JUMALAITA Uni

ma annan alla

10. september 2021

Ma arvan, et edaspidi lihtsalt loobun mõttest, et võiksin lähiajal normaalse ööune saada. Unustan lihtsat selle variandi ja siis ei saa ka iga väsinud hommik enam pettunud olla, kui olen nagunii elus alla andnud #lifehack

Eile, kuskil peale südaööd, suutsin lõpuks magama jääda. Seda lõbu jätkus mulle ainult tunnikeseks, sest ärkasin selle peale, et elutoas mängis keegi radikate vastas, ilmselt ruloodega? Kogu aeg käisid mingid metallipõntsakad. Alguses üritasin lihtsalt teise külje keerata. See kolin oli aga üllatavalt tüütu. Lisaks tuli mulle pähe pilt, kuidas raudselt üks kassipoegadest kuskil kõripidi ruloonööris ripub. Niisiis ajasin end püsti. Kõndisin ähvardaval sammul elutuppa, et kassidega juba pragama hakata, kui avastasin nad kõik neli kenasti diivanil magamas. Reaalselt oleksite pidanud mu nägu nägema. Joosep magas minu kaisus, tema seda häält ei teinud. Kui need ülejäänud kassid just mingid eriti salakavalad ei ole, kes esimese sammu peale und teesklema hakkasid, siis…kes kolistas!?

Vaatasin õudusega ringi. Panin põlema vetsu ja köögitule. Mõtlesin, et äkki jänes siis, aga seegi istus, silm punnis, söögilaua all. Ei noh, kena. Mis siis muud, kui siin on veel takkaotsa mingi deemonkummitus kah ringi kolistamas.

Ronisin voodisse tagasi ja haarasin Priidu varasemast kõvemini kaissu. Manasin ette näo, et mul ei saaks rohkem suva olla, et mingi tont siin ööpimeduses radikatega klabistab. Olen nimelt kuulnud, et kummitused tunnetavad hirmu. Mingi ime läbi jäingi uuesti magama. Lihtsalt selleks, et tund aega hiljem sama heli peale ärgata.

Nüüd ma olin juba vihane, sest kummitusi ei ole olemas (eks???) ja KEEGI seda häält tegema peab. Panin põlema kõik korteri tuled. Vahtisin kahtlustavalt silma kõikidele loomadele, kuid ei suutnud ikka aru saada, kes ja kuidas seda kuradi kolinat teeb. Ma kardan, et kui mulle oleks see hetk mõni deemon vastu heljunud, oleksin tema ka tuugalt persse saatnud. Kolista siis jumala eest, aga tee seda vaiksemalt, mõni üritab magada!!!

Tulede põlema panemine oli muidugi viga, sest selle peale otsustasid kassitited, et ilmselt on aeg ärgata. No ja mida muud ärkvel olles teha, kui teineteist mjäugudes mööda korterit taga ajada. See trall kestis vist mingi kella…kolmeni? Üritasin kogu hingest magada, aga kogu aeg käis mingi krabistamine, mööda voodipeatsit üles ronimine ja muu lärm, mis lihtsalt ei lasknud uinuda.

Mingi hetk vist isegi korraks jäin tukkuma ja kui jälle mingi kolina peale ärkasin, suutis mu aju välja mõelda ideaalse lahenduse – panna jänes vannituppa kinni. Ma ei tea, miks üks jänes tundus mulle tol hetkel rohkem lärmi tegevat kui kolm rüselevat kassipoega. Igatahes suutsin ma siis lõpuks magama jääda. Taustaks ikka hunnik mjäusid, ringi kappamist ja nüüd boonuseks lisanduv jänes, kes ennast vannitoast välja murda üritas.

Hommikul, kui tavapäraselt kell 8 luugid lahti tegin, sain aru, et ega jänes välja murdmisest kaugel olnudki. Vannitoas on ju kaks ust, millest teine mõnusalt logu ja veekahjustusi saanud. Seega otsustas Liisu just sealtkaudu ennast välja süüa. Täpselt see, mis mul tänasest hommikust puudu oli 🙂

Et ma voodist kohe siiski püsti tõusta ei suutnud, lugesin eilsele postitusele jäetud kommentaare, kus keegi pakkus, et äkki on ikka tegu depressiooniga ja peaksin perearsti poole pöörduma. Kuna perearsti juurde tuleb MINNA, st kodust väljuda, siis otsustasin minna lihtsama lahenduse teed ja teha netis suvaline depressioonitest, mille tulemus oli suurelt punasega kiri SEVERE DEPRESSION.

