AVALDAN ARVAMUST

seletage palun lollile

8. september 2022

Sain mina kätte enda augustikuu kommunaalide arve. Meenutagem korraks, et selle talve kõige kõrgemad kommunaalid olid mul talvel umbes 380€, aga eelmise kuu arve oli juba 400€. Ja kuna veel isegi mitte ei köeta, siis kas talvel on au hakata ootama kaheksasotiseid arveid? Nagu kas see ongi uus reaalsus v?

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 9. september 2022 at 16:08

    Elan ka laagris, siin kohe sinu lähedal. Augustikuu eest arve 320€😱😱😱😱😱😱😱

    • Avatar
      Vasta Tinkerbell 9. september 2022 at 16:08

      60m2 korter

  • Avatar
    Vasta Nublu 9. september 2022 at 02:38

    70m2 korteris Tartu kesklinnas koos elektriga 150 eurot. Kui palju eelmisel aastal oli, seda ei mäleta, ilmselt vähem. Elekter on küll üsna palju tõusnud. See kuu oli pea 50 eurot, eelmisel 30. Muidu varem oli u 10 eurot. Aga ma ka tarvitan seda väga vähe. Peale lampide, läpaka, mobiililaadimise, pesupesemise, pliidi, külmiku ja veekeetja nagu ei meenugi midagi, mis elektrit võtaks. Süüa meeldib teha asju ise hakkides-lõikudes, juukseid fööniga ei riku, puhurit-ventilaatorit ei kasuta, sest korter on ka selline, mis suvel on jahe ja talvel hea soe. Kui kütma hakatakse, siis on näha kui suureks arved lähevad.

  • Avatar
    Vasta meow 8. september 2022 at 21:51

    Eee… jah, nii ongi. Meil on energiakriis ja talvel läheb veel hullemaks. Lubatakse mingeid fix hindu ja mida riik hakkab hüvitama, aga arved on ilka kordades suuremad kui varasemalt. Kui on börsipakett, tasub jälgida odavaid tunde http://www.elektrikel.ee Ma ise panen ööseks nõudeka ja pesumasina tavaliselt, sest noh, on vahe kas maksan ühe pesu korra eest 30 senti või 3 eurot. Ongi pekkis värk, keegi ei tea täpselt milliseks eesootav külm aeg kujuneb ja mis saama hakkab. Siia juurde ka meeletu toiduainete hinnatõus….

  • Avatar
    Vasta Kadi 8. september 2022 at 19:53

    Ma ei tea,kuidas saama! Reaalselt selle kuu alguses saabunud arved lõid mul hingest kinni ja mingid arved jäävadki tõenäoliselt rippuma (olen siiani nui neljaks alati arved makstuna suutnud hoida) ja pole ju veel talvgi.😥 Ma. Ei.Tea.

  • Avatar
    Vasta K 8. september 2022 at 17:52

    Õnneks elektri puhul sai meil eelmisel aastal soodsa kw hinnaga fikseeritud pakett pikendatud, seega õnneks elektriarved praegu veel päris taevasse ei kõrgu. Aga küttepuude hind on küll üle 2 korra tõusnud. Ning toidupoes käies on küll masendav neid hindu vaadata, peab ikka mõtlema mida osta ja mida mitte (nt lõhet ostan nüüd vb korra kuus). Hirmus on see hinnaralli praegu ikka 🥲

  • Avatar
    Vasta Liis Er 8. september 2022 at 17:26

    Vb sul põrandasoojendus pidevalt järel? See sööb kõvasti elektrit nt.
    Ma plaanin talvel öösiti või üle päeva järel hoida, kuna plaat hoiab ka sooja.

  • Avatar
    Vasta Helen 8. september 2022 at 17:08

    Tegelt võtavad meeletult elektrit just väiksemad asjad, nagu veekeetja, röster, föön ja sellised.
    Aga jah, see ongi uus reaalsus.
    Absoluutselt mitte parastades, aga selle jaoks sulle öeldigi, et ära osta uut paarismaja, maksad end surnuks.

  • Avatar
    Vasta Kady 8. september 2022 at 16:51

    Veider, kuidas elu aastaga nii muutub, et jõuame jälle ahikütteni ja puupliidini tagasi 😉 ! Ilmselt pean õnnest lakke hüppama, kuna meil on kodus ka ahjukütte võimalus ning saunas on puukeris, mida siis saan pesuruumi põrandakütte ja kuivati asemel hoolega kütta! Vaja oleks veel kööki tuleaset või teeks lõkkel süüa 😉 ? Tegelikult on asi naljast väga kaugel ja kui nii asi jätkub, siis on inimesed varsti külmas, pimedas ja näljas. Ei kujuta ettegi, mis ühiskonna nõrgematest saama hakkab (üksikemad, pensionärid, puudega inimesed) kui juba kõik mu edukad ja asjalikud sõbrad praegu juba ägisevad. Väga ootaks, et valitsus kisklemise asemel oma rahvale ka appi tuleks!

