AVALDAN ARVAMUST SUHETEST

järjejutt: need imelised vabandustaktikad

5. juuni 2023

No tere kaunist nädalat, kallid sõbrad! Ma pidin siin väikse pausi tegema oma järjejuttudega, kuna elasin siin vahepeal kogemata oma elu. Käisime sõprade juures grillimas ja eilne päev oli üldse selline nagu see oleks 15 aastat kestnud. Tsillisime Martaga ja käisime turul ja tegime süüa ja MINA MAGASIN KESET PÄEVA ja lõpuks käisime ka koeraga jalutamas ja filmiõhtu tegime veel kah. Sellistel mõnusatel hetkedel ei tule nagu pähe, et krt krabaks arvuti kätte ja meenutaks endale ja teistele, mis kuradi shitshow elu ma enne elasin 😁

Mul endal oli ka sellest neljast järjestikusest postitusest veits üledoos, sest vaadake… Millegi sees kogu aeg olla ja sellega üsna ära harjuda on üks asi, aga kui neid asju kirja panna, siis loen ise ka ja mõtlen, et vabandage, aga what the actual fuck? Pooled asjad on sellised, mida ma üldse pole sõbrannadelegi rääkinud, sest noh… Vana hea piinlikus. Nüüd on muidugi suva rääkida, sest nagu näha, siis ma räägin isegi teile, aga see rõve tunne, et ma elasin nagu mingi tont oma kurbuse ja pingete sees ega tihanud neid isegi kellelegi jagada, sest ma ei tahtnud kuulda seda (absoluutset tõde), mida neil ilmselt selle peale öelda oleks olnud.

Mõni ime, et ma kogu aeg nii pinges ja ärritunud olin, onju. Ükspäev just naersime Andraga, kuidas me oleks kuid tagasi napilt tülli läinud, sest ta küsis, miks ma kogu aeg nii vihane olen ja mu vastu oli umbes, et: “MIDA SA AJAD, MA EI OLE VIHANE!!! MA OLEN VÄGA ÕNNELIK!!!”.

Ühesõnaga ma korraks isegi mõtlesin, et ah, sai temast nüüd räägitud küll, sest noh, ilmselt juba need viimased neli postitust näitasid teile kenasti ära, millise inimesega tegu on ja mis seda surnud hobust ikka edasi peksta. Siis tuli mulle aga meelde, et see surnud hobune ise astus mu koduuksest sisse ja nussis mu ajusid nii suure hurraaga, et no väike lisavops ei tee üldse paha.

Ja see kommentaar on ka põhjus, miks ma mõtlesin teile need lubatud teemad veel ette laduda. Lihtsalt selle pärast, et kui vähemalt üks inimene neid postitusi loeb ja tunneb enda suhet kuidagigi ära, siis olgu see teile see märk kõrgematelt jõududelt, et see EI ole normaalne suhe. See EI muutu ühel hetkel paremaks ja kuna meil on siiski vaid üks üürike elu, mida siin maal läbi teha, pole mõtet seda kulutada inimestele, kes seda mitte paremaks, vaid halvemaks teevad.

See viib mind nüüd kenasti tänase teema juurde, milleks on vabandused. Mul üks eks (absull nimesid nimetamata, te kindlasti ei saa isegi aru, kellest ma räägin!) oli imeline vabandaja. Ainukene asi oli selles, et kuna ta nii palju sitta keeras ja vähemalt kord nädalas vabandama pidi, oli see lõpuks juba naljakas. Noh selle pärast, et see jutt oli ALATI samasugune.

Miks see mulle praegu meelde tuli, oli see jutt, kuidas ta alati rääkis, et ma teen teda palju paremaks inimeseks! Selles suhtes, et ma absoluutselt ei kahtle selles, et iga vaene naine, kes temaga koos on, teda mingil määral paremaks inimeseks teinud on, aga see muutus on umbes sama suur, kui järve tass suhkrut valada ja loota, et seal pärast järvetäis morssi on. Ma muidugi vastasin talle ka alati, et ma tean jah ja see on väga kena, ainult et mina isiklikult tunnen, et ta mind ainult HALVEMAKS inimeseks teeb, et selle osaga on mul nagu väike probleemike.