Jumala haud, need testi koostajad oleksid ise ka severe depressionis, kui nad mitte kunagi elus magada ei saaks. Ma siiski arvan, et kuna see oli suva netitest, siis ma seda tulemust kuigi tõsiselt ei võta. Virelen lihtsalt edasi.

Oleks mul vaid magamistoas uks, et saaksin kasside eest vähemalt teisele poole ust varjuda, kui nad märatsema kukuvad. Aga mida pole, seda pole. Võiksin muidugi kohemaid esimesse ehituspoodi minna ja kasvõi mitu ust soetada. Ent kuna see on vist üldine norm, et korteris peaksid kõik siseuksed ühtmoodi olema ja viie siseukse ostmiseks mul raha ei ole, siis elan vireldedes edasi, kuni ühel kaunil päeval ehk seda luksust endale lubada saan.

Kas ma peaksin selle postituse lõpetama nüüd ohkega, et ma olen NII väsinud? Või juurdlema edasi teemal, miks mul on püsivalt sees tunne, et KOHE juhtub midagi halba? Ilmselt ju ei juhtu, seega proovin kasutada seda imeravimit nagu “ära mõtle sellest” ja proovin täna natukene adekvaatsem olla kui eile. Kuigi juba mõte sellest, et peaksin täna poodi minema, tekitab soovi teki alla ronida.

Ok, ma enam ei hala. Bai.

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta triinu 14. september 2021 at 11:58

    See tunne, et kohe juhtub midagi halba on ärevus ja paanikahäire.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 10. september 2021 at 22:39

    Ma olen juba mitu korda su erinevate postituste alla hakanud kirjutama, et ma arvan, et sul on depressioon ja et väga suurel osal sellest, mida sa mõtled ja tunned, ei ole pistmist mitte ATH, vaid just depressiooniga. Siiani olen ikka loobunud, ei ole tahtnud targutada. Aga ma nüüd siis ikka ütlen, et ma tõesti arvan seda. Sarnaneb veel väga minu omaga. Kohustuste täitmine on raske, parema meelega lükkaks kõike edasi. Võtan endale suure hulga kohustusi (ka nt selline asi nagu see kassipoegade võtmine), arvan, et saan kõigega hakkama, tegelt ei saa. Kõik kuhjub ja jookseb kokku. Vahel võiks istuda tunde ja pmst seina jõllitada. Lõpuks ei taha enam voodist välja tulla, tulevad nutuhood, ärritumine laste ja kõigi lähedaste peale. Minu jaoks see viimane oli piiriks, siis otsisin abi. Sain antidepressandid ja teraapia. Möödas on vähem kui aasta, ravi kestab veel, aga elu on ikka hoopis teine. Hea on olla. Olen vabanenud nii mõnestki endale võetud lollist kohustusest, olen õppinud keelduma ja olen muutunud piisavalt egoistlikuks, st õppinud ennast tähtsustama. Ja krt kui hea on olla 🙂 Ja ma pole isegi veel terve, vaid alles teel sinna.

    Ahjaa, ja mina sain ka esimese vihje sellele, et see tõesti vist on depressioon, just üht sellist küsimustikku täites. Siis tegin sama uuesti perearsti juures, kes mu kahtlusi kinnitas. Ja sealt edasi sain juba suunamise spetsialistile.

  • Avatar
    Vasta Liisa 10. september 2021 at 20:42

    Mulle tundub, et sinu (või ülemise naabri) radikatest vaja õhk küljel oleva ventiili kaudu välja lasta. Sanitaartehnik on abiks. ? Kas mõlemad torud, mis radikasse tulevad on külmad? Kui üks neist soe aga radikas ise külm, siis on kütmisega alustatud aga kusagil torus õhumull ees ja enne radikas soojaks ei lähegi. Mul igasugu pulli korterites ette tulnud ja sinu kirjeldus tundub just selle moodi. Esmalt vast mõistlik tegelt majahaldurile korra helistada ja lugu ära rääkida. Saad kiiresti asja selgeks kas õhk v tondid 😀

  • Avatar
    Vasta Siiri 10. september 2021 at 20:21

    Hei.
    Mina soovitaks väga üle vaadata kogu oma elu ja kohustused mida oled kanda võtnud. Teha khustustes sorteerimine.
    Sul on kodus kolm last ja hunnik loomi, et ma saan looma armastusest jne aru väga hästi, aga vb on kõike liiga palju ja sa ei annagi endale aru, et kõike on ammu juba liiga palju.

