Kingiloos SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

mille kallal teie snäkite?*

19. oktoober 2018

Muust ma vist enam rääkida ei oska, mui söögist. Appi jumal, andke mulle vaid süüa ja ma olen rahul. Näiteks olen ma viimasel ajal ka täitsa pähklihull. Tõstsin endale tugitooli kõrvale ühe kausi, kuhu sisse ise pähklisegu teen. Mitte, et poes pähklisegusid müügil ei oleks, aga ma ei saa midagi teha, et ma lõpuks ikka nokin sealt pakist oma lemmikud välja ja siis need viimased mitte tahetud koostisosad pakist jäävad sinna kausipõhja vedelema, kuni ma uue paki ostan ja sinna peale valan. Kuigi rotid võtavad mu jäänused hea meelega vastu, siis tundus lõpuks loogilisem ikkagi segu ise valmis keerata, sest nii hea on teleka ees pähklit nosida nõnda, et suskad käe kaussi ja topid kohe kõige hea-paremaga suhu, mitte et uuri oma peotäit, et kas siin on see vastik jõhvikas sees või mitte. Ja no nii ka elada ei saa, et EI jõhverdaks kogu aeg kahe käega midagi suhu…

Tegelikult hakkas Yummikomme müüv pood Bionoria.com müüma ka pähkleid, ning saatis mulle ka parajalt suure kastitäie, et ma ka neid proovida saaks. Sellest ka siis see idee, et kui mul juba neid nii palju “varnast võtta on”, siis miksin endale kokku ühe imelise pähklimiksi. Mis ma sinna sisse panen? Esiteks mandleid (LINK), sarapuupähkleid (LINK), siis röstitud ja soolatud india pähkleid (LINK), magusaid aprikoosituumasid (LINK). Eraldi ostan poest juurde suuri tumedaid ja mahlaseid rosinaid ja siis neid pähkleid, mille nime ma ei mäleta…

Ainukesed pähklid, mida ma “paljalt” söön, on soolatud maapähklid (LINK) ja pistaatsiapähklid (LINK). Ma alguses panin pistaatsiakaid ka oma Malluka-Mixi, aga minu meelest nende soolakus rikkus mul teised head puhtad maitsed ära, seega edaspidi jätsin nad välja niisama söömiseks.

Ma niisama oma pähklisegu meisterdamas


Eriti hea on see, et pakid on taassuletavad, siis saab võtta just nii palju kui vaja ja ülejäänud paki sisu jääb siiski värskeks.


Minu “pesa”.


Kohe näha, et rase ? Snäkid, Rennie ja rasvane kreem kõhule määrimiseks.

Muidugi on hea pähkleid kasutada ka toidu tegemiseks. Näiteks tegi Kardo ükskord lausa video, kus ta pestot tegi, kasutades selleks seedermänniseemneid (LINK). Üli hea pesto tuli, millest ta tegi siis omakorda külma pastasalati.

Mina olen seedermänniseemneid kasutanud maksapasteedi tegemiseks (retsept siin). Tänagi mõtlesin, et ehk viitsin ühe laari teha, nii hea on lihtsalt! Näeb välja nagu ta näeb, aga maitse teeb selle tasa. Ja pähklid seal sees annavad üli mõnusa tekstuuri, proovige ise!


Ühesõnaga tahtsin lihtsalt teada anda, et Yummikommide lehelt saab peale kommide veelgi tervislikumaid snäkke, kui magusaisu vehkat teinud on. Nagu ikka annan teile ka sooduskoodi “mallukas”, millega saate 20% allahindlust – mitte ainult pähklitele, vaid tervele e-poe kaubale. Ehk tahate veel pähklikotile lisaks kommi kah ?. Muuseas, üle 30€ tellimustele on transport kah tasuta, nii et tasub tellida.
Aga kui jätad siia kommentaari, et mis pähklid sinu lemmikud on, siis osaled loosimises, kus loosin välja suure pakitäie erinevaid pähkleid. Juba esmasp selgub võitja!

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar