 😀

  • Avatar
    Vasta Inks 27. juuni 2022 at 11:43

    Vudila on minu meelest ainult paremaks läinud. Eelmine suvi käisime ja niiiii tore oli! Soovitan sinna minna küll, kui võimalus olemas 😊

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:47

      Oleks ta ainult lähemal, oleks eriti hea 😀

  • Avatar
    Vasta Aure 27. juuni 2022 at 11:03

    Pöhiliselt tööd. 😂 Aga laps sai köik ümbruskonna jaanipeod läbi ratsutada (köikjal olid hobused ka) ja tädi sünnipäeval käia, nii et tal muljeid on. Mina pole kunagi suurem asi jaanitaja olnud, aga praegust ilma naudin küll. Ainus miinus, öues ei viitsi ühtegi tööd ära teha. 🤷

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:48

      Ausalt ma ka pole suurem jaanitaja ja mingi külasimmanil vist olla ei viitsiks 😀

  • Avatar
    Vasta Krr 27. juuni 2022 at 10:59

    Taju koduleht lappab ikka korralikult. Tahtsin siis huvipärast hindasid vaadata ja läksin broneerima – alguses ei saanud üldse kalendrist kuupäevasid valida, siis lõpuks hakkas nagu midagi tööle aga mingit tulemust ma ikkagi ei näe. See broneerimise kast on nii suur, et v-o jääb oluline info lõpuks kuskile sinna ääre alla (väiksemaks ei saanud ka seda muuta). Ühesõnaga nii palju jamasid juba, et rohkem vist enam ei viitsi edasi uurida ega vaadata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. juuni 2022 at 13:48

      Nende kodukas pole jah just kiita, ise ka pusserdasin mega kaua 😀 Aga lõpuks sain hakkama ja see oli seda jamamist väärt 😀 Hindadest – üks öö neljale on 300, kahele 250 🙂