NIISAMA JUTTU Rasedus

ikka rase, võileibadest, podcastidest, ehk siis niisama loba

20. oktoober 2018

Vaatasin täna oma vanu blogipostitusi raseduste lõppudest ja no püha jeerum, kui palju viitsib ja jõuab üks inimeseloom hädaldada. Kuigi jah, ega see just meeldiv ei ole, äkki ma olen lihtsalt nende pidevate rasedustega harjunud, et enam vinguda ei viitsi. Selles suhtes, et küllap enamik lõpurasedaid teavad ise ka, et raske on olla ja matab hinge ja öösel ei saa normaalselt külge keerata ja aina peab pissile minema ja Rennisid mugima. Ega pikka pidu sellega enam ei ole, elan üle.

Täna öösel oli veits ebamugav olukord, kus ma olin kiilutud kahe lapse vahele, mega pissihäda ja õudsate kõrvetistega, samal ajal kõht 100% toonuses ja kivikõva. Kujuta nüüd ise ette, et sa suudaksid istuli tõusta, kui su sees on hargivahelt tisside alla välja kivikõva tsemendikott ? Mis seal ikka, rullisin ähkides ühe tite eemale, üritasin lõõtsutades ennast kuidagi küljele saada, et sealt õuduste pesast välja vingerada.

Emake loodus on ikka imeline, et nii usinalt elu ebamugavaks teeb, ei tundu ka see haiglasse minek ja sünnitus enam jubedad. Või noh, kartma ma pole veel kordagi hakanud, aga ega see midagi sellist ka pole olnud, mille kohta mõtleks, et oh, tahaks juba minna. Aga ma juba tunnen, kuidas igapäevaelu ja lihtsalt elus olemine hakkab juba vaikselt koosnema toonustest ja hingeldamisest ja oigamisest ja kõrvetistest, et see sünnitus tundub päris hea leevendus olevat kõigele sellele.

Aga rääkides uuesti vanadest blogipostidest, siis tundus päris huvitav meenutada, et mis oli viimane päev ENNE lapse saamist. Sest kui sul just pole esilekutsumine või plaaniline keiser, siis sa ei tea ju kunagi, millal see “issand, ma ei viitsi enam rase olla!” asendub sellega, et aa oih, mul on nüüd beebi, jee.

Enne Lende sündi jooksis Mari Männiku metsa ja ma ei saanud teda kätte (link). Järgmine postitus oli juba see, et omg mul hakkas limakorki tulema (iu) ja ma vist sünnitan täna (link). Sünnitasin ka muide. Mari oodates teadsin ma kohe varahommikul, et nii, täna ta vist tuleb (link).

Suht naljakas, et ma olen alati juba öösel/hommikul teadnud, et nii, see päev on käes, kuigi lapsed on alles õhtul sündinud. Enne pole ka seda hirmu olnud, et issand, äkki ma ei jõua haiglasse. Laias laastus pole see kord ka, sest noh minek tuleb ajastada enne oksendamist ja peale mõnda aega valutamist. Ehk siis kui ma juba oksendama kukun, siis on viimane aeg minna, kuigi ma ei tea, kas taksod võtavad sünnitavaid ja oksendavaid inimesi peale? Kiirabi vist ei kutsu, et kle ma sünnitan, viige haiglasse, või mis? Ah suva, eks näis. Ma usun endiselt, et küllap ma jõuan, küllap kõik läheb kiiresti ja hästi. Mis muud varianti seal ikka olla saaks.

Palusin teil pakkuda, et mis te arvate, millal ta tuleb. Väga paljud teist olid mari entusiastlikud, et äkki juba oktoobris. Ma ise seda ei usu, eeldan, et peale viiendat novembrit. Kuidagi tundub selline loogiline aeg, aga eks ma lähtun ju eelmistest kordadest, seekord võib kõik sootuks erinev ka olla, kes teab.

Aa teate mis on eriti normaalne v. Ma tulin AINULT seda kirjutama, et kas teie teadsite, et mõni inimene teeb võileibu nii, et paneb juustu PEALE? Nagu ma arvasin, et see on mingi naljaküsimus, et ala haha kas sa paned enne jalga soki või saapa, sest obv, et juust käib leiva peale ja siis selle peale omakorda käib muu kraam nagu vorst ja tomat vms. Aga et sa paneksid leiva peale vorsti, tomati ja SIIS juustu? Kes nii teeb? Ma pole 28 aasta jooksul iial sellist asja näinudki. Ahjusaial jah käib juust peal, aga niisama võikul? Mis värk sellega on? Kas ma olen terve elu võikut valesti teinud?!

Muuseas, ma käisin elus esimest podcasti tegemas, väga tore oli ja seda saate kuulata SIIT. Endiselt ma vihkan oma häält ja oma naeru ja nüüd mulle juba natsa tundub, et ma susistan mingisuguseid häälikuid ja räägin nagu maksimaalne tont, aga lõbus oli ja mulle kohe pakuti võimalust iganädalaselt hakata podcaste tegema. Eks näis, ma rohkem mikropeenistest rääkida ei oska, aga ehk millestki oskaks kah ?