  • Avatar
    Vasta J. 10. september 2021 at 19:38

    Mis küte teil majas on? Meil gaasiküte ja iga kütteperioodi alguses on mul radikates “kolks”. Vist mingi õhu teema. Tavaliselt läheb mingi hetk üle, aga korra olen ka halduse kohale kutsunud, midagi nad tegutsesid ja oli rahu majas. Niiet vb uuri ühistult/haldusest.

  • Avatar
    Vasta Laura 10. september 2021 at 17:53

    Hahaha, kõlab nagu mina. Ei julge vaatama minna kuni viimse piirini viidud.
    Mis sul sellest jänese puuri projektist sai?
    Tee see käbe valmis, saad samas ka mõtted mujale muude jamade eest ja enam see nuhtlus sul ehk öösiti jama ei korralda.

  • Avatar
    Vasta Mari 10. september 2021 at 15:15

    Ma just vaatasin eile kasside käitumisest videot ja kuna kassid arvavad, et see kogu korter on nende territoorium, siis järsku ühe ruumi kinni panemine on nende jaoks ärevakstegev, sest mismõttes minu territooriumist on üks jupp järsku ära võetud ja võivad hakata lingi küljes rippuma ning ukse taga lambist mäugumas käima 😀 kui ajutist lahendust vaja, pane magamistoa ukse ette mingi raske kangas, abiks ikka

  • Avatar
    Vasta Sirly 10. september 2021 at 15:09

    Klikkisin kõikidel reklaamidel, mis ette jäid.
    Radika kolin naabrite juurest ehk , see kandus sinu juurde välja, ma eelistaks seda varianti kummitustele.

  • Avatar
    Vasta Tyy 10. september 2021 at 14:44

    AI pagan ma läksin jummala närvi , kohe nii et tahaks kobiseda ja olla vastikult aus.
    Kuidas sa ei näe, et oled ise enda vaenlane. Selleks, et su elus toimuks muutus, peab esmalt toimuma MUUTUS.
    Hala ei aita sine mitte mm -ki. Probleeme on igas vallas. Küll mõtteviiside, saama himu kui tervisega. Räägime siis loomadest ja nende armastusest. Ma ei saa aru sellest. Aidake. Miks peab korteris olema selline laadung ringi rallivaid loomi ? Seda enam, et nad su elu üsna põrguks teevad?
    Mina armastan beebisid , kas ma siis luban endale neid valimatu koguse, võtan veel lastekodust ka juurde ja toodan nagu mingi masin neid, põhjendusel et nad on nii nunnud ja see on minu elu, mis see teie asi on ? Ega ikka ei ole ainult sinu elu. Sind ümbritsevate oma ka. Oli mul naaber kel oli 1 kiisu, kellesse ta suhtus nagu oma lapsesse. Nojah, imelik see oli aga ega ei seganud me elu ka. Miskil hetkel käis tädil peas klõps ja ta hakkas neid prügikasti omasid toitma. Ikka kohe 3x päevas. Koloonia kasvas jõudsalt. Siis hakkas ta neist mingit osa oma korterisse tooma. Algul 1, siis 2 jne. Nüüd juba tõusis majas nurin, sest see hais ja allakäik oli tuntav nähtav, mis selles ilusas kodus toimus oli rõve. Targast intelligentsest prouast sai sallimatu inimeste vihkaja. Lubas üles puua kõik kes teda mõistusele proovisid tuua. Asi oli nii hull et ka töökohas sai kinga oma hulluse tõttu. Kui enne oli tema välimus, kui Itaalia proual, suured laia äärega kübarad ja tipp mood, siis lühikese ajaga sai temast kaltsakas. Kõik see juhtub siis kui loomadesse suhtutakse nagu inimestesse.
    Ma ei taha öelda, et sinuga nii läheb, aga see tee sinna on mulle nii tuttav. Kuskil on piir ka su enda jaoks ja kuna sul on NII SUURED VAIMSED MURED siis õpi ütlema ei ja kehtestama end ka oma loomade karja sees.
    Sorry ma ei tahtnud sulle teha haiget, aga mure su pärast paneb sõnelema.