  • Avatar
    Vasta SIILE 8. september 2022 at 16:41

    Isegi kui pesed pesu ja teed muid toimetusi ” soodsa elektri” ajal siis ilmselgelt kajastub ikka see kogu päeva keskmine hind, eesti energias ei hakka keegi arvutama välja soodustunde eraldi.

  • Avatar
    Vasta asd 8. september 2022 at 16:32

    Mitte paha pärast, aga pesukuivati ja nõudepesumasin küll sellised kodumasinad pole, milleta hakkama ei saaks. Enamus inimestel polegi neid kodus ja saadakse hakkama. Kui sa juba neid kahte ei kasutaks või siis minimaalselt soodsamatel tundidel, oleks elektriarve juba kõvasti väiksem.

    • Avatar
      Vasta Mariine 9. september 2022 at 08:22

      Kuivati kohapealt nõus. aga kui soe vesi tuleb koduse boileriga, siis ei ole kindel, kummal juhul suurem tarbimine ja säästmine on. Kas nõudekaga või mitte.

      • Mallu
        Vasta Mallu 9. september 2022 at 09:58

        Mul jaa boiler🥲

  • Avatar
    Vasta Jane 8. september 2022 at 16:30

    Eelmine august 84 eurot, see august 364 eurot. Elagu Eesti riik!!!! Kusjuures tarbimune pm sama…

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. september 2022 at 16:51

      Ma just vaatasin, et mul eelmine august oli ka 220, et noh, polnud ka super vähe just 😀

    • Avatar
      Vasta Meow 8. september 2022 at 21:52

      Mis see Eesti riik siia puutub? Terve Euroopa on samas seisus ja süüdi on… Venemaa sõda Ukrainas.

      • Avatar
        Vasta Vaike 9. september 2022 at 08:40

        Eelmise üle-Euroopalise majanduskriisi põhjustas ju Ansip, nüüdse energikriisi Kallas, meil on ikka jube mõjukad peaministrid. 😀

      • Avatar
        Vasta S. 14. september 2022 at 00:19

        milles on süüdi Venemaa, et meie Nordpoolist kallist elektrit ostame ja oma tootmisvõimekust kunstlikult madalal hoiame?

  • Avatar
    Vasta Kata 8. september 2022 at 16:13

    Mina arvutasin paar päeva tagasi, et selle hinnaga, mida oktoobrist hakatakse küsima gaasi eest, oleks eelmise aasta tarbimise järgi minu gaaiskütte arved 980.- (max külmal kuul). 85 ruudusel korteril. Ebanormaalne! Muidu oli lagi 300.- Väga kurb 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. september 2022 at 16:25

      Siis ei tohi enam gaasi kasutada 😀

      • Avatar
        Vasta Katri 8. september 2022 at 16:36

        Kütma peab ju 🙁

      • Avatar
        Vasta Ülle 8. september 2022 at 16:45

        Enamus Tallinna korrusmajade korterite küte on ju gaasipõhine. Ega seal midagi valida saa

    • Avatar
      Vasta Geidi 8. september 2022 at 19:37

      Meil ahjuküttega kodu, puud ostsin aasta tagasi varuks ära, kuur siiani maru täis.
      Üldiselt kavatsen vaid niipalju säästa, et kööki ja esikusse ostsin vaibad, et ei peaks põrandakütet kasutama vaid selleks, et jala all mõnus oleks. Muidugi see oli minu vabandus abikaasale, tegelikult tahtsin ammu sinna vaipu.
      Olid ajad mil mõtlesime õhksoojuspumba peale aga no enam ei mõtle sellele, naudin oma ahju ja elu lill või noh lootma peab.
      Ahjaa ämm arvas, et ma peaks malmpoti ostma, sest ta mäletab lapsepõlvest, et ta ema tegi talvel kõik toidud puuahjus. Me elame ämma lapsepõlvekodus, aastaid tagasi tegime täisremondi ja andsime 20+ aastat tühjalt seisnud korterile uue hingamise.
      Aga eks näis kas sukeldun malmpoti+ahju sümbioosi või ei.
      Aga teenuste ja ka vajalike asjade (nt laste sügisriided) hinnad on metsikud ja ma tihti mõtlen, et mismoodi inimesed ära elavad… Karm.

      • Avatar
        Vasta Kaja 9. september 2022 at 15:30

        Ahjus malmpotige toitu teha on väga mõnus. Tasub proovida küll 🙂

    • Avatar
      Vasta Eva 9. september 2022 at 06:38

      Tartus annelinna 4 toaline tüüpkoter ja augusti kommunal arve 349.80. Talvel kui küte taha pannakse hakkan maksma krt teab palju. Mõeldagi ei julge sellele. Lisaks pangalaen 400 euri . Õnneks aastani 2024 on mul veel hea hinnaga elektrit võimalik kasutada. Pesumasin ja kuivati on ülepäevi töös. Augustis ka ventilaatorid olid suht palju järgi,2 suurt külmikut,tuled põlevad igas toas telekas või arvuti pidevalt töös kui keegi kodus jne Ja Augusti elektri
      Arve vaid 28 euri.

      • Avatar
        Vasta Mariine 9. september 2022 at 14:21

        Mis seal arvel ilma kütteta oli, et nii jõhker? Mingi ulme remont ühistul?