AVALDAN ARVAMUST

sorri, olen täna bitch

1. detsember 2022

Ma tegelikult tean ise ka, et ma võiks oma moka üldse maas hoida, sest tegelikult on ju igati tervitatav, kui inimesed tegutsevad ja niisama käed rüpes ei istu, aga no kuna ma vedelen diivanil nagu mauk ja mul oma ajaga paremat teha pole, siis kukun tänitama. Õnneks see on kinnine blogi, seega vast asjaosaline siia nagunii ei satu ja ma saan rahus rantida.

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta koeraema 4. detsember 2022 at 20:00

  ma teen koerale kinke nii jõuluks kui sünnipäevaks, sest tuleb tunnistada, et sageli on ta kõige normaalsem ja toredam inimene.

 • Avatar
  Vasta Evelin 1. detsember 2022 at 21:37

  Meil peres on traditsioon teha jõuludeks loosipakke ja kui kunagi alles oma esimese kassi võtsin, siis õde ja õemees naljaga tegid mu kassile ka jõulupaki. Enam ei tee. Ei pea ma kasside sünnipäevi ega tee neile ka jõuludeks kinke. Üli lamp mu jaoks. Karvabeebideks kutsun neid vahel küll ja sõbrad naljaga kutsuvad kassiemaks, aga see ikka huumor. Olen kõigile oma sõpradele ja pereliikmetele öelnud, et kui ma ühel päeval hakkan tõsimeeli oma kassidest rääkima kui oma lastest, siis pangu mind ravile.

 • Avatar
  Vasta S. 1. detsember 2022 at 18:46

  See kalendri hind on jõhker ja üldse on Eestis kõik lemmikloomadega seotud asjad kohutavalt ülehinnatud. Mina olen see, kes tellibki kõik toidu oma loomaaiale zooplust.de’st ja seal on asjad veel soodsamad. Meil koer saab “jõulukingi” puhtalt sellepärast, et muidu ta tahaks teiste kingid üle vaadata ja siis on tal ka tegevust. Selles osas on inimesed tõesti erinevad aga meil on tuttavaid, kes toovad kassile, koerale ka midagi kaasa kui külla tullakse ja ega ma siis ka ei jäta viimata. Mulle muidugi meeldivad loomad nii väga, et see asjade ostmine, valimine pakub meeletult rõõmu.

 • Avatar
  Vasta H 1. detsember 2022 at 18:31

  Meil ka koer on super kallis pereliige, aga vabandust, ta saab mänguasju nagunii ka muul ajal ja toitudega… ta sööks kõike, aga vat ei tohi.
  Ma leian ka, et kes tahab kingitusi teha oma lemmikutele, tehku! See ei tähenda, et nemad oma lemmikuid rohkem armastaks. Usu mind, mõni vanapapi armastab oma lemmikut kõikidest kõige enam ja elab enda 300 eurise pensiga… 😃

  Jah, ma olen ise viinud mänguasju, aga eranditult ainult Kong’i firma omi, sest need peavad vähemalt nädala enamike koerte puhul vastu😃.

  Eks kliente on igale asjale, see pole lihtsalt asi, millele mina kulutaks🤟 jah, nimetasingi kulutamiseks, sest toitu on, maiuseid on ja mänguasju on 😁

 • Avatar
  Vasta Liisi 1. detsember 2022 at 18:07

  Päris paljud tõukoerad/kassid on ju ka mingitele toitudele allergilised. Oleks üsna mõttetu raiskamine, kui keegi mulle külla tulles tooks mu koerale selle kingipaki, mis sisaldab asju mida ta süüa ei tohigi sest muidu ei jõua seda sügamist ja kõrvade puhastamist ära teha. Ma pole ise antud e-poes küll käinud, aga kas ikka on kvaliteetsed snäkid jms, ma hästi ei usu, neid peab niigi tikutulega taga ajama. Et jah, usun, et sellised allergikuid,nagu mul kodus, on teisigi. Selline mõttekoht. Aga see loomade emmetamine ja issitamine 🤢🤮 Ma ei saaaaa aruuuuu, ma ei ole koera ema, ta on mu sõber, mitte mu laps.

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. detsember 2022 at 18:39

   Ah mul jumala savi, kui keegi tahab olla kassiemme, las olla 😄

 • Avatar
  Vasta Kristine 1. detsember 2022 at 17:08

  arvestades kui palju sul neid loomi on, on täitsa üllatav, et sa “kassinirusid” justkui kellekski ei pea.. pean ausalt ütlema, et minu jaoks on mu lemmikloom absoluutselt pere liige ja nii mõnestki tuttavast inimesest oluliselt tähtsam, milleks ma muidu neid loomi omale koju veaks siis? mu meelest kui asjal on turgu las inimene teeb ju poe ja andku minna, me oleme küll oma kassile ka jõulude puhul uue pesa või kraapimispuu vm hankinud ja ma ei näe nagu mingit probleemi selles 🙂 ps – sul postitus kenasti nähtav vähemalt hetkel küll absoluutselt kõigile 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. detsember 2022 at 17:18

   Mismõttes ma neid kellekski ei pea? Ronimispuud ja pesad on neil olemas, sest ma olen loomaomanik ja ma olen need soetanud, mitte kingitusena, vaid sest neil on neid vaja 😀 Ja kui sa tahad jõulukinke teha kassile – jumala eest, tee 😀 Ma räägingi, et inimesed on erinevad!

   Postituse nähtav olemisest – osad nagu ütlevad jah, et on, samas blogileht ise näitab mulle, et on kinnine – ehk siis mingi süsteemi viga, mis muud.

 • Avatar
  Vasta Merje 1. detsember 2022 at 16:59

  Hei, hästi kurb hakkas seda postitust lugedes. Olin elevil selle idee üle ja tegin asja, mida ma ise ostaks. Käsi südamel, pole tõesti sundinud ostma kedagi, kes oma kassidele jõulukinke teha ei taha ja kelle kassid selliseid toite ei söö. Ei saa ka 4.99 maksvat kalendrit müüa hinnaga 4.99, sest lisaks sellele 4.99 hinnale läks poe tegemise alla palju töötunde, maksma peab veebimajutus eest, fotograafile, pakkide postitamine ja pakkimine võtab aega, pakkimismaterjalid maksavad lisaks. Päris tasuta tööd ei tahtnud ka teha, vabandust tõesti. Ma tõepoolest ei teinud neid kalendreid ise ja müün neid vaid edasi nagu ilmselt ka teised poed, kus neid müüakse, ilmselt sisseostu hinnaga neid ei müü. Muidugi võib ka igaüks ise endale kust iganes kalendreid tellida.
  Igatahes jah, hästi kurb hakkas seda lugedes. Ei tohiks südamesse võtta õelaid sõnu, aga noh, ma ka inimene 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. detsember 2022 at 17:19

   Ma ju konkreetselt nõustusin sinuga ka postituses – muidugi keegi omahinnaga ei müü ja pole ma ka väitnud, et sa kedagi sundinud oleksid. Lihtsalt avaldasin enda arvamust teema kohta, mis netis kõigile lugemiseks. Ma ei tea, kas see just ÕEL on, aga kui sa seda nii võtad, siis …vaba maa. Nagu sa ka ise kirjutasid, siis inimesed ju ostavad enivei, sitta sellest, mis mina arvan eksole 😀

 • Avatar
  Vasta Mare 1. detsember 2022 at 16:42

  Lihtsalt igakjuhuks ütlen et seda postitust saavad kõik lugeda

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. detsember 2022 at 17:18

   Okei

 • Avatar
  Vasta K 1. detsember 2022 at 16:10

  Kusjuures me ostsime teist aastat järjest koerale jõulukalendri ja jõulukinke on ta ka saanud 😀 Aga pigem sellepärast, et laps on hästi õnnelik, kui saab igal hommikul koerale ka kalendrist maiuseid anda ja jõulukingist (tavaliselt mingi uus mänguasi) on ka lapsel ilmselt rohkem rõõmu, saab koeraga mängida 😂 Aga selles suhtes nõustun sinuga, et neid kalendreid on tegelikult igalt poolt saada, sel aastal ostsingi Selverist näiteks 😀

 • Avatar
  Vasta Vaike 1. detsember 2022 at 15:46

  Ma ei tee inimestelegi jõulukingitusi, kui nad just lapsed ei ole, aga kui ma oma kassile kingituse teha tahaksin, siis ma ostaks kõik need vidinad ise kokku ja pakiks tsellofaani. Mind ajas naerma see, et kui lähed küll, siis haarad kaasa. Et nagu külapoest, mööda minnes? 😀 Tellitud asju peab minu teada veits aega ootama. Ja mis mind absoluutselt igal ajal ja igal pool närvi ajab, on sõna “haarama”; kas ma lihtsalt võtta võin palun!? 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. detsember 2022 at 16:22

   Ma ise mõtlen ka, et kogu kraami saab ju poest ise ka osta, miks peaks tellima 😀

   • Avatar
    Vasta Kaja 2. detsember 2022 at 09:11

    Pffff, ma ei taha, et mullegi kingitusi tehtaks – kuhu ma panen need suvalised küünlad ja savipotid? Ma pole mingi tänamatu tont, et teised heast südamest teevad oma kätega ja mina ei pea seda pingutust millekski, aga järjekordsel roosiküünlal või umbmäärasel tassikesel mu kodus tõesti kohta pole.
    Kassil on alalõpmata põieprobleemid ja sööb permanentselt mingit veterinaartoitu, koer on lihtsalt pirtsakas (hea meelega sööks vist ainult kanas..ta, vot see on maius – öök, mis teema koertel teiste elukate fekaalidega on? 🙂 )

    • Mallu
     Vasta Mallu 3. detsember 2022 at 06:24

     Sa võid edaspidi kõik küünlad mulle tuua 😄

     • Avatar
      Vaike 3. detsember 2022 at 15:41

      Sama. Põlgan neid kohustuslikke kollektiivikinke, a la loosipakid max 10.- Euri. Loe: kingime üksteisele jama, mida mitte keegi kurat ei taha ega kasuta. Õnneks endal töö juures sellist traditsiooni ei ole. Kingituste vastu iseenesest pole mul midagi, sügavkülmakirst ja kohvimasin on väga oodatud. 😀 Samas pottsepa arve võib ka keegi kingitusena kinni maksta.

      Suvaline kruus on üks hullemaid kingižanre mu jaoks… 😀 Inimene on vaeva näinud, head tahtnud ja siis ma, tänamatu, poetan selle kontorikööki, kus on juba 50 suvalist kingitud kruusi ees.

 • Avatar
  Vasta Marge 1. detsember 2022 at 15:15

  Lugesin ka enne seda postitust ja no suht samad mõtted tekkisid. Minu kass on väga valiv oma toidu suhtes, vale firma toitu ta lihtsalt ei söö, ei märga ega kuiva toitu ja mis ma siis peaks selle kingitud vale toiduga peale hakkama? Ära viskama või ise ära sööma? Mõttetu raiskamine ju.
  Ja no jõulukingituste kohapealt, siis neid me teeme ainult inimlastele, mitte karvastele lastele, ehk siis jah ma võin küll naljapoolest oma kassikest helluse hetkedel titabeebiks nimetada, aga päris lastega ei võrdsustaks ma teda kunagi, kiisu on ikkagi lemmikloom😻