Teate kui raske on kuulata “vabandusi” inimese käest, kes soiub järjest ainult samu lauseid. Meil oli sõbrannadega juba nali, et see on alati nagu üks plaat, millelt leiad kassahittidest singlid nagu:

  • Ma ei teeks enam kunagi nii!
  • Ma nüüd saan oma vigadest aru!
  • Ma olen ju juba niiii palju muutunud, pliis andesta üks kord veel!
  • Sa teed mind paremaks inimeseks!
  • Las ma näitan sulle, et edaspidi sa saad mind usaldada!
  • Ma vannun oma lapse elu nimel!
  • Süüdi on mu eelnevad suhted!
  • Sa oled parim inimene maailmas!
  • Ma mõistan sind ja austan su otsust (v.a see koht, kus ma EI mõista sind EGA austa su otsust mitte sekundikski, kuni sa mu tagasi võtad).

Mu enda lemmik oli tegelikult see, kuidas ta vabandamiste eesmärk oli tegelikult ainult üks: et temast hale hakkaks. Ja te teate ju mind ja mu tupsununnukest südamekest – mul hakkab alati kõikidest kahju 🥲 Ainult, et minu sees oli jätkuvalt kogu aeg see pool, mis tundis ära, et midagi on väääääga valesti. Seega ma nagu pika pinnimise peale andsingi andeks, aga krdi sitamaitse jäi alati suhu. Ja no see teadmine ka, et selle mehe lapsel ilmselt ei ole elus ühtegi tervisemuret oodata, sest arvestades, mitu korda tema elu nimel sulasitta on aetud, on see tüdruk ausalt surematu! 😁

Ja ma tegelikult jäin ise ka mõtlema, et need “leppimised” ei olnud kunagi nii, et ma oleks kohe öelnud, et ok musu, tavaii, we cool! Vaid kõigepealt ta surus mind netis, kuni ma natukene leebusin ja päris persse teda enam ei saatnud. Siis ronis ta mulle ukse taha ulguma ja lillesülemeid tassima. Ja siis ta sahkerdas ennast tagasi umbes selle jutuga, et oleme siis sõbrad, sina lihtsalt “vaata ja mõtle!” ja las ma teen sinu jaoks kõike, alates kodu koristamisest kuni nõudepesu ja prügi viimiseni. Kuni kolm sekundit hiljem virises ta juba Messengeris, et miks ma kunagi talle ei ütle, et ma teda ei armasta, südameid ei pane ja üldse enam selline ei ole nagu vanasti, ah!?!?

Mul jah on selline teema, et mul on selliseid asju üldse miskipärast väga raske öelda olnud (aga ma harjutan sõprade peal kõvasti), kuid sellistes olukordades, kus ma tundsin, et ma ei ole ju veel nn “andeks andnud” ja käimas on see periood, kus ta nüüd mulle mingit muutust või arusaamist “tõestama” peaks, siis mis kuradi armuavaldusi ma talle üldse kirema peaks? Aga vot tema meelest oleks pidanud, sest tal on VAJA et ma temaga nii räägiksin ja kui ma seda ei tee, vot siis meil tulevadki konfliktid! Saate aru jah, asi on MINUS, kallid sõbrad 🥲❤️

Ning ei maksa ka arvata, et ta mulle “tõestamata ja näitamata” jättis. Ta tõepoolest alati tõestas ja näitas mulle, et ta on alati samasugune olnud ja jääb samasuguseks. Aga see love-bombing on nii hardcore asi, et tõesti on raske seda ignoreerida. Kes siis ei tahaks kuulda, et ta on noh, maailma parim inimene. V.a need korrad, kus ma olen mõttetu Mallukas, kelle pärast piinlik on. Ja kes ei tahaks kuulda, et ta näeb VÄGA HEA välja. V.a need korrad, kus ma “mingi supermodell ei ole” 😁

Aga mul on vabandustest näiteid ka, ärge te mitte kartke. Üks näide on vist juba 2021 aastast, kus ma kopisin naistele chatti, mida ta mulle parasjagu ette laulis. Nagu näha, siis singlid kõik kenasti sees. Haha, ja teate, mis on irooniline? See oli lausa ENNE seda Pärnu draamat 😀 Ma ei mäleta, mis ta siis muidugi tegi, aga jah.

Siis on mingeid uuemaid ka, aga ma ei tea mis ajast. Ma praegu saan näidata ainult neid, mida ma olen kellelegi jaganud, sest ta mul blokitud ja siis ma ei saa kahjuks chatist otsida. Ühtlasi ma kardan, et ma saaks ajuinsuldi, kui ma seda sitta veel elus uuesti läbi lugema peaks 😀

Nagu apppppiiii, ma ei suuda neid screene isegi uuesti lugeda, sest mul tuleb jälle see piinlikus peale, kus ma mõtlen, et ma actually olin suhtes, kus ma küsin oma kaaslaselt, et kle kas sa ei tahaks muidu kellegagi koos olla, kes armastab sind sellisena, nagu sa oled ja inimene vastab, et aa ei, ma tahan sinuga olla 😁

Veidi piinlik on ka selle pärast, et ma pidin 100x oma elus anuma oma kaaslast CHILL OLEMA. Nagu ma tahan elult väga vähe ja mul on üsna madalad nõudmised, aga see üks asi, mida ma tahaks, oleks chill ja lõbus elu. Pole just ju mingi eriline utoopia eks? Noh, mõnele inimesele on… Ja peale neid lubadusi ja vestlusi ta paar päeva käis ringi ja sundis endale vist naeratuse näole, aga no ega inimene ei suuda tegelikult kaua teeselda midagi, mida ta ei ole. Kuigi mina nt suutsin edukalt 2,5 aastat teeselda, et mul pole traumabond, vaid true love 😁😁😁

Mäletate, et ma tegin sellise listi asjadest, mis mu uuel kaaslasel PEAB OLEMA? Konkreetselt punkt number üks oli: on chill. Ja teine oli: teeb nalja ja saab sellest aru kah 👌

Et jah, jeesus… Ma ei suuda seda postitust enam isegi kirjutada. Tahtsin teile lihtsalt näidata, mis suure linna mõni mees suuga teha oskab, aga päriselt on see alati mingi mõttetu tühi ila, mis ei tähenda mitte kui miskit. Hea lihtsalt, et enam seda jama kuulama ei pea, kõrv kohe puhkab! Ainult väike osa minust mõtleb, et huvitav, mis kättemaksu ta mulle hauda võib. Ega ta vaimselt stabiilne pole ja ma ei usu, et ta nende screenide jagamise üle just eriti õnnelik on, aga noh. Elame näeme, kas paneb mu kodu põlema või teeb minu kohta “paljastusi”. Goss mulle iseenesest meeldib, eks näis mis saab.


Aga et ma siin ainult minevikust ei soiuks, siis võiksin teile olevikust ka rääkida, aga ma kardan, et see läheb juba jälle sinna auku, et “MA OLEN NII ÕNNELIK!” ja mina teie asemel ei usuks ennast ise ka, seega ma jätan selle jutu praegu ainult sõbrannadele, hehe.

Muus osas see ka, et mul on nende järjejuttude raames nii tore näha, et naised ikka hoiavad kokku😁❤️ Armastan teid ja muidugi mõned südamed ka teile ❤️❤️❤️❤️

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S 7. juuni 2023 at 11:36

    Ma elaks nagu sama elu praegu sama mehega, jutt ja vabandused nagu 1:1 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2023 at 14:58

      Noh, eks sa ise vaata, kaua sa seda taluda viitsid 😄🤢

  • Avatar
    Vasta N 6. juuni 2023 at 21:29

    Heh. Ma olen mõelnud, et miks sa teda koguaeg tagasi võtsid. Nüüd lugesin neid sõnumeid ja mõtlesin, et ma võtaks ta peaaegu ise tagasi 🤣. No tõesti, nii tohutu armastus ja patukahetsus ja “Sa teed mu paremaks inimeseks 😍😍😍”. Mõjub!