    • Avatar
      Vasta Marge 10. september 2021 at 22:17

      “Kui enne oli tema välimus, kui Itaalia proual, suured laia äärega kübarad ja tipp mood, siis lühikese ajaga sai temast kaltsakas. Kõik see juhtub siis kui loomadesse suhtutakse nagu inimestesse.”
      Džiisas, mida ma just lugesin?!

      • Avatar
        Vasta TYY 11. september 2021 at 17:35

        JEP, sa lugesid seda kuidas endast lugupidav haritud ja väljapeetud prouast sai suhteliselt lühikese ajaga hoopis teine inimene. Väga drastiline muutus nii iseloomus, kohustuste täitmises, teistega arvestamises kui ka lõpuks välimuses. Kuna ta on üksik, siis püüdsid naabrid temaga kenasti vestelda ja suunata abile. Kui aga inimene ise ei näe ega saa sellest aru, ega taha oma elus toimuvat muuta, siis teda aidata ei saa. Kahju ja kurb. See kuidas toimub isiksuse muutumine, on talle endale nähtamatu. Õige sõber annab ka muud tagasisidet, kui ainult kiidulaul. Kui su ellu tekib äkki ülearu palju draamat, siis võiks mõelda mis minuga valesti on. Äkki on mul endal ka osas selle tekkimisel ?
        Nagu tihti juhtub reageerime me oma elu kogemusele. Nii ka mina tegin sel päeval, kui tundus et on vaja sõneleda. Muidugi ei arva ma et Mallu omadega samal maal on, aga hoiatuse tahtsin küll jätta.

      • Avatar
        Vasta Leevi 11. september 2021 at 17:48

        Mul jäi ka sellest lausest karp lahti ? Mu tutvusringkond koosneb suuresti inimestest, kes on loomakaitsjad- ja/või õiguslased ja näevad täiesti normaalsed välja kõik. Normaalsed inimesed suhtuvadki loomadesse kui võrdsetesse ja see ei kajastu nende välimuses. Depressioon paraku kajastub ja see pole seotud loomadega.

  • Avatar
    Vasta Tyy 10. september 2021 at 14:17

    Sellise sigaduse peale ma vahiksin jänese silma auku ja küsiks kuule kas sa tahad õhtupraeks saada? Tassiks ta ahju ette, avaks selle ja teataks, siin sa lõpetad kui veel üks sigadus tuleb ? läheks pahanduse paika, pistad tema nina sinna, saab laksu vastu käppi .

  • Avatar
    Vasta Minake 10. september 2021 at 14:05

    Soovitus
    * osta kõrva tropid apteegist
    *kasuta silmaklappe. No need mis lennukis inimestel on.
    * tund enne unele minekut ära ava telekat, ole netis ega telefonis. Mis siis teed?
    * võtad dushi, tegeled enese ilu protseduuridega. Küünlad on ka rahustavad, meeleolu loovad.
    * peale dushi pane jänes puuri ja vannituppa. Ei ole seal miskit koledat , see ka talle õige uneaeg. Kassid lastetuppa.
    *Tee pisike jalutus ümber maja, näiteks prügikastini või istu 5 min terrassil ja enne und. Tunneta kuis nahk iga rakuga hingab.
    *Poe kohe põhku ja pista tropid, klapid kaitseks peale.

  • Avatar
    Vasta P. 10. september 2021 at 13:31

    Issand…. Su jänes…. 😀 Mul isegi pole endal isiklikult ühtegi olnud. Tuttavatel see-eest küll. Ja ainuksi niisama lugedes tunnen, kuidas mu vererõhk tõuseb nende jänestelugude peale :/
    Minu teooria ka, et kui polnud naabrid, siis jänes ikkagi kollas sul seal. Ta nii pehmeke, et pontatas end kiirelt eest ära, kui sind tulemas kuulis. Slp nad sellised s**arattad (vabandust väljendi eest, aga mõte jääb samaks) ongi, et ise niii nunnud ja armsad, aga s**ta keeravad ülipalju kokku. Proovi siis sellise peale vihastada. Või teda kuhugi kinni panna. Laamndab ja hävitab seal “kinnimajas” ka edasi, ise samaaegselt nii ilmsüütu ja nunnu. Kui jänese kinni panid, siis keegi enam ei kolksutanud radikaga ju? Ainult need njäulised mürgeldasid…?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. september 2021 at 14:08

      Ma lõpuks ei saand midagi enam aru, kes kus kolistab ??

