SPORDIJUTUD

trennijuttu

2. detsember 2014

Üks kommentaator uuris, et miks ma viimasel ajal nii vähe trennist kirjutanud olen. Seda siis selle pärast, et kõigepealt läks mul see seljajama hullemaks ja siis…kadus motivatsioon ära. Lihtsalt oli selline tunne, et ma nii paks ja rõve ja lodev ja söön ainult igasugu kräppi ja mis mõttega ma käin seal trennis, kui ma nagunii nii palju kommi õgin ja olen surmani määratud paksuks vaalaks olema ja oma trennid kõik ära nullin.

Teate, mitu shokolaadikalendrit ma ära söönud olen? KAKS! KAKS!!!!

tumblr_m8fwms9z1u1r81wtbo1_500-2950545

Paratamatult meenuvad mulle kaunid noorusajad, kus sai kaks liitrit coca-colat ja viis pakki komme näost sisse suruda ja kaaluda ikka 40 kilo. Mitte, et ma 40 kilo kaaluda tahaks, aga miks ma enne juurde ei võtnud?! Ma kaalun varsti sama palju kui sünnitama minnes…

Lõpuks ma mõistsin, et ma võin kas koju vedelema jääda ja veel paksemaks minna, või lihtsalt trenni tagasi ronida. Mult on küsitud ka, et kas pole siis tekkinud veel seda “trennisõltuvust”, et täiega tahaks trenni minna. Muuseas see tekkis suht kohe, sest see tunne pärast trenni on küll väga mõnus. Aga MINNA trenni tundub üks igavene keberniit. Kui lõpuks kohal olen, siis võin trenni vihtuda küll. Okei, oleneb trennist.

Mõtlesin teile siin põgusalt mainida, et mis trennides ma siis käinud olen ja mis on meeldinud ja mis mitte.

  1. CoreFit
    See on mu absoluutne lemmiktreening. Ei teagi, kas selle pärast, et mulle lihtsalt meeldib Jaanikaga kõige rohkem trenni teha, või mis, aga no pärast Core Fit’i on ikka kohe tunda, et oled ennast võhmale võtnud ja tõsiselt liigutanud.
  2. AbsExpress
    Kuna ma olen selline räme pekikõht, siis paratamatult meeldib mulle just selliseid treeninguid teha, kus pärast kõhulihased tunda annavad. Jaja, ma tean, et ega kõhulihased kõhupekki vähenda, aga ikkagi on selline mõnus tunne, et sai ikka tehtud midagi. Kurb ainult, et see 30 minutit kestab, sest kui ma juba trenni roninud olen, siis tahaks ikka täie rauaga tunnikese kütta.
  3. CoreExpress
    See meeldis mulle ka täitsa hästi. Kui ma sinna esimene kord läksin, siis ma eeldasin, et see on sama, mis Core Fit, aga tegelikult on see u 10 minutit lühem ja trenn vähekene kergem, kui ma nii võin öelda. Ei võtnud nagu nii läbi, aga ometi ikka hea trenn.
  4. Functional Body
    Jälle üks mõnus treeninguke, kus tasakaalupuki asemel kasutatakse treeningpinki. Pärast olid ikka lihased valusad ja tuju hea.
  5. PumpFX
    Kaks sõna – ma surin. Vot see on alles intensiivne treening. See on muidugi siit nimekirjast ka ainukene, mis ei kuulu algaja taseme treeningusse Sparta koduka kohaselt.
  6. Ema ja beebi tund
    Ütlen ausalt, et erilist trenni seal tunnis ei tehta. Esiteks selle pärast, et “raskus” kipub pidevalt minema roomama ja küünlaid sööma ja makki näppima ja teisi lapsi patsutama. Isegi, kui lapse hantlitega asendad, pead ikka kogu aeg jooksma ja kaost likvideerima. Seega on beebitund rohkem emadega pläkutamiseks, mitte väga enda vormis hoidmiseks. Kui aga tahad niisama lapsega uksest välja saada ja teda teiste lastega mängima viia, siis on see ideaalne koht.
  7. Body Fit
    Ma ei tea, kas teistel on kunagi trennis nii olnud, et nii raske on ja enam ei jõua ja tahaks lihtsalt põgeneda, aga ei julge? Mina käisin täna esmakordselt Body Fit’is ja PÕGENESIN POOLE TUNNI PEALT, et minna selle rattalaadse asja peale sõtkuma ja Dr. House’i vaatama. Ma lihtsalt ei salli neid tantsulisi trenne ja ma ei osanud aimata, et see ka selline on. Mulle ei jää sammud meelde ja nõnda ma seal 20 minutit segaduses moeaga tuiasin, kuni otsustasin, et mu aeg on ka midagi väärt ja et ma tahan ikka trenni teha, mitte lolli mängida.

Vot nii on siis lood mu trenni rindelt. Homme õhtul pidime Kardoga jõusaali ka minema. Või oli see täna? Appi, ma ei mäleta mitte midagi. Lähen teen parem midagi tervislikku süüa.

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. veebruar 2016 at 23:47

    Praegu Halensis see sama trennitop 7.95€

  • Avatar
    Vasta Mannu 15. detsember 2014 at 16:14

    See valik jääbki igaveseks, et kas sööd kummikomme ja muud saasta ning paisud, või sööd neid edasi, käid trennis ja teised kiidavad seejuures veel Sinu kahanevat figuuri?
    Ma olen see teine variant, sest siin ilmas on nii palju maitsvaid asju, millest loobudes oleks ma palju suuremas stressis kui neid süües. Ja trenni vihtudes.
    Ootan Su spordipostitusi (kas jõudsite Kardoga toopäev trenni?) täiega! 🙂

  • Avatar
    Vasta SV 2. detsember 2014 at 19:49

    Kuuuule, palju sul on neid kalendreid kodus!?!? Täna on juba TEINE DETSEMBER ja mul pole ühtegi kalendrit kodus 🙁 Poodidest on OTSAS… kõik on OTSAS. :(((
    Sa ostsid kõik ära jah???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2014 at 19:50

      Terve Maxima täis neid ju 😀 Nüüd on ainult 1 veel alles ja see on Kardo oma 🙁

      • Avatar
        Vasta SV 3. detsember 2014 at 22:33

        eino jah, mul pole ühtegi Maximat läheduses 🙁
        Täna leidsin Rimist ka Hello Kitty jõulukalendri – 10 €. Otsustasin, et nii väga ma ka seda ei taha ja ootan parem ära, millal laps jõulu kommipaki issi töö juurest saab 😀

  • Avatar
    Vasta K. 2. detsember 2014 at 16:30

    Tõsijutt: esimene asi on vaadata oma toitumist. Trennis käimisiest üksi ei piisagi. Tee endale kindel graafik, millal sa sööd, mitte et päev läbi näksid. Kui ma tudeng olin, siis oli mul üsna palju aega kodus olemiseks ja siis ka iga tegevuse kõrvale näksisin muudkui midagi. Nagu ei osanudki olla ilma 😀 Kui otsa sai, otsisin kohe jälle miskit uut, mida hamba vahele panna. Käisin trennis ka, aga kaal ei langenud põrmugi. Kui hakkasin käima tööl (8-st 17-ni), siis tekkisid kindlad söögikorrad. Näksimist enam ei olnud. Trennis ei käinud u. pool aastat. 4 kuuga juba kaotasin selle elurütmi ja söömiste muutmise tõttu 8 kilo. Nüüd käin jälle trennis ka, et keha toonuses hoida. Aga jah, kokkuvõtvalt, kõige alus on toitumine.

  • Avatar
    Vasta Krista 2. detsember 2014 at 16:10

    Mallukas, kas sa siis ei tea, et jõulukalendris võib igal päeval ainult ühe akna avada? Mul hakkas laps (2,10) ulguma, kui seda seletasin. Nii, et võta eeskuju – ulu natuke kalendri kõrval, aga uut akent avada ei tohi 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2014 at 16:33

      Aga mul oli shokolaadi isu 🙁

  • Avatar
    Vasta Kats 2. detsember 2014 at 16:04

    Ei taha üldse partypooper olla aga natukene olen ka. Mitte, et sa peaksid julmalt enda söömisharjumused ära cuttima ja ainult jänesetoitu suust sisse ajama, aga enne kui sa ei suuda iseloomu nii palju kasvatada, et sa iga tahtmise peale EI SÖÖ sokolaadi ja komme, siis kahjuks tee trenni palju tahad aga kui toitumisharjumused on tuksis, siis ei muutu mitte midagi. Ja paraku on see endale EI-ütlemise-õppimine kõige raskem samm 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2014 at 16:04

      :(((

    • Avatar
      Vasta L 2. detsember 2014 at 22:00

      Ma käin trennis ainult selleks, et saaks igast jama suust sisse ajada ja kommmmmi süüüa. 😀

  • Avatar
    Vasta meow 2. detsember 2014 at 15:06

    Kas sul ei hakanud see kaal mitte suht siis kasvama, kui te Männikule kolisite? Äkki ämm vaaritab nüüd tohutult süüa ja selles ongi häda? Sest noh – kui keegi ju söögi kogu aeg ette ära teeb, siis issand kui tore on süüa ju 😀 Varasemast on mul ka meeles, kui kirjutasid, et söö misiganes ja kaalu ikka juurde ei tule ja vahepeal iniemesed isegi vaatasid sind nagu mingit anorektikut. Niiet katsu välja mõelda kas on midagi elus teistmoodi, ajast mil kaal tõusma hakkas,

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. detsember 2014 at 15:47

      Ämm ei tee üldse süüa nii et ma ei kujuta ette, milles see asi on 😀