SPORDIJUTUD

trennijuttu

13. oktoober 2014

Kui muidu enne mõtlesin, et mis see siis ära poleks trenni minna. Ostad kuskile spordiklubisse kuukaardi, käid seal kohal ja muudkui treenid nii et vähe pole. Ma ei taibanud vist pooli asju, mida inimene trennis käimiseks vajab.

Mul on juba olemas: sisetrenni jalatsid, välistrenni jalatsid, see väike rätikuke, mille sisse ennast trenni ajal kuivatada, spordipluus ja püksid (Okei, ma eeldan, et sul tegelikult ei PEA olema just spets spordipluus ja spordipüksid. Kui aga keegi teab, miks kindlasti peaks, siis andke aga teada).

Mul on puudu: SPORDIKOTT – täna käisin trennis Mari vankrikoti ja kilekotiga. Kilekott ei olnudki õnneks Maxima oma vaid hoopis Adi poe oma, seega oli natukene uhkem tunne, aga ikkagi… Mõnusat kotti on vaja, kuhu saaks panna

Plätud! Suht rõve oli täna paljajalu dušširuumis ringi joosta. Jumal teab, mis sealt endale kokku korjata võib. Tõele au andes ei näinud ma täna MITTE KEDAGI plätudega, seega ei olnud mul piinlik ainukene plätudeta loll olla.

Plastikust joogipudel, millega trenni vett kaasa võtta. Suht mõttetu on iga kord sealt endale uus vesi osta ja klaasist Equa pudeliga endal hambad välja lüüa ei tahaks.

sprt-4303312

Nüüd aga tutvustan siis kaht rühmatreeningut, kus ma käinud olen. Esimene kord käisin CoreFit’is ja nüüd täna CoreExpressis. Homme on plaanis minna BodyFit’i, niiet siis saan ka kolmanda kogemuse võrra rikkamaks.

Need core trennid on selle poolest huvitavad, et nagu pildil näha, toimub terve treening ühe tasakaalujubina otsas. CoreExpress kestis 15 minutit vähem, aga ometi meeldis mulle CoreFit rohkem. Ei teagi miks, ehk meeldis treener rohkem? Janika trennis ta käis vahepeal inimeste juures ja pani neid õigemasse asendisse, et treening oleks tõhusam. Tänane treener seda ei teinud ja ma vahepeal tundsin küll, et ma pean midagi valesti vist tegema, sest liiga kerge oli 😀

Aga mõlemad on sellised hästi energilised treeningud ja sobivad ideaalselt minusugustele, kellele tantsulised trennid seetõttu ei sobi, et need liigutused kunagi meelde ei jää. Hüpata ja karata oskab õnneks igaüks ja no võtab ikka KORRALIKULT võhmale.

Õnneks ongi homne trenn Janikaga koos 🙂

sport-4133247

(Akward, et mul reaalselt siin pildil mingisugune vagina-fat on. Kui ma oskaks, siis ma oleks selle ära töödelnud, aga paraku ei oska, seega head vaatamist :D)

Rühmatreeningus meeldib mulle käia. Jõusaalis ise ennast küll niimoodi pushida ei oskaks ega viitsikski. Samas mõlemal korral olen ma vahepeal saalipõrandale langenud ja surma oodanud. Siis aga ajan kargu alla ja vihun trenni teha edasi!

Kes veel Spartas käinud on, mis trenne teie proovinud olete ja soovitada oskaksite? Valik on Spartas igatahes vääää-äääga suur, seega ei teagi, mida kõike proovida. Neljapäeval kell 11 tahaks minna ema-lapse tundi. Nägin seda eelmine kord ukse vahelt ja see tundus nii mõnus. Kahjuks on Maril kell 11 just uneeaeg ja ma ei teagi, kuidas seda nihutada. Kui ta umbes 8 ärkab, siis kell 11 tulebki uni peale. Hiljem magab ta ainult siis, kui me teda mingi 12ni laseme üleval olla, aga siis ei ole see ka kindel, võib ikka 8 tõusta 😀 Niiet kõik ideed on teretulnud!

img_6001-1571381

Hingetuna langen su mati kõrvale… (Laula seda teadküll mis laulu viisil! Aga kõik pildid by: Marianne Ubaleht!)

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Annika 14. oktoober 2014 at 10:59

    Ps Kui sa otsustad tõesti interneti veebipoest tellida, kuna see on vähemalt poole odavam, siis aluspesu soovitan ennem mõnes kauplusesse proovima minna, kuna need mõõdud on hoopis midagi muud kui tavalise aluspesu puhul.
    Aga sealt sportsdirect olen mina saanud üli häid jooksupükse ja ka paari üli rõvedaid. Soovitan ikkagi ennem esindus- või spordipoes proovida ja näppida, seda mudelit mille netist välja valinud oled.

