SUHETEST

suvemiisu, miks sa mind kiusad ehk lugu hulludest eksidest

9. september 2013

Peaks vist alustama sellest, et ma ei ole oluliselt armukade inimene. Peika arvutis ei tuula, smse ei loe ja kõnesid salaja pealt ei kuula. Väljas luban ka käia, ilma, et ma hüsteeriasse satuks. Kunagi tulid meil Kardoga jutuks eksid ja eks arvatavasti siis kunagi Kardo mulle Helery nime esimest korda mainis. Sinnapaika see jäigi. Ainuke põhjus, miks mulle ta nimi meelde jäi oli see, et ma olin natukene hämmingus, et Kardol on ekspruta, kellel on KUNSTTISSID, mõelda vaid. Mina muidugi leian, et kunsttissid on naise keha rüvetamine, aga noh, mis teha. Mõnele inimesele on tema keha õnnistuseks, teisele needuseks. That’s life…*

Ühesõnaga, ma ei mõelnud sellest eidest enam hetkeni, kuni lisasin FB’i armsa pildi, kus Kardo mu väikest kõhtu patsutab. Lisasin pildi ja läksin rahumeeli ema juurde, kui mingi hetk Eva mu käest küsis, et kle, kes see Helery on, kes seal pildi all kommenteerimas käib. Kommentaarid siis siin:

  • Helery Mõtsar  Lõpuks näen ka selle salapärase neiu ära  busted!
  • Helery Mõtsar Ahjaa ja õnne ma ei soovi! Õnne on kindlasti juba metsikult palju nii super mehega, nagu Kardo!  And I should know . Pigem soovin miljonit päeva koos!  Kardo’s gonna make an AWESOME papa! 
Nojah, tundus natukene entusiastlik, mistõttu ma vastasin nii: ” Ma ei teadnudki, et ma nii väga salapärane olen, aga su jutt jätab mulle mulje, et sul kardoga vähemalt 644 last on. A muidu tänks, i guess:D” Tema vastus oli aga enam kui imelik:
Helery Mõtsar Pigem 644 kaunist hetke:) võta heaks.

Nagu WTF, what is this? Väga tore, et sa annad mulle teada mu RASEDUSPILDI all, mitu toredat hetke sul Kardoga olnud on. Tõesti tänud. Ma ei tea, kuidas ma selle infota enne elada sain, eksole 😀 Igatahes saatsin ma talle kirja, mille sisu oli: “Sa oled üks kohatumaid inimesi, keda minu silm näinud on ja ma pole sind isegi mitte näinud…”. Kõik. Sellele kirjale lugupeetud miisu muidugi ei vastanud. Ega ma seda lootnudki ausalt öeldes. Aga see ON ju imelik kommentaar, mida kuskile panna, eks? Ma ei kujuta ju seda endale ette?

Vahepeal saatis ta Kardole kurruvaid kirju, et icc icc, ma leidsin su t-särgi, icc icc, kas tahad seda tagasi, aga ega ma sellest ka suurt numbrit ei teinud, las siis inimene kirjutab, kui tal oma eluga midagi paremat teha pole.

Jälle unustasin ma ta mõneks ajaks, kuni tuli aeg Krimmi sõita. Mul oli vaja ette teha tohhuijaa lugusid, sest ma tahtsin ju ootamatult puhkust võtta. Kohe meenus mulle jälle proua suvemiisu, sest kunagi ta FB’i vaadates nägin ma tal seal mingisugust enne ja pärast pilti. Oli aru saada, et inimene on TÄIEGA alla võtnud. Kuna Naistelehele lähevad sellised lood alati peale, kus inimesed kaalu kaotavad, tahtsingi ma temaga ühendust võtta. Noh, ega ta mu esimene valik loo tegemiseks ei oleks olnud, aga ma olin suht meeleheitel – see oleks olnud täiega hea lugu. (Kunagi tegin taolise loo Kaisa Aadnast ja tema tatradieedist ja teate, see on siiani üks levinumaid otsingusõnu, millega siia blogisse jõutud on!) Ma teadsin, et ega ta suure tõenäosusega minuga nõus ei ole lugu tegema, sest ma ju olin öelnud, et ta on kohatu, aga et oma tõenäosust suurendada, siis ma tahtsin talle helistada. Noh, et ehk ma telefonitsi suudan veidi sõbralikuma mulje jätta ja talle kenasti seletada, milline see lugu oleks jne jne. Vaatasin, et meil on kaks ühist tuttavat, mõlema käest küsisin ta nr. Kahjuks ei lubanud armuline proua oma numbrit anda, mina leidsin uued lood ja uued allikad ja sain rahumeeli Kardoga Ukrainat nautida. Sinnapaika kõik muu jäigi. Muuseas tema kaalulangus pole ka eriti salajane värk, isegi fännileht on daamil olemas :))

Mingi hetk mainis Kardo mulle, et Helery olevat talle kirjutanud. See oli vahetult pärast seda emmede ja hitlerite artiklit. Sisu oli siis selline, et omg su naine ahistab mind ja on üldse jube inimene ja et temal on vaesest Kardost kahju, et see sellise halva naisega lapse saab ja kui Kardo ükskord minust LÕPLIKULT LAHTI SAAB, et siis võtku ühendust. Ahja, see oli ka seal mainitud, et mina käin teda stalkimas 😀

Sellele kirjale Kardo ei vastanud loomulikult, aga mina olin juba vaikselt pissed off. Miks on vaja ühel eidel mind konstantselt õõnestada? Nad läksid Kardoga juba KAKS AASTAT tagasi lahku, miks ei võiks inimene juba üle saada?

Täna läksin ma juba ultranärvi. Nimelt käisime me Kardoga Penelope juures eriti lahedal fotoshuudil, kus lavastasime zombierünnakut. Ma sellest sessioonist ja asjadest kirjutan homme lähemalt, aga ühesõnaga kirjutas mulle sõber, et issand kui jubedaid inimesi ikka maailmas olemas on, et tundub nagu neil oleks lausa isiklik vimm su vastu. Nojah, kes see vimmaga eit muu oli, kui ablas suvemiisu ise. Mina muuseas tema kommentaare isegi ei näinud, sest ta oli mind ilmselgelt ära blokkinud, aga kommentaar oli siis järgmine:

Helery Mõtsar Eks mariann ju rüvetabki seda (selle all on mõeldud rasedust- toim.), tegi blogideski rasedaid maatasa. Eks kelle jaoks on rasedus õnnistus, kellele needus. Kahju on, kui inimestel nii läheb. Aga that’s life. Tunnen kaasa Kardo.

No tõesti ANNA ANDEKS, aga ma ei lase mingil eidel, kes internetis piltidel poseerib trussikud teksaste peal, mulle öelda, et minu jaoks on mu rasedus needus ja et ma RÜVETAN RASEDUST. Kas see on üldse mingisugune adekvaatne väide või? Tahtsin ta täitsa ausalt lihtsalt isiklikult persse saata, aga paraku on ta ju mu blokkinud. Numbrit mul ka pole ja Kardol ka mitte. Sest noh, nad läksid KAKS AASTAT tagasi lahku ja miks peaks Kardo ta numbrit nii kaua alles hoidma, arvestades, et nad pole sõbradki.

Palusin siis ühel meie ühisel sõbral talle kirjutada ja öelda, et ta bloki maha võtaks, sest ma tahan temaga rääkida. Vastuse kopin ka teile:

Helery Mõtsar: Issand jumal Ma panin alles täna bloki mutile esiteks Teiseks tema hakkas minuga mölisma lambist Kolmandaks, kardo ei anna isegi talle mu numbrit see peaks midagigi ytlema Kardo sônutsi on neiu rasedusest segi läind Ok rasedusest osa on minu excuse talle Fakt on see, tshikk tahab mingit paska keerata ja ajudele käia, sest ma ytlesin talle et kardost saab hea isa, sealt see alguse saigi isegi kardo leidis et tydruk on segi ja sellep mu nrit talle ka ei jaga Neiu tahtvat minust laimu vms artiklit kirjutada Mina kotin teda, mitte tema mind niivôrd veits jah, sest ta ahistab mind Ma soovitaks teda ignoda, on elu kergem Ja Kardoga me olime mõned kuud paar, kas see just armastus oli.. Aga väga kihvt, et ma olen tähtis ja minust räägitakse:D

Kuna ma TALLE ju kirjutada ei saa, siis ma kirjutan siia: WTF?! Millal ma tema kõrgeaususega mölisesin? Siis, kui ma ütlesin, et ta kohatu on? Kuidas saab Kardo anda mulle ta numbri, kui tal pole seda? Ma tahan talle “paska keerata” sest Kardost saab hea isa? Ma ei saa midagi aru! See, et ma temast “laimuartiklit” tahan kirjutada on ka muidugu naljakas. Mis see kaalulangus ikka muu on, kui üks alatu laim! Mismoodi ma teda üldse ahistanud olen? Talle kirja kirjutanud ja küsinud korra ta numbrit. Inimene ilmselgelt ei tea, misasi see AHISTAMINE on 😀

Kui talt siis küsiti, et kui sa tead, et inimene küsib su numbrit ja ilmselgelt tahab sinuga kontakti luua, et miks sa siis OTSE temaga ei räägi, vaid blokid, siis oli vastus selline:

Helery Mõtsar ma suhtlesingi alguses väga kenasti ytlesin ilusaid asju ju ja siis ta hakkaski paska kokku keerama siis l6petasin suhtlemise lihtsalt ja voilaa, läheb edasi + KARDOL on mu number on alati olnud ja ta ei andnud seda neiule edasi, pädevate põhjustega ja siis neiu üritab nüüd igasuguste kaudu, kes tunduvad nõrgemad, et saada mulle paska jälle öeldud ma ei viitsi mul on niigi palju tegemist

Ma ei saa aru, mis teema on nende “nõrgematega” kellelt ma ta numbrit küsimas käin 😀 Ja kuidas ta nii kursis on, et Kardol ALATI TEMA NUMBER olnud on? Haha. Mul lausa kahju sellest eidest 🙁

Helery Mõtsar: fakt on, et see eit on peast soe ja ei jäta mind rahule ja mina ei JAKSA temaga enam suhelda.

Eee.. right back at you? Nahui ta siis igal pool kaagutamas käib, kui kahju tal Kardost on. Jätku minu hing ka ükskord rahule eksole.

Igatahes, kallis suvemiisu, kui sa seda postitust lugema satud: ole hea, jäta oma kaastundeavaldused Kardole enda teada. No one cares. Miks sa kiusad mind ja siis kujutad ette, et sind ahistatakse? Kas sa oled vaimuhaige? Ootan põnevusega enda küsimustele vastuseid :))

*Ma loodan, et ma ei pea siinkohal kellelegi seletama sarkasmi tähendust.

Loe ka neid postitusi!

99 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta sain teada, et Kardo pettis mind!!! - Mallukas Mallukas % % 3. jaanuar 2019 at 18:07

    […] Ja kui kellelgi veel midagi segaseks jäi, siis miisusaaga alguse jutt on kirjas siin – https://mallukas.com/2013/09/09/suvemiisu-miks-sa-mind-kiusad-ehk-lugu-hulludest-eksidest/ […]

  • Avatar
    Vasta G. 27. november 2018 at 17:09

    Aega kenasti mõõdas ja ikka inimene üle ei saa, ?

    https://m.youtube.com/watch?v=pYrUPvDQ2m4&feature=youtu.be

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. november 2018 at 17:29

      Eestlane on laulurahvas!

  • Avatar
    Vasta Jõudsin Läbi Facebooki 11. oktoober 2013 at 12:20

    Ma ei tea teist kumbagi, aga jätate mõlemad lamba mulje.

  • Avatar
    Vasta quigonjedi 10. oktoober 2013 at 20:08

    Selle Helery ajudega on midagi väga korrast ära. Vaatasin seda fännilehte ja no ei tekita absoluutselt mingeid emotsioone. Selliseid pihve ju kõik tänavad täis. Kahju vaid, et ta niisugune imelik on ja Sind kiusab.

  • Avatar
    Vasta triinu 8. oktoober 2013 at 22:36

    Krt, sa oleks pidanud IKKAGi kihla vedama, sa oleks 500 euri võrra rikkam praegu:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2013 at 22:53

      No ta oli nõus ainult kihla vedama, et avaldus antakse sisse. Seda ta ju tegi. Ainult, et ma võitsin 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. september 2013 at 23:20

    Ah, ja unustasin lisada, et miisu pilt ja nimi võta maha, et keegi ei saaks enam selle kohta midagi pasandada. Meie juba teame, kellest jutt käib 😉

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. september 2013 at 23:17

    Kuule Mallukas, trussumiisu ju ei igno Sind, ilmselgelt vaatab ta su postitusi iga mõne minuti tagant, niiet pane kõik oma arvamused kirja (kui psühhod arvavad, et sa selle eest karistada saad, edu sel juhul neile, sest iga tark inimene teab, et seda kindla peale ei juhtu), kui niisama teda kätte ei saa, siis siin saad kõik talle näkku lajatada. Paras talle, las häbeneb oma hapuks läinud sisu ja nii saad meid ka ikka oma toredustega kursis hoida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. september 2013 at 23:08

    Hmm. Kommentaare lugedes tundub mulle, et enamus kirjadest (nimed muidugi muutuvad iga sekund) on need samad idioodid kirjutanud (trussiku Helery koos oma sama psühho sõbrannaga). Ühesõnaga Sina, kallis Mariann, tead, et meie, sinu fännid, hoiame alati sinu poolele. Sa oled üks igati vahva ja tore blogija meil. Nalja saab ja äge on lugeda. Minu arvamus, loodan, et ma austatud trussikumiisut ei laima, äkki pannakse vangi kah veel, on selline, et Helery on üks hale pervert, kes endiselt su meest taga igatseb ja ilmselgelt tuleks ta nelja valge seina vahele lukku panna:D:D:D

  • Avatar
    Vasta Suur Malluka austaja 12. september 2013 at 22:27

    Aitäh Marilyn aga see sõna oli konkreetselt Mallukesele, et ta aru saaks, et potentsiaali tal tegelikult pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Marilyn 12. september 2013 at 21:48

    Noh, mulle meeldib lähtuda põhimõttest, et kui midagi tarka öelda ei ole, siis on parem üldse vait olla, aga paistab, et Sulle on see küll võõras tõde.
    Valus oli lihtsalt vaadata, et inimene kasutab 10 korda sõna “potentsiaal” ja ikka ei suuda seda õigesti kirjutada..

  • Avatar
    Vasta Suur Malluka austaja 12. september 2013 at 21:27

    Kallis Marilyn
    Tundub et Sina kardad üldse rohkem sõnu kasutada, et oma kirjaoskamatust varjata. Mina seda ei karda, sest saan sellega väga edukalt oma elus hakkama. Kui sul pole muud öelda kui õigekirja kritiseerida siis on sul hea võimalus seda teha peategelase Malluka kirjaoskamatusega või siis parem ära üldse sõna võta. Muide, saan Sulle soovitada ühte asutust kus Sul on võimalus pikemat psühhiaatrilist ravikuuri nautida ning seejuures ka oma kirjaoskust täiendada. Muide see eelmine minu kiri oli Mallukale arusaamaks kui lollid inimesed sellistest asjadest avalikult kirjutavad

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2013 at 22:43

      Oi tänks, muutsid tervet mu maailmapilti! Jään surmani su alandlikuks võlglaseks.

  • Avatar
    Vasta Marilyn 12. september 2013 at 09:25

    Eelmisel soovitaks kasutada vähem sõnu, mille õigekirjast ta midagi ei tea..
    Teine variant oleks ka lühike psühhiaatrikülastus.