    … vist on vedanud, et ma päris sellise tüübi otsa pole sattunud. Üks pikem suhe oli küll, kus ma muudkui mõistsin ja andestasin ja olin see ainuke, kes temast aru saab ja hoolib, aga ta oli oluliselt kehvem kirjutaja/jutumees.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2023 at 08:32

      Nojaa noh, hea skeem 😄😄

  • Avatar
    Vasta Tibu 6. juuni 2023 at 12:10

    Ma jäin praegu tlema, et kas ta oma peas mõtles ka et nii nüüd ma räägin nii ja käitun nii ja siis kõik laabub ja ta on rohkem mul sõrme ümber või tuleb see sellistel nii automaatselt et nad eeldavatki et kogu maailm ongi nende sõrme ümber. Ja kui pole, siis nad sinisilmselt usuvad et kõigil on vandenõu nende vastu ka ülejäänud maailm on süüdi 🤔

    Mul ka selline 8 aasta pikkune “suhe” seljataga. Päriselt mõistsin seda alles oma uues suhtles. Ja ma olen ka nüüd ÕNNELIK. Juba varsti uued 8 aastat 🥰

  • Avatar
    Vasta Liisi 6. juuni 2023 at 00:12

    Nii vahvad vabandused, et lähen kougin lusikaga silmamunad nüüd välja🤢🤢

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuni 2023 at 09:07

      I know the feeling 😀

  • Avatar
    Vasta R 5. juuni 2023 at 17:10

    Selle venna kirjutisi lugedes kipub peale tahtmine end lihtsalt silmadesse tulistada, for real. 😵‍💫

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuni 2023 at 18:44

      Konkreetselt sama 😄😄

  • Avatar
    Vasta Maarika 5. juuni 2023 at 16:18

    Kas Sa vōid tasuta teha selle?

  • Avatar
    Vasta K 5. juuni 2023 at 14:33

    Selle i oelda asjata et inimene kes on selles olukorras temale tundub sellisest suhtes ara minemine poole keerulisem kui teistele korvalt vaatajatele. Heaks naiteks kuidas varem ei moistetud miks triinuliis ara ei lainud ja lasi asjad nii kaugele, tookord kirjutasid isegi postituse, nyyd ilmselt vaatad isegi tookordset olukorda teise pilguga? 🙂 Küll oleks maailm hea kui koik inimesed oleks südamega ,olen seda korduvalt moelnud, et kui saaks leiutaks mingi masina mis hakkaks piiksuma kui mingi sydametu manipulaator lahedale tuleb 😀

  • Avatar
    Vasta K 5. juuni 2023 at 14:00

    Töötasin selle vennaga mõned kuud koos ja ütlen ausalt ta oli ainuke terves kollektiivist kellega ma tundubsin ennast ebamugavalt ja ebameeldivalt. Käisin ka pärast korda ühisel peol ja peo tujus ta oli kõige hüsteerilisem mees keda tean. Pluss kuidas ta koguaeg sõimas ja alandas kõikide eest enda lapse ema oli next tase.

  • Avatar
    Vasta Salajane 5. juuni 2023 at 13:43

    Ma ise olen kahjuks selline variant, et minu ees pole olnud vaja kordagi isegi mitte vabandada 😀 andeks andnud või “unustanud” olen kõik solvamised ja inetud teod sellest hoolimata. Piisas ainult kutsikapilgust või kallistusest. Tõesti, tagantjärgi on ülimalt häbi ja odav tunne, aga olen enda enesekindluse jms tegelenud ja vaikselt juba julgemaks muutumas ja olen teadlik, et EI OLE ok minuga halvasti käituda või mulle halvasti öelda (eriti, kuna ma ise niimoodi ei käitu ja üritan alati ikka heaga, mõista, uskuda ja loota) ja ma OLEN sõbralikku ja viisakat suhtlemist ja kohtlemist väärt.

  • Avatar
    Vasta M. 5. juuni 2023 at 12:36

    Appi, nii tuttav! Üritan praegu samasugusest lahti saada! Hetkel kõik nagu sa kirjutad copy/paste! Nagu oleksin su eksiga koos olnud.. jube, jube! Samad vabandused ja kirjandid! Soovin juba aega edasi kerida, et saaks sellest õudusest vabaks! Nii suur tänu, et enda elu samamoodi siin jagad- annab nii palju jõudu juurde, et selline elu on täis pask ja muutumatu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuni 2023 at 12:47

      Ma ütlen, et AINUS mis aitab, on block-delete! Mingi asjade “selgeks rääkimine” NÄOST NÄKKU, nagu ühele meeldis suruda, on lihtsalt lõks 😀

  • Avatar
    Vasta Ceissy 5. juuni 2023 at 12:24

    Tead, ma ütlen ausalt, et lisaks sellele, et see on ÜLIMALT põnev goss ja ma armastan seda lugeda, siis päriselt ka, see võib päästa kellegi sitast suhtest, nagu ühest juba saadud kommentaarist võib järeldada.
    Seda enam, et sul on nii suur jälgijaskond. Aeg-ajalt teeb ekspress vms leht lugusid vägivaldsetest suhetest vms teemast, siis on tavaliselt selle tagajärg, et keegi kuskilt julgeb kas välja astuda või abi otsida.
    Ma olen ise ka oma lugu jaganud mõningatele, pigem vähestele inimestele ja ma olen saanud hiljem tänusõnasid, kuidas ma kedagi inspireerisin sama teed mööda minema, nagu ma ise või lihtsalt on tänatud, et ma olen kellelegi mingi uue mõtte või suuna siin elus andnud (minu lugu pole küll vägivallaga seotud, aga ainetega väga hullu auku kukkumist ja sealt väljatulekut). Ehk, sa ei tea kunagi, kui palju sa võid kellegi elu muuta või kedagi aidata. Kindlasti on ka neid, kes ei tule sulle hiljem ütlema aitäh, kuid sa oled nende elu ikka muutnud. Mida rohkem rääkida sellistest teemadest, seda parem.
    Sest ausalt, kui juba mina oma looga olen aidanud neid väheseid inimesi, kellega ma olen seda jaganud, siis sina, Mallu, saad oma looga puudutada tuhandeid naisi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuni 2023 at 12:48

      Ega ma ennast just mingiks suureks püha päästjaks ei pea, aga tõesti, ega ka mina teadnud enne, et selliseid mehi olemas on. Õpetuseks vast kärab kah 😀

    • Avatar
      Vasta Ansa 5. juuni 2023 at 14:34

      Mul on ka üks selline rollercoaster suhe olnud. Ainus erinevus seisnes vast selles, et mina olin tol ajal veel alaealine ja mees minust 8 aastat vanem. Noh.. sellegipoolest on kõik nendes järjejutukestes räägitu liigagi tuttav. Suhte lõpp sai minul vist olema veidi ekstreemsem, kuna ma lõpuks üritasin lihtsalt inimest vältida, aga see ei mahtunud talle hinge ning vastutasuks sain sadu kõnesid ja sõnumeid, mis varieerusid ähvardustest anumisteni kuni lõpuks sekkus asjasse politsei 🥲 Selle üürikese 1,5 aasta jooksul oli lahkuminekuid korduvalt, aga alati ta oskas kuidagi mind uuesti ära rääkida.

      Ja tead.. kuigi väga palju räägitakse sellest, kui kavalad nad on ja milliseid taktikaid oma “ohvri” ära rääkimiseks kasutavad, siis ma siiralt arvan, et see on lihtsalt nende päris “mina”. Ma ei usu, et selliseid manipulatsioone tehtaks kaalutletult ja läbimõeldult.. see ongi lihtsalt tema reaktsioon ja ta ei oska teisiti. See ei ole mõeldud õigustusena, vaid minul endal aitas see natukene seda täiesti absurdset suhet lahti mõtestada, kuidas reaalselt on võimalik niiiiiii toksiline olla. Aga huh – sa oled sellest vaba! Ja need aktiveerunud häirekellad kaitsevad sind edaspidises elus väga hästi 😘