  • Avatar
    Vasta Annika 14. oktoober 2014 at 10:53

    Tead, kui sa spordirinnahoidjat korra proovid, siis saad kohe aru, miks ja mille jaoks vaja on.
    Mina olen nike esinduspoest ostnud, kallid nad küll on, aga igati oma hinda väärt.
    Kui on selline periood, mil rinnad on valulikud ja kui igapäeva rinnahoidjaga on valus (hüpata või joosta või trepist alla hüpelda), siis spordirinnahoidjaga seda valu ei teki, kuna ta hoiab kõik kenasti keha vastas, pressib kokku ja nii mugav on olla 🙂
    ON ka selliseid variante, mis on sporditopile sisse õmmeldud, ka need on väga mugavad, siis on sul kaks ühes, uus top ja rinnahoidja pealekauba 😉

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. oktoober 2014 at 10:35

    Spinning on väga hea trenn kui kõvasti higistada tahad 🙂 Ja spartas peaks vist olema mingi spinningu ja kõhulihaste vms kombinatsiooniga trenn ka olemas.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 14. oktoober 2014 at 08:17

    Mina käin ja kiidan Riina Suhhotskaja TBA-d ehk siis kere-kõht-tuhar-reied ja ABSExpressi ehk trenni, kus saavad vatti kõht-selg. (http://www.sparta.ee/ruhmatreeningute-kirjeldused/lihtsad-alguseks/tba/)

  • Avatar
    Vasta Sandra 13. oktoober 2014 at 23:33

    Ise ostsin sportrinnahoidja laste oma, need märgatavalt odavamad kui naiste omad

  • Avatar
    Vasta Mirjam 13. oktoober 2014 at 22:48

    Ma soovitan ka sportrinnahoidjat ikka kanda! Ja trenniriideid võib vaadata ka H&M-ist, kuigi Eestis valik üpris piiratud. Siiski saab sealt hea hinnaga kvaliteetset kraami! Endale olen ostnud sportrinnahoidja ja kolm paari pükse.
    Ja Equa plastpudelit soovitaks ka. Et taaskasutada tavalist plastpudelit – see küll hea mõte pole! ikka need samad asjad nagu kahjulikud kemikaalid, pluss tavalist plastpudelit on väga keeruline puhtaks pesta (kui see üldse võimalik on). Kui aga mitte pudelit pesta, siis on see varsti üks mõnus bakteripesa.

  • Avatar
    Vasta Kats 13. oktoober 2014 at 22:13

    Jah, palju asju on vaja küll. Võin öelda, et need kvaliteetsed trenniriided on juba sellepärast head, et nad imevad niiskust endasse paremini ja kuivavad ka kiiremini seetõttu. Ütleme nii, et õhulisem on käia kui puuvillaga ja trenni teha on tunduvalt mugavam. Pesema peaks neid siiski samamoodi tihti, sellepärast ikka soovitaksin mitu paari riideid varuda, kui igapäev trenni hakkad laskma 🙂

    Spordirinnahoidja on vajalik selleks, et rindu ja büsti toestada. Sellepärast iga suvaline nagu ei sobiks ja eriti tavaline rinnahoidja. Esiteks sellega pole üldse mugav ja kui ostad mõnusa toeka spordirinnaka, siis tunned trenni tehes ennast kindlamalt (tiss ei potsata välja) ja need on ka kasulikumad just selleks, et rinnad meeletult ei hüppaks.

    Treenerina võin öelda, et see treener, kes ikka tunnis pöörab tähelepanu tehnikale ja käib seda ka korrigeerimas on väärt treener, kelle juures käia, sest tehnika on kõige aluseks ja selle paika saamiseks kulub üsna mitu tundi.

    Trennidest ikka eelistan ise liikuvaid ja tantsulisi ja tasakaaluks just keha-meele tunde, eriti bodyART’i!

  • Avatar
    Vasta Ave 13. oktoober 2014 at 21:54

    AbsExpress on mõnus kõhu ja seljalihastele 30minti ja pumpFX.

  • Avatar
    Vasta Hanna Hummal 13. oktoober 2014 at 21:47

    Soovitan poes proovida sportrinnahoidjaid kindlasti. Hüple, ringuta, venita- just nii leiad kas on sulle mugav. See ei pruugi teiste proovijate/ostjate suhtes kõige parem olla, aga kuna spordirinnakad on suhteliselt kallid ja neid peab vahepeal vahetama(oleneb palju kasutad-pesed jne, ise vahetan u poole aasta tagant) välja. Ise olen väga rahul Nike toodetega, aga ka viimased Adidase mudelid on ok 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidit 13. oktoober 2014 at 20:29