  • Avatar
    Vasta Suur Malluka austaja 11. september 2013 at 18:13

    Tere Mallukas

    Mis Su täisnimi on? Seda lugu lugedes tekkis vastupandamatu soov Sinust palju enamat teada saada kui siit imelisest lookesest mis Su geniaalne peake on kokku meisterdanud. Ilmselt oli see Su elu suurpäev ja kindlasti saad selle looga ajalukku. Vähemasti internetis. Mind on alati huvitanud ekstreemselt idiootsusest pakatavad naised. Sina oled seda täiega!!! Imetlen Sind isegi rohkem kui oma tuttava talupidaja lammast! Tõeline ajupotensiaal on Sinu väikeses peakeses valla pääsenud ja see võib võimsalt muuta kogu inimkonna suhtumist universumisse. Igatahes. Kus on mu kirves! Andke mulle kirvest! Tahan minna parve ehitama ja seda koos Sinuga Suur sõnameister ja iseenda suhtekorraldaja Mallukas!
    Avalda oma telefoninumber, e-maili aadress vm. kontakt ja Sa saad endale imelise austaja ning sõbra kes oskab hinnata Sinu ajupotensiaali. Arvan, et olen ainus inimene siin maamunal kes suudab Sinu geniaalsust veelgi rohkem õitsele ajada, et saaksid edaspidi järjest geniaalsemaid lugusi oma värvikast elust kirjutada. USU see huvitab suuri masse ja eriti hästi mõjub see lastele kellele õhtul seda ette lugedes eriti magus ja värviline uni peale tuleb. Sületäis roose Sulle!!! Loodan, et Kardo ei saa meie sõprusel takistuseks. Või hoopis avaneb siis ka tema ajupotensiaal samamoodi?
    Ootan ja igatsen hetke kui saan Sinuga avalikkuse eest varjatult suuri mõtteid vahetada! Usun, et meil on tohutu potensiaal teineteist täiendada!
    Ootan, ootan, ootan!!!

  • Avatar
    Vasta Kairi Jõemaa 11. september 2013 at 14:42

    Tule taevas appi. See Helery on ikka tõsiselt peast soe. Aga eks mul endalgi on kogemusi olnud vähe mõistuse kaotanud eksidega. Kuidas ta saab väita, et sina ahistad teda kui ta ise hoopis seda teeb? WTF. See oli mu tänase päeva kõige naljakam lugemine 😀

  • Avatar
    Vasta karina 11. september 2013 at 12:16

    Tegelikult on selle seadusega nii, et on keelatud kellegi otseselt solvamine, aga kui tegemist on oma arvamuse avaldamisega, siis pole see mitte kuidagiviisi Eestis keelatud . 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. september 2013 at 12:37

      Aga mina pole miisut ju solvanud, või mis?

      • Avatar
        Vasta karina 12. september 2013 at 12:07

        Nojah , solvamisest on asi kaugel , kuigi tundub , et just see kuluks miisukesele ära 😀

    • Avatar
      Vasta onu 11. september 2013 at 14:55

      Teeme ühe vajaliku täpsustuse. Inimest ei ole _võimalik_ solvata. Inimene saab kõigest solvuda. Tavaliselt kui tõtt või tõeivaga asja räägitakse. Aunt of all the shits happening.

      Toome siia kõrvale veel vajalikke termineid nagu laim, ühekülgne kajastus, kontekstist rebimine, tahtmatus/suutmatus teemasse süüvida ja edasi pläkutada, muidugi ka iq level. Sister of all the shits happening.

      Women. The shits happening.

  • Avatar
    Vasta Kadi 10. september 2013 at 20:26

    Ma oleks vist ammu juba eluaegne vang, kui laimu ja klatši eest Eesti riigis karistada saaks. Samahästi võiks veebikonstaabel mu msn-i vestluseid lugema hakata ja avastada, et oi, ta ütles selle inimese kohta pahasti. ai ai ai . Kui sa kallis Maria M kohtusüsteemi nii hästi tunned ja tead, siis sa peaksid ju ammu kursis olema, millega meie riigis kohus ja politsei tegelikult tegeleb. Tegeleme hetkel parem ikka Lasnamäe granaadiviskajaga ja lapsepilastajatega, või mis? Prioriteedid paika, seltsimehed!

    • Avatar
      Vasta Kertu 11. september 2013 at 00:16

      Oleneb, kelle jaoks mis prioriteedid on. Kui keegi mind avalikult laimama hakkaks, ei huvitaks mind mingid Lasnamäe granaadiviskajad, vaid ikka oma maine, eriti kui tegu on niivõrd ühepoolse jutuga, mis lihtsalt ühe inimese poolt on kokku pandud. Nagu näha, siis on ju ka Mallukese prioriteedid paigast ära, võiks ju tegeleda kurnava lastekraami ostmisega või miks mitte lapsepilastajate leidmisega, et oma tulevase lapse elu turvalisemaks muuta ;).

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 11. september 2013 at 08:28

        Mis osa minu jutust on laim, ei ole ma siiani aru saanud? Mis osa sellest jutust on “ühepoolne”? Teine pool ju peidab ennast minu eest 🙂

  • Avatar
    Vasta keegi 10. september 2013 at 18:10

    Maria M , otsi endale muu tegevus ..mine tee Heleryga kohve või midagi

  • Avatar
    Vasta keegi 10. september 2013 at 17:52

    Aga paras.Tõesti paras.Mis sa sülitad kuskil mingite piltide all p*ska.Oleks see keegi võõras olnud, muidugi oleks savi, aga kuna just teada tuntud neiu.Kes nagu näha on natuke peast soe . Ja kuna eesti rahvale meeldib draama ja intriigid, siis ideaalne lugemine õhtul veini kõrvale !! 😀 mida te halate siin krt .ärge lugege kui nii vastu on, veel enam LEIATE aja et kommenteerida ka 😀 tehke siis oma tarkade peadega midagi kasulikumat 😀

  • Avatar
    Vasta Leevi 10. september 2013 at 17:00

    Selle blogipostituse põhjal jäi mul sellest Helery’st parem mulje kui blogi autorist. Labane ja ilmselgelt kallutatud lugu. Sealjuures puudub igasugune tutvus mõlema osapoolega.

  • Avatar
    Vasta ksks 10. september 2013 at 12:55

    Sa oled uskumatult kahepalgeline. Seletad pikalt-laialt, et ei taha Kardo ekside peale mõelda ja Helery unustada ja siis äkki kargad välja ideega, et teha temast üks looke?! Kui läbinähtav 😉 Luuletada sa oskad, aga eks kirjaneitsid peavadki.. 😉

  • Avatar
    Vasta Pets 10. september 2013 at 12:52

    Olen Teodooraga samal arvamusel – esimesed kommentaarid olid täiesti OK ja olekski asja võinud sinna jätta. Aga kui juba läks ülbamiseks,siis ühed bitchid mõlemad.

  • Avatar
    Vasta ksks 10. september 2013 at 12:36

    Oh kallid inimesed, Te ei saa kohe millestki aru. Heleryl on oma kodu, oma kassid, oma mees, oma hobid… tal on elus kõik hästi! Tal pole vähimatki huvi oma ekspeiks tagasi saada. See, kui inimene avaldab oma arvamust, ei tähenda, et tegemist on mingi psühhiga. Kallis Mariann, tuleta meelde, sa oled ise ühe blogipostituse teinud teemal, kus ühes foorumis või kommuunis keegi küsis nõu ning kui teemaalgatajale ei meeldinud vastupidised kommentaarid, need kohe kustati. Sa ise veel naersid. Nagu praegugi. Miks inimene ei võinud öelda, et sorry, see pildiseeria polnud cup of my tea. Ta ütles, et inimesed on ilusad 🙂 Lihtsalt see konkreetne seeria ei meeldinud. Miks ta ei võinud oma arvamust avaldada? Ja tema polnud ju ainuke, kes oma arvamust avaldas- oli ühtepidi ja teistpidi mõtlejaid. Sina haarasid aga kohe ühe hambusse, miks mitte siis kohe oma mehe eks, ja hakkasid vastu sajatama. Mul on kahju tunnistada, aga ega sa ise paremgi pole oma postitustega. See näitab kui nõrk sa tegelikult oled;) Tugev naine oleks tänanud arvamuste eest ja pea püsti edasi kõndinud. See, mida Sina tegid, oli kahjuks suur viga. Ja usu mind, see laimamine on tõesti seadusega karistatav 🙂 How low can you go..

    • Avatar
      Vasta onu 11. september 2013 at 16:16

      Kisskiss, Helery (eks?), vaata endiselt kedagi ei huvita, kas sul on kassid-kodu-hobi. Mul on külgkorviga Java. Ja veenilaiendid. Mida see mu kohta nüüd ütleb? Või kui ütleb, siis miks ütleb? Kui sulle endale midagi ütleb, siis on mul sulle halbu uudiseid.

      Millega sa aga pead edaspidises elus arvestama, on see, et kui sa lähed ja vilistad tänaval pikkadele säärtele järgele, siis sa võid a) saada keppi b) saada turpi. Enamasti aa ei juhtu kumbagi. Ja see võib teha ettevaatamatuks. Seda niigi ettearvamastus olukorras.

      Iga emotsiooni pole vaja välja öelda. Või kui on, siis peaks olema ilmselge, et väheste tähevahede (loe: ebaselge sõnumi) vahele jäänud mõte, on siiski teistele hoomatav. Ja iga emotsiooniline reaktsioon toob vastureaktsioonina kaasa samasuguse emotsionaalse reakstiooni – reaktsiooni, mis edaspidiste asjade käiku vähe arvestab. Hammasrataste vahele üldiselt ei jääda, vaid surrakse.

      Järjepidevalt smailide taha sulaselge sitana mõeldud sõnumi peitmine ei aita ning kuidagi ei võta sitaloopimise mekki küljest ära. “Nõrk ;))))” Seda võib öelda sõbrale, kes suga koos napsu võtta ei jõua. Ja seda ka ilma smailita. Ilma, et sealt oleks oodata midagi koledat.

      Nagu ka a la “Kena päeva. :)” Ja blokeering.. Jopp, sa lõikad ära ainsa kanali, mis sind sitarahe eest hoiatab? Mis sest, et see on kriitiline, sest vahel peab ka naistele seletama “kuidas naised töötavad” Kui sulle tõüesti meeldib, et inimesed sust räägivad – uudisväärtus ülekõige – siis palun. Ma siiralt loodan, et “tore, et must räägitakse” pole põhjustatud siidisest maailmasvaatest – näha kõikides asjades midagi positiivset. Lause kehtib ainult siis, kui sa pead positiivseks asjaks õppetunde. Õppetunde läbi valu ja kannatuste. Metamorfoosi peakuju muutumisena.

      Ma olen oma paaris varasemas sõnavõtus (mitte küll siin blogis) ölenud, et pmst naistel on kalduvus mitte omada kaugelenägemise võimet. Noh, on ikka. Probleem on selles, et kogu arutelu käigus keskendutakse valedele põhiväärtustele (lahendus, tulem peaks olema see, mis peaks olema aksiooni aluseks, mitte sisendid nagu ‘mina tahan’, ‘vajan kättemaksu’) ja see, et omavahel sassi lähevad faktid, oletused ja vigaselt tõlgenatud mõtted. Ära usulada ja alati kontrolli… otse algallikalt! ‘Oled loll ja see on fakt.’ Eksole, elutark teaduslik refereering ikka!! Selline avaldus toob kommunikatsioonikunsti juurde täiesti uue metaleveli, kus kõik mokaotsast väljaöeldu, nagu läbi ussiurke, hoopisiki urruaugu kaudu viljakalt laia maalima õitsema läheb.

      Kommunikastiooni abc, ehk asjad mida psipsoloog Aadu Kadakas on rääkimata jätnud.

      Kuigi jutt on suunatud ja täpseid asjaolusid mitte teadvatele inimestele ehk segasemgi kui algselt planeeritud, on see teile kõigile mõeldud.

  • Avatar
    Vasta P 10. september 2013 at 11:28

    Teate, vanema ja kogenumana võin küll öelda, et see kui keegi sita keema ajab, muutub aja jooksul üha talutavamaks. Mul oli selline lugu, kus 18aastasena tikkus ka peikale ligi mingi tibi, kes oli teda ÜHE korra kuskil üritusel näinud ja siis ownis ta kohe (unistustes) ära. Küll ta helistas, saatis smse ja e-maile pikkade ja lopsakate kirjeldustega, mida ta kõike oleks nõus tegema ja kui nõme bitch ikka mina olen (ilma mind kunagi nägemata, siis ei olnud isegi rate.ee’d veel). Mind ajas väga närvi, et mu kutt ei saatnud teda otse ja omadega, vaid vastas viisakalt ja tunnistas, et oli isegi meelitatud tähelepanust ja pingest! Niisiis, mina võtsin ohjad enda kätte ja kirjutasin ise tibile. Andsin isegi oma numbri, et kui ta soovib asju lähemalt arutada, siis ma olen nõus ka kokku saama. Loomulikult kõne ei tulnud, vaid tulid ainult ähvardavad e-mailid, mis saatus kõik mind tabama peaks ja üldse võiks põlema panna — sellises olukorras tavaline küündimatu jutt ühesõnaga. Kusjuures mina kirjutasin alati viisakalt ja ei ropendanud ning panin “tere” ja “head aega” (aga mitte “tervitades” :)), aga tema poolt tuli ainult koledusi, mida üks naisterahvas ei peaks küll kasutama.

    Ei mäletagi kaua see kena kirjavahetus meil kestis, aga mina hakkasin teda pedaalima vastamata kõnedega. Tegin loengute ajal muudkui call/cancel ja seda seni kuni ta numbri sulges 🙂 Seejärel tegin suvalise mehe nimelise e-maili aadressi ja kirjutasin talle kui üks ärimees, kes on koguaeg välismaa reisidel (läheb ju sellistele tibidele peale) ja kes nägi ka teda ühel üritusel ja tahaks ikka tuttavaks saada, kuna ta on niivõrd nunnu. Tibi kirjutas vastu, et tal on objekt olemas ja pole huvitatud pudelipõhja prillidega nohikust. Kõige parem kahtlus oli: “ja üldsegi, kuidas sul välismaal TÄPITÄHED on?!!!”. No ja siis ta andis loomulikult ühe litsi e-maili, kes kindlasti on huvitatud ja nõus kohe kõike tegema — loomulikult andis ta mulle minu enda aadressi 😉 Lõpuks ma andsin talle teada, et sai kena tünga ja et ei tasuks teisi sildistada ja aadresse jagada. Selle peale tuli ainult ekraanitäis roppusi ja sajatusi. Lõpuks ma lihtsalt ei vastanud ja asi vajus ära. Vähemalt ta enam ei helistanud ja kirjutanud mu kutile, vaid ainult minule 🙂

    Ja nüüd, 10a hiljem ma ei viitsiks küll enam nii tõmmelda. Kui on suhe juba piisavalt kestnud, siis tekib päris mõnus kindlus, ühtlasi tunned ka inimest rohkem ja tead, mis tema puhul toimib. Selliste kirjaoskamatute kiisude puhul on rohkem oodata klähvimist kui actionit. Kui Kardo ikka piisavalt mees on, siis ta reaalses olukorras, kus kiisu talle külje alla tükib, lükkab ta lihtsalt eemale ja ütleb lõppsõna. Vähemalt niimoodi oleks ilus.

  • Avatar
    Vasta Mia 10. september 2013 at 11:21

    Milleks üks eks peaks üldse käima vahtimas ja kommimas vana peika elukaaslase asju? Milleks? Kadedus? Ussitus? Mis krdi pärast, isegi sõbrad ju pold Kardoga, siis saaks veel aru eks. No anna abi , mine oma eluga edasi Helery w Maria, w mis iganes su nimi on:D

  • Avatar
    Vasta Käbi 10. september 2013 at 08:10

    To Saara: Maria on Helery sõbranna, kellega nad on koos üle 10a inimestele samamoodi närvidele käinud 😉

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 13:01

      Kes Sina teadja oled? Julgen Sinu teadmistes kahelda.

      Mingil põhjusel vaatavad inimesed mööda faktist, et ma ütlesin korduvalt: ma ei kiida heaks kõiki Helery väljaütlemisi ja mõtteid, aga see konkreetne fakt, et inimest laimatakse ja tema andmeid kuritarvitatakse, on vastuolus seadusega.