  • Avatar
    Vasta K 10. september 2021 at 11:49

    Mul oli ka sarnane juhtum ?
    Olin tookord üksinda esimest korda uues korteris (eelmine omanik oli surnud ?).
    Samamoodi keegi hullult kolistas ja krõbistas. Aga vaatama minna ka ei julge ju ? lõpuks, kui olin juba piisavalt vihaseks ajatud sellega, et magada ei lasta, läksin vaatama, mis jama on ja kes ja miks mind segab. Kõigele leidus siiski ratsionaalne selgitus- kolistas ruloo, mis tuuleiili tõttu vastu seina lõi ja krõbistas lill, mis oli päeva jooksul veepuuduses oma lehed langetanud ja nüüd siis öösel (kastsin teda eelnevalt) oma lehed uuesti sirgu ajas. Nii et minu hirmud seoses sellega, et eelmine omanik raudselt käib seal kummitamas, haihtusid ?

  • Avatar
    Vasta K 10. september 2021 at 11:36

    äkki oleks lifehack vannitoas magamine? kuni siseuksed saad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. september 2021 at 11:39

      hea idee 😀

  • Avatar
    Vasta Reilika 10. september 2021 at 11:31

    Ma kunagi arvasin ka, et hakkan hulluma – küll keegi hüüdis mind nimepidi, küll muusika hakkas öösel mängima, küll sain laksu vastu nägu ja muud veelgi eriskummalisemad juhtumised. Aga ära muretse, nendega harjub 😀 Nüüd on juba täitsa tore vaadata toas lendavaid valgustäpikesi ja kogeda muud põnevat.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. september 2021 at 11:40

      ma vist kirjutaks ennast kohe hullarisse sisse 😀

    • Avatar
      Vasta Helina 10. september 2021 at 13:10

      hahaha, kes sul öösel lakse vastu nägu annab? 😀

    • Avatar
      Vasta Ly 10. september 2021 at 15:41

      Nii põnev! Räägi veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 10. september 2021 at 11:20

    Ma muidugi ei tea sinu naabrite kohta rääkida, aga mul eelmises korteris suutsid naabrid terve päev radika kallal kolistada, ma ei saa siiamaani aru, mida nad sellega tegid seal?võib-olla sinu omadele meeldib öösiti toimetada??

    • Avatar
      Vasta S. 10. september 2021 at 12:01

      Keegi rääkis lugu, et naabrid kurtsid, et kogu aeg kolistab radikaga, hiljem sai aru, et koer istub radika juures ja liputab saba vastu radikat 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 10. september 2021 at 14:08

        Haha, koera mul siin veel õnneks pole, seega kahjuks minu puhul see lahendus vett ka ei pea?

  • Avatar
    Vasta PN 10. september 2021 at 11:15

    Äkki on ka naabritel kodus loomad, kes jooksevad öösel ringi ning kolistavad?
    Kui need ikkagi öösel vabalt ringi jooksvad loomad on sinu omad, kes kolistavad, siis võid kindel olla, et naabrite närvid kaua vastu ei pea 😀

  • Avatar
    Vasta Esp 10. september 2021 at 11:14

    Klikitud mitu korda uriinisondide reklaamidele. Miks mulle ainult neid kuvatakse ma vist ei taha teada… Aga no las nad siis olla.
    Muidu radikate lâbipuhumine (-pesemine?) enne kytteperioodi algust keskkyttega kortermajas teeb sellist heli kyll jah!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. september 2021 at 11:41

      aga miks nad neid öösiti “puhuma” peaks :D?

  • Avatar
    Vasta Kertu 10. september 2021 at 11:08

    äkki ikka pole deprekas. lihtsalt skisofreenia?
    aga tegelikult. kummitusele tuleb ööseks mingi snäkk ja drinks panna. siis ta ei laamenda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. september 2021 at 11:41

      mul veinipudel oli külmikus, oleks siis võinud võtta ju, mitte märatseda…

      • Avatar
        Vasta Kertu 10. september 2021 at 18:12

        Ei, talle peab serveerima!
        Muidu hakkavad laamendama.