    Equa pudeleid on ju plastikust ka! 🙂 Ei pea klaaspudeliga hambaid välja lööma

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 20:37

      Aga mul seda plastikvarianti ei ole, on ainult klaasist 🙁

  • Avatar
    Vasta Helen 13. oktoober 2014 at 19:40

    ma soovitaks ka YogaFunci – pole mingi ommm… trenn, vaid korralik vōimlemine jooga asendeid kasutades. Täna tuli infomeil, et tuleb värske kava ka. Janika BodyPumpis hakkasin ka käima – nii mōnus 🙂

  • Avatar
    Vasta Renate 13. oktoober 2014 at 18:11

    Tegelikult e .ole hea taaskasutada tavalist veepudelit sest aegapidi hakkavad mürgised plastiku osakesed vette ladestuma, seetõttu just on soovituslik osta spordipudel ja lisaks on sellest mugavam juua 😉

  • Avatar
    Vasta Katre 13. oktoober 2014 at 17:50

    Vaatasin Sparta kodukalt ema ja lapse treeningu videot ja mulle tunduks selle põhjal, et sulle see tegelikult küll ei meeldiks. 😀 Laulmist vist otseselt ei ole, aga suures osas meenutas ikka seda, kus me ükskord käisime. Samad lapse hüpitamise-kiigutamise harjutused ja edasi-tagasi temaga tatsumine. Ja no, lisaks siis veel mõned matiharjutused ka.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 18:45

      kui ma sealt ukse vahelt vaatasin, siis oli küll ikka hoopis teistsugune 😀

  • Avatar
    Vasta ... 13. oktoober 2014 at 17:37

    *awkward 😀

  • Avatar
    Vasta M 13. oktoober 2014 at 17:10

    Kui Spartas on siis soovitan kindlasti Bodybalance minna, see on jooga, pilatese ja muude stiilide segu. Iga kolme kuu tagant vahetub kava ja muusika on alati hea ja mõnus. Bosu on ka üks mu lemmikutest ja Fitball treeningud on ka ägedad 😉

  • Avatar
    Vasta B. 13. oktoober 2014 at 17:08

    Minu enda lemmikud (käin MyFitnessis) on BodyPump, BodyAttack ja Spinning. BodyPumpi asemel on vist teil see PumpFX või mingi PumpExpress, midagi sellesarnast. Sinna võib ka täitsa algajana minna 😀 Olen sellest kirjutanud ka natukene http://bettublogib.blogspot.com/2014/04/myfitness-experience-bodypump-6.html . Ja kui natukenegi viitsid tantsida või katsetada tantsimist alusta Zumbaga 🙂
    Edu ja jaksu treeningutel

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:09

      Tantsida ma ei taha kindlasti, aga tänud soovituste eest!

  • Avatar
    Vasta Katu 13. oktoober 2014 at 17:06

    Ma ei tea kuidas sul on aga teistest riietest olulisem on kvaliteetne sportrinnahoidja. Neid võiks olla lausa mitu tükki. Minul on näiteks üks pikk ka, õues liikumiseks jahedal ajal.
    Sportriided on tõesti head seetõttu, et varjab higi, laseb paremini liikuda jne. Kõige mugavam oleks selline maika moodi.
    Pükse võiks tõesti mitu paari olla. Järgmised võta lühemad. Minul on ka pikemad, kuid nendega hakkab sageli palav. Lühematega on kuidagi…vabam olla. Võid võtta vabalt ka sellised täitsa lühikesed, mitte põlveni.
    Soovitaks veel mingisugust pusa. Sest sageli laes olevad puhurid töötavad õhtusel ajal nii tugevasti, et kael/pea hakkab valutama. Et siis kui trenni alustad ning lõdvestuse ajal oleks pusa seljas.
    Joogipudeli ja muud asjad soovitan osta sportsdirectist. Võta keegi kampa ja tee tellimus. PALJU odavamad asjad. Kohale tulevad ka nädala- kahega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:08

      Pusa on mul olemas, selle sain ka Adist. Aga seda küsisin siin ühe kommentaatori käest ka, et miks tavaline rinnakas ei sobi?

      • Avatar
        Vasta Kiku 13. oktoober 2014 at 17:10

        Ei toesta rinda

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:11

          Aga mul polegi rinda ja siiani trennides pole ebamugav olnud.

          • Avatar
            Kiku 13. oktoober 2014 at 17:20

            Mul ka pole rinda 😀 Aga kui ma ostsin endale esimese sportrinnaka, siis ma mõtlesin, et holy cow ma ei pane enam kunagi ühtegi traadiga rinnakat selga 😀 Kindlalt osta üks mugav sportrinnahoidja. 🙂

          • Mallukas
            Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:23

            Kust sa osta soovitaksid?