  • Avatar
    Vasta Saara 10. september 2013 at 07:56

    Kuule Maria M mul on selline tunne, et Sina oledki seesama Helery. Mõistlik inimene ei hakkaks kaitsma mingisuguse arenemata beibe mõtteid. Mida sa kargad siin, tainas! Kui ei meeldi mine maruta kuskil perekoolis või delfi naistekas kui õudne see Mallukas ikka on, et paneb ühe endast liiga palju arvava eide paika. Kui see Helery arvab et talle liiga on tehtud, ei keela keegi tal täpselt samamoodi kirjutamast. Küll aga on kõigile Malluka sõpradele-fännidele kuude viisi olnud silme all Helery esimesed mürgised kommentaarid ta piltide all, kõigile olid näha ka tema eilsed Mallukat laimavad kommentaarid Penelope lehel ja mõistlik inimene teeb juba nendest oma järelduse. Mallukas ootas isegi kaua, mina oleks selle eide ammu juba paika pannud. Kui väike Mari sünnib, siis hakkab too Helery äkki väikest last ka niimoodi avalikult netis sõimama ja needuseid peale puhuma?

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 13:02

      Sinu labasus ja sõnavara näitavad Sinu kohta ainult üht, teist ja kolmandat.

  • Avatar
    Vasta Teodoora 10. september 2013 at 07:22

    Minu meelest olid Helery esimesed kommentaarid, kus ta sind ära tundis ja märkis, et Kardost saab hea isa, positiivsed. Ei midagi ärritavat. Ja see 644 toredat hetke või mis seal oli, oli ka ju leebe ja armas märkus, et ei – lapsi tal Kardoga pole ja koos polnud nad ka kaua. Tõepoolest arusaamatu, miks sa neid kommentaare kohatuks pidasid. Igatahes, edasine sõda on küll sinu tekitatud. Kuigi, Helery oleks võinud ise ka taanduda, kui sa teda kohatuks nimetasid.

  • Avatar
    Vasta Liina 9. september 2013 at 22:22

    Ma ei saa aru, need esimesed kommentaarid seal pildi all olid ju suht OK-d. Veits võltsid ehk aga ei midagi liiga bitchilikku. Edasi läks juba inetuks.

  • Avatar
    Vasta Krissumissu 9. september 2013 at 20:53

    Miskit nii mõttetu asja peale loomulikult nii närvi minna, ise poleks selle pealgi tulnud 😉 aga midagi peab ju kirjutama, naljakas oli. Loodan, et valedest inimestest ükspäev ei kirjuta, muud midagi 😉 Kahju oleks.

    • Avatar
      Vasta Kadi 9. september 2013 at 21:00

      Ju sul pole kunagi terroriseerivaid ekse olnud. Või siis on sul kole mees, keda keegi ei taha. Naljakas on.

      • Avatar
        Vasta LLL 10. september 2013 at 06:06

        No hallo ,ilmselge , et inimene kaitseb seda mis on oma.Kui mingi selline harakas tuleks minu mehele ja minu kohta veel , mingit habi ajama, siis teeksin ka samamoodi või vaat ,et hulleminigi veel.Sest mis siin kirjutises on laimu ja hullu? Kõik tekst on kas selle sama neiu poolt kirjutatud, või siis Mallu arvamus.Ise te kaagutate ,et igal ühel oma arvamus..Noh mallukas seda arvamust siin kirjutabki.Ja tõesti Krissumissu :D:D Kadi ütles oma kommiga kõik ! NALJAKAS ON ,et sa nii ohmu oled:) Ja see sina trussiku miisu , ära nüüd hakka lõugama ,et mis siin on, kui sa hakkad rääkima, kuidas teine inimene rasedust rüvetab, siis oled sa ühe laksu isegi ära teeninud.Ajuvaba minna ütlema ühele noorele rasedale naisele nii!! Saa üle, et teised õnnelikult elavad ja hakka ise ka elama!!

      • Avatar
        Vasta Krissumissu 20. september 2013 at 18:23

        kasva ja saa suureks, ehk leiad ka normaalse mehe.

  • Avatar
    Vasta Kadi 9. september 2013 at 20:29

    See on niigi kerge reageering sellise jama peale. Ma oleks ammu tolle eide nägupidi mutta surunud. Enda ja enda lähedaste heaolu eest peabki välja astuma, mitte vaikselt nurgas kannatama ja ootama, et probleem ise ära kaoks, nagu enamikul eestlaste kombeks on. Ja kuidas avaliku jama kommenteerimine peaks mõjutama kuidagi kellegi sündimata last? Miks ei suuda inimesed leppida sellega, et iga 100 aasta järgi ilmubki keegi välja, kes julgeb välja öelda seda, mida tegelikult kõik teised mõtlevad, aga öelda ega tunnistada ei julge. Nii et pöidlad püsti ja edasi. Või on siin mõned, kes kardavad äkki ise paljastatud saada? Need lillelapsed, kes arvavad et maailm on roosa ja käime kallistame ja musitame oma vaenlasi, võiksid ka lõpuks silmad lahti teha, enne kui keegi sinna kahvli sisse torkab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2013 at 20:50

      Ma leian ka, et ma niigi olen 77 korda sellele asjale läbi sõrmede vaadanud, et las inimene lahmib, aga no kaua võib? Kui ma üritasin ise tema poole pöörduda, et uurida, mis tal täpselt häda on, siis saan igno. Miks ma siis ei tohiks oma isiklikus blogis kirjutada sellest, mis mulle parasjagu pinda käib. Hetkel juhtub selleks olema Helery, kahju küll.

  • Avatar
    Vasta A. 9. september 2013 at 19:56

    Seda et marian paha paha on oskavad kõik seletada ja et küll ta oma sõnade eest maksab, aga ometi ei ole keegi kunagi nii võrd vihane ta peale et teda tema sõnade eest maksma paneks? Mis marianniga ikka juhtunud on siis või mis juhtuda võib? Ikka elab ja jutustab samamoodi inimestest edasi, sest midagi ei juhtu:) eesti riigis ei karistata selliste asjade eest

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2013 at 20:49

      ma ka oootan põnevusega

  • Avatar
    Vasta MS 9. september 2013 at 19:49

    PS! Te olete mõlemad näost väga sarnased 😀

  • Avatar
    Vasta T. T. 9. september 2013 at 19:16

    Noojahh…. Maailm on kirev, ei oska muud midagi selle peale öelda.
    Kuigi mina leian, et sellised teemad avalikkuse ette tuua ei ole kohatud. Sest kes siin ometi draamatsemisega pihta hakkas? Mul ei tuleks elusees mõttessegi oma ekse stalkima hakata ja siis veel nende uusi prutasid ahistam hakata, see jätab ikka väga psühhopaadi mulje teistele. See, kui tädi nüüd ei suuda oma ahistust omaks võtta ja kõik sujuvalt marianni kaela veeretab näitab ju lihtsalt seda, et tegemist on väikse inimesega.
    Aga eks selliseid juhkameid on ka 40-aastate daamide sead, kes peavad end 15-aastaseks tegema, et kellegile halvasti öelda või eksi uus naine halvasti panna tundma. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria M. 9. september 2013 at 19:13

    Armas naine, kas Sa mõtled ka mõnikord tagajärgedele, mida Sinu postitused kaasa tuua võivad? Mida need võivad teha Sulle, Sinu veel sündimata lapsele ja Sinu perele? Kuidas saab Sinu sisse selline kibestumus ja ülbus, kui Sa ise oled enda elus, enda suhtes õnnelik ja enda kaaslases kindel? Vaata enda sisse. Kas kõik on ikka nii hästi? Mis toimus Sinu peas, kui sa ise tahtsid enda elukaaslase ekspruudiga ühendust võtta? Kas Sa mitte ise ei tahtnud torkida ja intriigi tekitada? Olgu, mis oli, aga Sinu praegune käitumine ei ole teps mitte kena. Võõra inimese nime+pildi kasutamine ja jutu kirjutamine, mille võib vabalt laimuks tembeldada, on tegelikult seadusevastane ja Sa pead arvestama asjaoluga, et Sul on võib-olla vaja ehk ühel hetkel oma sõnade eest päris kibedat hinda maksta. Ma ei ütle, et ma olen nõus kõigega, mida Helery on öelnud või kuidas ta oma mõtet on väljendanud, aga see, mida Sina teed, on täiesti väär. Ja ma ei hakka üldse mainimagi, et Sinu nägemus asjast on AINULT Sinu nägemus, mis teeb asja veel eriti ebaausaks ja ühetahuliseks. Mind hämmastab, kuidas Sa näed pindu teise silmas, aga palki enda omas mitte. Sellegipoolest loodan, et leiad enda sisse selle rahu, mida üks rase naine endas kandma peaks. Ma imestan, et Sa viitsid üldse tegeleda selliste asjadega, millega Sa tegeled. Sa võiksid olla rõõmus ja roosa, mitte otsida ja leida enda ümber nii palju, mille üles viriseda, mille pärast karjuda, ropendada ja räusata. Kas rasedus ei peaks ilus ja hingeline aeg olema? Või eksin ma oma arusaamas?

    • Avatar
      Vasta Oimakas 9. september 2013 at 20:21

      Mis ajuvaba arusaam see on, et rasedad inimesed peavad helendama ja sätendama ja olema ilusad ja hingelised ja ma ei tea, mida veel. Tegelt on nii, et kui sa rasedaks jääd, siis ei lakka sa olemast inimene. Sa võid isegi topeltrase olla, kui ootad kaksikuid või lausa tripeltrase, kui ootad kolmikuid, aga sellegipoolest oled sa inimene edasi ja püüa ise 9 kuud järjest rahul olla kõigega, eriti kui kõik suruvad, et sa pead olema ilus ja hingeline ja sädelema ja olema õnnistatud ja mida iganes veel. Tahaks näha kuidas sa ise 9 kuud järjest absoluutselt mitte millegi peale närvi ei lähe ja sätendad, see on ka mitterasedana päris keeruline.

      Võib-olla ta õrnalt reageeris üle ja poleks pidanud midagi vastama. Samas käis jutt tema kõhust ja see, kes tegelikult üle reageeris oli too Helery ise, kui mingi rasedusrüvetuse teksti lampi kirjutas kuhugi järjekordse mittetema enda kõhu kommentaariks.

      No suva see, point oli mul ikka see, et katsuks ikka aru saada, et rase inimene on ka inimene

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2013 at 20:42

      Kallis Maria, kelle teise nägemust asjast peaksin ma OMA BLOGIS veel väljendama? Ma pole kuradi Postimees, et kirjutan siin artiklit, kus mul on vaja kõikide osapoolte kommentaare, eksole. Eriti, kui teine osapool mind usinalt ignoreerib.

      Ja kui laps sünnib ilma parema jalata, siis ma tean, et eks see ole see viha ja raev ja vimm, mida ma enda sees kannan. Tänan, et selle suhtes mu silmad avasid. Oleks ma seda vaid varem teadnud, oleks ma eelnevad 8 kuud emotsioonitu olnud… Pagan küll.

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 04:19

      Väga üheülbaline on minu kommentaarist järeldada, et rase peab 9 kuud “helendama” jm. Ma lihtsalt ei näe põhjust, miks üks endas kindel ja endaga rahulolev inimene peaks närvi minema sellise asja peale. Täiskasvanud inimene vaatab sellistest asjadest mööda ja ei tegele lasteaiaprobleemidega enne, kui tema lapsel lasteaias probleemid tekivad. Mingi näoga mutta surumine jm kõlab väga titelikult, sest me ei räägi tegelikult elulisest probleemist, vaid tõesti mingist pseudoasjast. Naine, kes on enda partneris ja suhtes kindel, jätab sellise asja enda mehe lahendada, sest endast ja enda naisest lugu pidav mees lahendab sellise olukorra ära ja kui ta seda ei tee, on see solvang ka tema enese pihta. Kui minu elus sarnane situatsioon peaks tekkima, tunneksin ma end solvatuna just seetõttu, et mees asja lahendamiseks midagi ette ei võta. Juba ainuüksi minu uhkus ei lubaks ise midagi teha ja miks ma peaksingi? Mõtle sellele, armas Mariann.

      Fakt on selles, et Sina andsid asjale puid alla, kui tahtsid Heleryga ühendust võtta, et mingit artiklit kirjutada. Ise Sa surkisid selle asja hullemaks, kui ta juba oli. Ma rõhutan veelkord, et ma ei ole nõus kõigega, mida Helery ütles ja ma ei jaga 100% tema maailmavaadet, aga Sinu käitumine on äärmiselt inetu. Tegemist on Sinu blogiga, aga Sul ei ole õigust ka oma blogis teist inimest laimata, seda enam, et Sa kasutad siin tema pilti ja tema nime. Ühel hetkel on sellisel tegevusel kibedad tagajärjed ja Sa pead seda mõistma.

      * – Ma loodan, et keegi minu postitustes kübetki irooniat ei leia, sest seda lihtsalt ei ole.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 06:10

        Tead, ma olin ka esiti Kardo peale pahane, et ta juba ammu midagi selle suhtes ette ei võtnud. Aga näed sa nalja, tal oli sama mentaliteet, mis sinu meelest peaks olema minul – ta vaatab sellest mööda, sest ta ei taha sellele inimesele oma aega ja energiat kulutada. Ta muidugi ärritub ka tunduvalt raskemini kui mina, aga noh.

        See, mida sinu uhkus sul teha laseb, on üks asi. Meie sinuga aga ei ole üks inimene 🙂

        Ja mis on need kibedad tagajärjed? Saan trahvi? Oi-oi. Lähen eluks ajaks vangi? Ei usu eriti. Ülejäänu on tehtav, sest leian, et mul on õigus OMA arvamusele, OMA blogis ja kui sa nii ei leia, siis jumala haud, ära loe 😀

      • Avatar
        Vasta Maria M. 10. september 2013 at 07:20

        Ma olen nõus vedama Sinuga kihla 500 euro peale tingimustel, et:
        Sa enne Sinu peale kaebuse esitamist seda blogi ei eemalda ega Helery ees avalikult ei vabanda,
        siis:
        esitatakse Sinu kohta kohtusse tsiviilhagi või kaevatakse Sinu isik Andmekaitse Inspektsiooni ning:
        Sa saad selle eest vähemalt suulise või kirjaliku hoiatuse või
        Sa saad selle eest rahalise trahvi või
        Sa saad selle eest mingil muul moel karistada

        Kuna ma täpselt selle seaduse täitmata jätmise korral määratavaid karistusi ei tea, siis ma ei oska ka öelda, kuidas Sind karistatada võidakse.

        Raha (ühekordselt 500 eurot) pead Sa kandma minu arvelduskontole (mille numbri Sulle õigel ajahetkel edastan) samal päeval, kui oled saanud vastavasisulise teavituse (kas e-mailile, paberkandjal, faksiga, telefonivestluse teel või mõnel muul viisil), et Sinu peale on kaevatud.

        Kas võtad kihlveo vastu?

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 06:27

      Eks Sa ise tead paremini, millises suhtes Sa olla tahad ja millega tegeleda tahad. Loomulikult me ei ole üks inimene, aga ju siis minul on nii väga vedanud, et minu mees sellise olukorra teistmoodi ja väärikamalt lahendaks. Mis puutub sellesse, et Kardol pole Helery numbrit, siis seda juttu ei maksa rääkida, sest see pole tõsi.

      Sinu tegevuse tõttu on võimalik esitada kohtule tsiviilhagi või kaevata Andmekaitse Inspektsiooni. Sul on õigus oma arvamusele, aga selle arvamuse tõttu pole Sul seaduslikku õigust teist inimest solvata, laimata ega töödelda tema andmeid (nimi, pilt jm, mis teeb ta Sinu postitustes äratuntavaks).

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 06:33

        Mul on hea meel, et sina tead paremini, kelle numbrid Kardol telefonis on ja kelle omad mitte. Mida sa veel oma oraaklioskustega peale hakkad?

        Hah, ma tahaks seda hagi näha. Ootan põnevusega!

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 06:53

      Oraakliks ma end just ei pea, aga selles olen ma küll kindel, et teise inimese laimamise pärast Sul probleeme tuleb. Kahju, et Sa oma sõnakuse tõttu ei saa rahulikult peatsele sünnitusele ja beebile pühenduda, vaid pead ka igasuguse kõrvalise asjaga tegelema.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 06:55

        Maria, kas tahad minuga kihla vedada :))?

    • Avatar
      Vasta IRW 10. september 2013 at 06:58

      Kle sa kommentaator oled ju täislammas.