  • Avatar
    Vasta L. 10. september 2021 at 11:05

    Ma ei tea, võib-olla on sinu perearst normaalne inimene, aga üldiselt on mul mulje jäänud, et perearstide arust depressioon ja üleüldse vaimsed errorid on mingid väljamõeldud haigused. Ma olen täiesti loobunud perearstile oma vaimsete murede kurtmisest ja pöördun otse oma raviarsti poole. Viimane kord, kui perearstile ütlesin, et jou kle, mul tunne, et mu aju hakkab lappama minema ja veits on viimasel ajal enesetapumõtteid tekkinud, siis ta vastas mulle: “noh, aga sa pole ju ennast ära tapnud, nii et kõik siis ok ikka ju?” 😀

    • Avatar
      Vasta Väike Myy 10. september 2021 at 14:10

      tuttav tunne, teema on küll teine aga jah täielik ükskõiksus. Juba 4,5 aastat käin erinevate arstide vahet lunimas et aidake. Tulemus null. Ja siis kui nad oma cov ja vaktsiini juttu ajavad tahaks küll nad pimedasse kohta saata.

    • Avatar
      Vasta Katrin 10. september 2021 at 14:36

      Vaheta perearsti 😀
      Mina sain abi perearstilt – läksin sinna, kurtsin muret (tugev ärevus, depressioonilaadsed sümptomid); ta lasi mul täita vaimse tervise enesehindamise küsimustiku, kirjutas välja antidepressandid ja saatis kliinilise psühholoogi juurde. Hetkel enam antidepressante ei võta ja siiani olen ‘vaimselt’ terve olnud.
      Nii et sõltub perearstist ikka.

  • Avatar
    Vasta M 10. september 2021 at 11:03

    Nii kaua kuni ust pole, äkki proovid kõrvatroppe ? kummitust ma ei usuks, sest loomad on tontidele suht tundlikud, ehk siis kui sul oleks deemon..usu su nurrupallid poleks niisama diivanil keras olnud.
    Tõenäoliselt jänes mürgeldas öösel ringi ja kuna nad on suht väledad, pani ta laua alla peitu,kui kuulis sind toast väljumas.
    Mul on olnud ka neid, midagi halba hakkab juhtuma tundeid, tavaliselt need ununevad mingi aja jooksul. muidugi on olnud ka erandeid, aga neid ikkagi vähem.
    Ja depressiooni koha pealt, peaksid perearstiga rääkima, et tehtaks vereanalüüsid. Aastaid tagasi ma ei maganud mitu kuud praktiliselt üldse. Ma olin ka täiesti kindel, et ma olen depressioonis aga igaksjuhuks mõtlesin sellest oma arstiga korra rääkida. Kuna ta normaalne inimene, siis ta soovis enne teha vereanalüüsid, et niisama ei kirjutaks mingeid antidepressante mulle. Selgus, et mul oli rauavaegus aneemia. Mõnda aega tugevatel rauatablettidel ja uni oli taas hea ja mõtted polnud nii sünged + energia oli tagasi.
    Kolimine ja kodu remont on üli suur stress. Kurnab sind füüsiliselt ja vaimselt, eriti kui sa koguaeg oled mõtetega ”mul on vaja seda teha ja kuidas ma seda võiks teha” . Ehk peaksid omale bronnima ühe mõnusa SPA puhkuse. piisab isegi 1-2 päeva, väikest keskkonna vahetusest.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 10. september 2021 at 10:11

    Millal teil kütteperiood hakkab? Ilmselt äkki vaikselt nüüd, see ehk seletab radika häält?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. september 2021 at 10:13

      Ma seda ei tea, aga radikad on külmad igatahes 😀

    • Avatar
      Vasta Teele 10. september 2021 at 10:16

      Naabrid vb koristavad?

      • Mallu
        Vasta Mallu 10. september 2021 at 10:43

        Kell 2 öösel? 😀

        • Avatar
          Vasta Kristi 10. september 2021 at 11:26

          See naabrite juures kõige häirivam ongi, et ka kell 2 öösel on nad võimelised lärmi tegema- mina olen nt üks nendest naabritest- 3 last, ärkavad kuidas jumal juhatab ja ei pea üldse paljuks sellest teistele ka teada anda nt jalaga radika vastu virutades ??‍♀️

          • Mallu
            Mallu 10. september 2021 at 11:40

            haha, no see ei kõlanud üldse niiii 😀