    • Avatar
      Vasta Katu 13. oktoober 2014 at 17:13

      Sportrinnahoidja on oluline, seetõttu et hoiab rinda paigal. Vahet pole kas väikest või suurt. See mõjub kehvasti rinnale, kui see pidevalt hüpleb. Ja lisaks kõigele on sada korda mugavam sportrinnahoidjaga. Ilma treenimine võib tuua kaasa näiteks seljavalu/pinge jne.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:18

        Krt, siis peaks ikka soetama 🙁

      • Avatar
        Vasta Katu 13. oktoober 2014 at 17:19

        Issand, miks ma ei suuda ühte kommentaari panna korralikult kokku? Seega lisan veel sportrinnahoidja kohta, et kui need tissid hüplevad igas suunas kogu aeg, siis lihased lõtvuvad lõpuks ning vajuvad alla ja muutuvad sellisteks…sokkideks kus on kivi sees. 😀

  • Avatar
    Vasta Simone 13. oktoober 2014 at 17:04

    vagina fat…..mwhahahahahaaaa 😀 ei ole sul midagi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:06

      Midagi seal igatahes hängib 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 13. oktoober 2014 at 17:08

        See on sinu kaunis kube 😀 Ahahhaaaa

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:09

          😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 13. oktoober 2014 at 17:03

    Mul on trennis käimiseks varasemast ajast spets tossud ja püksid, sportrinnahoidja muretsesin ka eelmisel aastal ja ei näe mõtet rohkem kulutusi teha, teades kui kallid spordiasjad on ja erilist vajadust igasuguste rätikute, särkide, sokkide, juuksekummide misiganes järgi pole, sest tavalised igapäevaselt kasutusel olevad hilbud ajavad ka ju asja ära. Peaasi on see, et oleks motivatsioon trennis käimiseks, õnneks või kahjuks seda kuskilt poest osta ei saa. 😀

  • Avatar
    Vasta saskia 13. oktoober 2014 at 16:59

    mulle kohutavalt meeldib yogafunc – nn klassikaline jooga on mu jaoks igav ja ei paku piisavalt füüsilist koormust, aga see on muusika saatel ja lihastele ikka päris karm. aga siuke mõnus 🙂
    corefit on ka lemmik. ja crosscore, aga see vb alguses natike karm 😀
    tegelikult ma soovitan teha nagu ma ise alguses tegin – käi kõik huvi pakkuv läbi, vali enda jaoks sobiv stiil ja sobiv treener (see ka megatähtis tegelikult ju, et oleks klapp) ja saadki ise aru, kuhu tagasi tõmbab 🙂
    edu igastahes, lahinguväljal näeme!

  • Avatar
    Vasta Kiku 13. oktoober 2014 at 16:58

    Need spetsjomm trenniriided on sellepärast head, et jah siis ei paista need higilaigud nii välja. Ise eelistan veel selliseid libedast või mis iganes materjal see on, retuuse, sest tõesti, mul ka kannikad higistavad ikka korralikult 😀 Aga jah, tõsi, ei ole see midagi nii, et liitud spordiklubiga ja annad minna. Hullult palju asju on vaja muretseda. Endal teine kuu läheb ja juba on 3 paari sportrinnakaid, 3 paari trennipükse, 2 paari trennitope, spordisokke hulgi, spets käterätt sai ostetud, muidugi joogipudel, uued trennijalanõud (juba piilun uusi) jne jne 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 17:06

      Krt trennipükse oleks muidugi veel vaja ja pluuse ka. Spordirinnakaid mul pole, aga mul pole eriti tisse ka 😀 Või miks neid just vaja?

      • Avatar
        Vasta Ma 13. oktoober 2014 at 17:07

        Spordirinnakas on mugav, sest tavaline rinnakas võib hakata hõõruma jne. Mugav ja hea spordirinnakas hoiab rinna ilusti keha vastas ja ei sooni kuskile sisse 🙂

  • Avatar
    Vasta kassimutt 13. oktoober 2014 at 16:52

    Plastikust joogipudel võib olla ju ka taaskasutatud vana plastikust veepudeli pudel, mille sisse lased enne trenni külma kraanivett. Ei pea mingit erimudelit ju ostma 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. oktoober 2014 at 16:53

      Tõsi, ma just täna ostsin sellise pudeli 😀

    • Avatar
      Vasta Mh. 15. oktoober 2014 at 23:04

      Vanade veepudelite taaskasutamise juures on see halb, et vette eraldub igasuguseid aineid. Lisaks ma arvan, et iga kord ei viitsi neid ka kuuma seebiveega pesta…

      Ise kasutan equa pudeleid. Just neid plastikust, mis on ka siis BPA vaba. Ja olen rahul, sest ma kannan seda põhimõtteliselt igal pool kaasas ja hoian ka öökapil, juhuks kui öösel peaks janu tekkima.