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 07:21

      Ma olen nõus vedama Sinuga kihla 500 euro peale tingimustel, et:
      Sa enne Sinu peale kaebuse esitamist seda blogi ei eemalda ega Helery ees avalikult ei vabanda,
      siis:
      esitatakse Sinu kohta kohtusse tsiviilhagi või kaevatakse Sinu isik Andmekaitse Inspektsiooni ning:
      Sa saad selle eest vähemalt suulise või kirjaliku hoiatuse või
      Sa saad selle eest rahalise trahvi või
      Sa saad selle eest mingil muul moel karistada

      Kuna ma täpselt selle seaduse täitmata jätmise korral määratavaid karistusi ei tea, siis ma ei oska ka öelda, kuidas Sind karistatada võidakse.

      Raha (ühekordselt 500 eurot) pead Sa kandma minu arvelduskontole (mille numbri Sulle õigel ajahetkel edastan) samal päeval, kui oled saanud vastavasisulise teavituse (kas e-mailile, paberkandjal, faksiga, telefonivestluse teel või mõnel muul viisil), et Sinu peale on kaevatud.

      Kas võtad kihlveo vastu?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 07:26

        Ma ei kahtlegi, et ta võib kaevata, aga ma kahtlen, et sellest mulle midagi väga ebameeldivat sünnib, sest:

        * http://www.ohtuleht.ee/511343 – ja ma pole isegi kedagi laimanud:)
        * Eestis on niikuinii reaalselt karistatavad vaid raskemad narkokuriteod. Kui mõrva ja lapsepilastuse eest saadakse ainult aasta-kaks tingimisi ja kriminaalhooldaja järelvalve, siis vaevalt et nad mullegi midagi hullemat teevad 🙂
        * /siinkohal kopeerin sulle ühe juristi arvamuse/ Selleks, et midagi siit tuleks, peaks ta kohtusse pöörduma, aga tema jutu järgi tundub ta suht tamiil ja kahtlen väga, et ta sellega hakkama saaks ja ma ei usu, et tal niii palju cashi ka on, et mingi korralik lawyer endale palgata. Pealegi nõuab see väga korralikku argumenteerimist, et ära tõestada, et sa oled midagi valesti väitnud ja sellega talle kahju tekitanud. Eestis on seda kohtupraktikat väga vähe ja pigem on need seotud avaliku elu tegelastega, kellel tõesti võib tekkida mingit kahju laimamisest (materiaalset). Igatahes ma arvan, et see on väga väga ebatõenäoline ja harukordne, et sellest midagi tuleks ja millegi pärast sa muretsema küll ei pea.

        Ja rohkem mul sulle miskit kosta ei olegi 😀 edu kohtuteel!

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 07:32

      Kui Sa sellise sõnavaraga juristi nõuannet tõsiselt võtad, siis on mul Sinust veel rohkem kahju. Sinu jurist peaks olema teadlik seadustest ja peaks Sind korrale kutsuma, et isegi teise inimese jutu kopeerimine ja avalikkusele näitamine, on kuritegu. Lisaks mainin niisama mokaotsast, et isegi selle pildi kasutamine Sinu blogis on keelatud, sest vaevalt Sa fotograafilt selle jaoks luba oled küsinud. Tead Sa üldse, kes selle foto teinud on?

      Tegin Sulle hea pakkumise, millest Sa keeldud, sest Sa saad isegi aru, et Sul peaks praegu vesi ahjus olema.

      Mis puutub rahasse, mida hagi nõuab, siis sellega ju probleemi pole, sest Sina maksad selle kõik pärast kinni. Seda muidugi juhul, kui asi Andmekaitse Inspektsiooni ei lähe.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 07:34

        Mis see hea pakkumine oli? Sulle 500 euri maksta :D?

      • Avatar
        Vasta onu 10. september 2013 at 11:29

        Mille peale teenis jurist ära “sellise sõnavaraga”? Suht tamiil? Milleks aususe eest juristi nuhelda (tööst vabal ajal) ja sundida teda mõtet matma kantseliidi taha?

      • Avatar
        Vasta Kirke 16. september 2013 at 00:45

        Tere, ‘Juristi arvamus’ on minu kirjutatud tekst, mida on muudetud nii, et mõte on alles jäänud. Kellegi hea nime ja väärikuse kahjustamine on kuritegu, kuid Eesti riigi kohtupraktikas ei leia selline juhtum ilmselt tõesti kajastamist. V a loomulikult juhul kui tolle neiu keegi tuttavatest oleks vandeadvokaat või prokurör, või kui asi jõuaks kuskile suuremat sorti ajalehte/ajakirja või kasvõi Pealtnägijasse/Reporterisse.
        Samas tuleb arvestada ka sellega, et kui inimene on kirjutanud avaliku kommentaari facebooki, siis selle kommentaari kohta võib vabalt arvamust avaldada. Samuti võib jagada linki inimese facebooki profiilile/tollele ajakirjaankeedile. Avalikult internetis olevad arvamused, profiilid, artiklid on avaldatud eelduse juures, et inimesed võivad neid arvamusi/artikleid/profiile avalikult kommenteerida.

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 07:37

      Ise küsisid, kas ma tahan kihla vedada. Muidugi tahan, sest ma tunnen seadust ja olen kindel Helery edasises käitumises. Kui Sina endas nii kindel oled ja leiad, et pole midagi valesti teinud, mis valu on Sul siis kihla vedada ja 500 eurot võita? 🙂

      PS! Sinu juristi kirja viimased sõnad näitavad üheselt, et Sul siiski on vesi ahjus.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 07:41

        See pole MINU jurist, vaid lihtsalt.. jurist. Kui sa arvad, et neid mu blogi lugejate hulgas üks on, siis sa eksid.

        Aga ühesõnaga, ma ei viitsi sinuga taielda. Eks Harku naistevanglast kirjutan sulle :))

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 07:49

      Ma pole öelnud, et Sa vanglakaristuse saad 🙂

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 10. september 2013 at 07:51

        anna siis teada, ooo armuline oraakel, mis otsus mind ootab 😀 kuule, aga mine pane nüüd kuskil mujal hullu, ma pean koristama hakkama 🙁

    • Avatar
      Vasta Maria M. 10. september 2013 at 07:52

      Tsiteerin ennast: “Kuna ma täpselt selle seaduse täitmata jätmise korral määratavaid karistusi ei tea, siis ma ei oska ka öelda, kuidas Sind karistatada võidakse.”

      • Avatar
        Vasta Elisa 16. september 2013 at 07:04

        Jumal tänatud, et sa oma nime alt ei kommenteerinud, Maria M. Muidu saaks teised ka teada kui rumal sa oled ju…

        • Avatar
          Vasta Kea 6. jaanuar 2014 at 13:25

          Hästi paned:D(Y)

  • Avatar
    Vasta gabriela 9. september 2013 at 18:52

    FBs luges seda ehk ainult ta sõpruskond, siin loeb terve riik ja ka välismaalased, kes blogisid loevad ja vaatavad. Minu meelest oled saanud millegi kohatuga hakkama. Jaburdada ju võib, aga ajunatukest tuleks siiski otstarbekamalt kasutada.

    • Avatar
      Vasta onu 10. september 2013 at 07:47

      Ehk. Ehk on nõrk sõna. Kui sital või sitalaadse ltootel on sita tunnused (lõhn, värmvus, maitse, kuju, nakkusomadused, kahjustusvõime), siis too sitt kukub ise levima sõpruskonnast välja.

      Loodud privaatsustunne on kuritegelikult petlik. Keegi seda tegelt ei luba ega saagi seda mittttteeekuuunaagiii tagada.

  • Avatar
    Vasta K 9. september 2013 at 18:36

    Nojaa…ma ei teagi, kumb teis nüüd kohatum on. Anna andeks, aga kõige seda siin arutada? Milleks? Ma saan aru, et sul selline suhtumine, et mind ei koti, mida teised arvavad, aga nahuitada ja perse saata blogis, mida nii paljud loevad…
    Aga eks ise tead, mida teed. Lihtsalt kuidagi kahtlane on kuulata inimest teisi kirumas, kui ise pole sugugi parem…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2013 at 20:38

      Kas siis sellega, et paljud mu blogi loevad, kaob mul õigus siin kirjutada asjadest, mida ma võiks kirjutada blogis, mida loevad vähemad inimesed?

