TERVISEJUTUD

ma lihtsalt VIHKAN seda

7. detsember 2022

Mul on reaalselt tunne, et ma pean igavest võitlust ja sõda. Jep, vana hea ohatisekuninganna enda seiklusi jagamas, wohhoo! Nagu te ilmselt mu aastastepikkusest halast teate, siis need sindrid kimbutavad mind ko-gu-aeeeeg! Ja see on pehmelt öeldes tüütu. Ja kui Eestis võin ma teile pea anda, et kahte kuud ei lähe mu elus iial mööda nii, et ma kordagi ohatist ei saaks, siis reisidel, kus on päike… tule jumal appi.

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kix 9. detsember 2022 at 06:28

    Ma mingit ravimit ei soovita 😃 aga ma saan nt kiiremini lahti niimoodi – niikui vill tekkib, võtan mingi salfaka ja kas desoga või taruvaiguga immutan ära, panen villi juurde/peale selle ja teen nõelaga katki villi ja siis selle immutatud salfakaga kuivatan/tupsutan kuni vill tùhi. Ma ei jaa kunagi ootama, et need ise katki läheks/ära kaoks, siis läheb hullemaks hoopis.

  • Avatar
    Vasta elsa 8. detsember 2022 at 16:06

    Otsa endale selline toode nagu aciclovir ja nii kui hakab sygelema vota tablet. Paevaga on koik kadunud. Jargi proovitud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. detsember 2022 at 16:28

      ….

  • Avatar
    Vasta lillll 8. detsember 2022 at 08:54

    Ma olen aru saanud, et kui mu immuunsus langeb (nt stressiperioodil või peale vähe järsemaid spordivõistlusi), siis on 2 varianti – kas terve nägu läheb herpesest kärna või jään koledal kombel tatiseks ja palavikku. Iga kord, kui ohatis tuleb, siis üritan positiivselt mõelda – vähemalt ei ole kõrge palavikuga pikali! Asi seegi, eks. Ainus soovitus, mida ohatiste korral anda oskan, on kogu frustratsioon blogis välja valada, sest ega väga miski muu olukorda kergemaks ei tee. Vähemalt hakkab emotsionaalselt parem 🙂 Asi, mida ma kunagi kellelgi aga teha EI soovita on ohatiste korral ville katki torgata ja siis haava piiritusega kuivatada – sellise jama tõttu on mul näkku aja jooksul jäänud mitu pisikest armikest.
    Kokkuvõttes, suur tänu aeg-ajalt sel teemal postitamast, nii palju kergem hakkab, kui loen, et siin ilmas veel kärnas lõustaga rahvast ringi liikumas 😛

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. detsember 2022 at 12:24

      Issand, kui mul oleks valida, kas palavik või ohatised, siis iga kell valiks palaviku :D!

  • Avatar
    Vasta Pille 7. detsember 2022 at 21:40

    Väga ilusad tätoveeringud on Sul 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. detsember 2022 at 12:22

      Aitäh! 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 7. detsember 2022 at 21:25

    Seda teemat on taaskord hea jälgida, sest iga kord kui sa oma ohatisest kirjutad, hakkavad inimesed sulle midagi soovitama…ja iga jumala kord saavad nad su nähvamisi 😄 ja ei õpi ei sina ega nemad! 😬

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. detsember 2022 at 12:22

      Surnud ring 😀

  • Avatar
    Vasta marru 7. detsember 2022 at 13:23

    Tere!

    Ma tervet teksti ei lugenud, aga ka minul on olnud palju ohatistega probleemi. Sain kõrva-kurgu arstilt retsepti ravimi ja see aitas juba eos selle tekkimist välistada. soovitan perearstilt uurida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. detsember 2022 at 16:18

      Wow ma kindlalt ei võta neid retseptiravimeid juba aastaid🙏

  • Avatar
    Vasta Evelyn 7. detsember 2022 at 13:17

    Minu mees on ka kimpus sellega. Nagu on natukenegi rohkem tööpingeid, on ka ohatis platsis. Aga tal õnneks peatab selle aaloe geel. Ja kui on alkoholi tarbinud, trügib ka välja see saadanas.

  • Avatar
    Vasta Airi 7. detsember 2022 at 13:01

    Sa saad nüüd kindlasti jälle hunnikus igasugu nõuandeid ja ega ma ka siis halvem olla saa, aga oled sa proovinud saialilletinktuuri? Vatipadja peal ja esimesest kihelusest saati iga 10 mintsa tagant hoian veidi aega immutatud vatipatja ohatise koha peal, siiani on järgmisel päeval ohatis surnud! Kuna sa köike proovinud siis ilmselt ei tee paha seda ka proovida. Kuigi hetkel see sind ei aita, sest ma hästi ei usu, et neil seal seda müügil on 😀 Ma siis hoian pöidlaid, et suutsid ära killida selle korra villid ja saad edasipid reisi nautida!

  • Avatar
    Vasta Katu 7. detsember 2022 at 12:57

    Ma tean, et sulle on antud soovitusi igast äärmusest ja sa neid kuulda väga ei taha aga selle kurtmise peale tahaks ikka ju aidata. Tegelikult ohatis ju lööb välja, kui sul on stress,pinged, kurnatus, immuunsus madal. Reisimine on kõik fun ja puha aga olgem ausad see väsitab, pealegi nagu aru saan siis oli reisile saamine suhteliselt närviline jne niiet kõik eeldused ohatise välja löömiseks on olemas (päike ju ka mõjutab). Seega minu soovitus on tõsta immuunsust,sellisel perioodil Eesis nkn vaja tervist tugevada niiet c-vitamiini löökannused, punane päevakübar, sipelgapuukoor jms lisaks tavapärastelr vitamiinidele kindlasti menüüsse lisada ning katsuda leida aega, kus saad ka puhata ja tegeleda iseendaga, sest tihti peale me ise ei tajugi seda, et tegelikult oleme suures stressis,pinge all või koormatud aga meie keha näitab seda välja ja ohatised on üks märk immuunsuse langusest seega puhkus ja tervise tugevdamine kindlasri käiku võtta. Tean omast käest, kuna ka vavelen ohatise käes tihedalt (vahepeal küll vähem ja leidsin, et nii kui kiheleb võtan acicu sisse paar korda ja on korras) eriti hetkel, kus ravimite võtmine on keerulisem olles rase aga põhirõhk on alati immuunsus ja puhkus, kui hakkab tekkima..