      • Avatar
        Vasta Kaur 9. september 2013 at 21:13

        Jah, ja umbes sellest kirjutas Askur viimases Ekspressis, vist suisa juhtkirja, loe (kui juba ei lugenud).

      • Avatar
        Vasta K 10. september 2013 at 18:33

        Ei, kindlasti mitte. Aga minu arvamus on see, et kui juba sul on see blogi selline avalik, millel on tõesti palju lugejaid, siis peaks ilmselt valima, mida ja kellest Sa räägid. Lõppude lõpuks ei ole tore, kui Su enda laps kunagi loeb, kuidas emme kauneid roppusi kasutas. Ma loen su blogi ja osad postitused on huvitavad ja asjalikud, aga selliseid “asju” tuleks ikka klaarida mujal. See minu arvamus ja Sinul kindlasti oma.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 10. september 2013 at 18:37

          Jah, see värk nende arvamustega on jah, et kipuvad teised erinema. Minu arvamus on, et kui mul on blogi, milles ma kirjutan oma ELUST, siis ma kirjutan teinekord ka inimestest oma elus. Kui põhjust antakse, siis halba kah.

          Ja tead, kui mu laps kunagi mu blogi loeb, siis vaevalt, et ta arvamus minust väga muutuks. Usu või mitte, aga ma olen ka päris elus umbes taoline, nagu siin blogis. Seega ei saa see talle üllatusena tulla 🙂

          Tänud muidugi muret tundmast.

  • Avatar
    Vasta Riley 9. september 2013 at 18:20

    Kui minu lapsesaamise uudise peale mehe ekspruut niimoodi kirjutaks, oleksin ka mina pahane, sest see ongi kohatu. Milleks üldse sõna võtta, kui hiljem avaldada arvamust, et mõned kuud oldi koos ja kogu lugu. Ma ei tuleks eluseeski selle peale, et oma ekspeikade uusi pruute kommenteerimas käia FB’s stiilis, et oi, aga mul oli su peikaga kunagi palju ilusaid hetki. WTF nagu, kes nii üldse teeb?

  • Avatar
    Vasta Liis 9. september 2013 at 17:43

    Minu arust on ta üldse imelik kuidagi, enne Kardot (või pärast, ma ei tea, kuna neil see lovestory oli), oli ta mingi tatikaga koos, ehk kui tema oli 24-25, oli kutt 16 võ 17, ma täpselt ei mäleta 😀

    Ja kõige parem on minu arust see, kuidas nad koos Kardoga sind ikka taga kiruvad sest “isegi kardo leidis et tydruk on segi ja sellep mu nrit talle ka ei jaga” :)) 😀

  • Avatar
    Vasta l2biminusilmade 9. september 2013 at 17:26

    Sellised põrsad tulebki avalikkuse ette tuua!

  • Avatar
    Vasta onu 9. september 2013 at 17:12

    kaisa: newline is new period.

  • Avatar
    Vasta Kaisa L 9. september 2013 at 17:03

    Mul tekib endal kahtlus, et see neiu on natuke segi peast. Kas ta kirjutabki nii, et ühtki punkti ei kirjuta?

  • Avatar
    Vasta AbFab 9. september 2013 at 17:00

    Kas te ei tahaks koos kommentaariga ka oma vanuseid kirja panna? Mul muidu jääb mulje, et te olete umbes viieteistaastased.

  • Avatar
    Vasta lipsuke 9. september 2013 at 16:54

    Kusjuures, ma vaatasin ka mingiaeg su fb’s neid pilte ja imestasin, et mis möla see veel on? Ja imestasin ka veel, et sa nii rahulikult sellesse suhtusid. 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 9. september 2013 at 16:46

    Oot, aga sellel neiul on endal ka peigmees/elukaaslane. Müstika :D. Paistab, et kõikidel eksidel puhub kõrvadevahelisel alal tuul.

  • Avatar
    Vasta Kertu 9. september 2013 at 16:35

    Sinust, kui väga targast, haritud ja mida kõike veel blogijast on muidugi väga täiskasvanulik teie omavaheline klaarimata draama ühepoolselt avalikkuse ette tuua :).
    PS: Ma loodan, et ma ei pea siinkohal kellelegi seletama sarkasmi tähendust.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2013 at 20:34

      Olenemata oma tarkusest, haritusest ja millest kõigest veel on mul väga raske inimesega midagi klaarida, kes mind ignob ja siis ohib, et ma teda ahistan. Avalikkuse ette tuua kõlab nagu ma oleks kirjutanud sellest Õhtulehte. Minu blogi – kirjutan sellest ja millest minu hing ihaldab 🙂

      • Avatar
        Vasta Krissumissu 9. september 2013 at 20:56

        Õnneks inimestel on ÕIGUS ignoreerida.

      • Avatar
        Vasta Kertu 10. september 2013 at 12:33

        Sellest hoolimata avalik blogi, mida oled jaganud ka peaaegu igas oma beebiblogis. Kui sa nii väga asja ära klaarida tahaks, ei käituks sa kindlasti nii, vaid otsiksid viisakalt kontakti. Pealegi on siin ainult sinu kasuks ilustatud versioon toimunust.

  • Avatar
    Vasta A. 9. september 2013 at 16:33

    Ma kusjuures esimese hoobiga vaatasin, et ta jalad on kuidagi ära fotoshopitud, et pesu esile tuua vms ( nu nagu negatiivil ) aga ei … trussarite teiste pükste peale tõmbamine vajab ikka ilusat, kahekohalist IQ numbrit.
    Suvemiisu… väga hea 😀
    .

  • Avatar
    Vasta K 9. september 2013 at 16:21

    Ma leian, et sa oled väga tubli tüdruk, milleks üldse sellistest välja teha, kellel enda elust nii palju aega üle jääb, et sinu oma ka elada 🙂

  • Avatar
    Vasta H. 9. september 2013 at 16:13

    WTF esimest korda näen, et keegi aluspesu teiste pükste peale topib(ja tegemist ei ole ju mingi naljapildiga?) Täiesti sürr:D

  • Avatar
    Vasta onu 9. september 2013 at 16:04

    Helery, kurat, “suhtleme” siis siin – oli siis vaja mulle ka, sõnumitoojale, blokk peale tõmmata? Kas ma ütlesin, et potensiaalne startiv sitapall on, et deal with it. Või ei öeldnud? Mine siis pekki oma ‘team helery’ mentaliteediga. Koti pähe tõmbamine ei aita.

  • Avatar
    Vasta Mia 9. september 2013 at 15:55

    Eem ei kadesta hetkel sind, kui muidu ikka täiega kadetsen su laheda suhtumise ja kirjutamisoskuse pärast. Pakun ka et see kaka läheb veel rohkem haisema 😀 Oleksin ise ka täitsa pissed. Pakun , et enne kui ta alla võttis oli ta Kardoga, ehk tahab teda tagasi ja arvab et tänu välimusele ehk õnnestub, hah:D Lolliks teed ainult ise end.

  • Avatar
    Vasta Printsess 9. september 2013 at 15:46

    Oh sa juudas, su elu on nagu seebiooper! 😀 Tegelikult eks neiu on lihtsalt kade, et toredast noormehest ilma jäi, nüüd tahab lihtsalt märtrit mängida. Ja on väga lihtne põhjus, miks ta hetkel sind ignoreerib – argus! Kuigi ta on küllaltki loll ka, sest ta oleks võinud ju arvata, et sa sellest blogid, seega saab kogu eesti rahvas teada (No su blogi on väga populaarne, nii et liialdust pole siin mitte grammigi!), kellega tegemist on.

    Kuid jaa, nende ekside suhtes on sul õigus. Tülikad inimesed on need. Tekitavad kas endale või siis partnerile tüli. Kui saaks kuidagi niimoodi teha, et kõik eksid jäävadki minevikku (Või saaks mõlema osapoole ajust need mälestused kustutada, see oleks küll vinge!).

    Aga tugevat närvi sulle, Mallu! Usun, et see postitus mõjub niimoodi, et ta keerab veel rohkem vunki asjale juurde. Kuid nagu alati, tuled sina sellest võitjana välja, sest su lugejad teavad, kui awesome inimene sa oled! 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisike Pätu 9. september 2013 at 15:23

    Ei oska midagi kosta 😀
    Kõht kõveras on hea arvuti taga vähemalt olla 😀