Alguse pildiks polnd mul midagi panna, panin siis Lende, kes oma sünnal lasteaias nagu deemon välja nägi ? Aga tegelt meenus, et ma oleks võinud oma väsimuse kirjeldamiseks hoopis eilse pildi panna, kus ma maas lebasin ja lapsed ringi märatsesid, ma ei viitsind isegi liigutada, kuidagi selline rammestus oli peal.

No ja ma pean ikka ühe labase sitaloo ka lõppu rääkima, sorri. Igatahes eile olid töömehed siin ja parandasid eelmise töömehe uksepornot (viltu pandud ja ei käind korralikult kinni). Võtsid uksed lahti ja panid mingit vahtu vms vahele, öeldi, et 4h ei tohi uksi puudutada. Üks oli ka vetsuuks, aga vahet polnud, sest meil üleval ka vets ja alumine korrus on selline…ring? Et elutoast saab kööki, köögist esikusse, esikust elutuppa. Ehk siis kui üks uks vahelt kinni, siis liikuda saame ikka. Ühesõnaga, Lende käis potil ja Mari hakkas halama, et tema ka ei viitsi minna üles, et kas ta võib ka potti pissida. Ma ütlesin, et no okei tavai, ma ka ei viitsiks üles minna, kui saaks all teleka ees rahus pissida, eksole. Lihtsalt minu eas on see vist taunitavam.

“No okei, aga ainult pissid, eks?”

-“Jaa, ainult pissin!” kinnitas ta.

Mari istus potile, manas ette saatanliku naeratuse ja siis lisas ruttu: “Tegelikult situn…”.

Loe ka neid postitusi!

85 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K. 21. oktoober 2018 at 18:18

    “Mari istus potile, manas ette saatanliku naeratuse ja siis lisas ruttu: “Tegelikult situn…”.”
    AHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA
    panin sellise kajaka maha, sest ma kujutan 100% ette seda saatanlikku naeratust kuna mu plika/tibu/tütar/laps/kiisu ka teeb seda kui sitta keerab ja ise arvab, et täiega naljakas on ????

  • Avatar
    Vasta Birgit 21. oktoober 2018 at 11:53

    Me kutsusime ka kiirabi, kui sünnitamiseks läks, sest endal peres autot veel polnud, taksot oleks väga nõme täis läbustada oma võimalike vetega ning kuna oli öö, siis ei hakanud oma vanematelt ka paluma, et nad viiks. Selline transpordikutse tegelikult normaalne. Jah, see on ühtlasi ka kõige madalama prioriteediga kutse, kui mingit ohtu ei näi olevat emale ega lapsele, aga nad tulevad ja kõik täiesti okei. See sõit oli meil üsna koomiline kohati (kui parasjagu tuhud ei olnud), sest läksime mehega koos ja ma sain valida, et kas soovin kiirabiautos istuda või seal raamil pikali olla. Mina valisin istumise ning mees pidi siis raamile minema ja ta seoti seal nende rihmadega kinni sinna raami külge ja no tal oli lihtsalt megaimelik seal lebada 😀 Kindlasti leidub neid, kes hakkavad inisema, et kammoon, kiirabil palju tähtsamaid asju teha, kui taksot mängida, aga no… ma tõesti ei usu, et keegi tol öösel ära suri sellepärast, et mina haiglasse sünnitama tahtsin minna. Ja kuigi mul ei puhkenud veed sõidu ajal, siis no väga nõme oleks ikkagi sellega päris taksos riskida olnud.

    • Avatar
      Vasta K. 22. oktoober 2018 at 16:59

      Töötan meditsiinis ja jumala okei on kutsuda kiirabi kui sünnitama hakkate. Lihtsalt jah, peab arvestama sellega, et alati pole võimalik mehel kaasa tulla, sest kiirabiautos võib vabalt viibida ka neljas inimene ehk praktikant ja sellisel juhul pole lihtsalt ruumi 🙂

      • Avatar
        Vasta K. 24. oktoober 2018 at 00:06

        Mina lasin ka kutsuda kiirabi. Esimene laps, hommikul tuli limakork, siis kukkusin maja kraamima nagu oleks viimnepäev saabunud. Lõuna ajal hakkas juba päris valus ja ämmakas soovitas dushi alla minna ning arvas, et ikka liiga vara. Kui ma siis üks hetk vannitoas siruli maas olin ja enam püsti ei saanud, suutsin mehele vaid öelda, et kiirabi ja kohe. No need ikka kimasid korralikult – kartsid, et poetan beebi neile autosse ? Haiglasse kirjutati sisse ka alles pärast sünnitust, sest lennutati kanderaamil otse sünnitustuppa. Oleks me üritanud takso või oma autoga minna, oleks ilmselt küll kuskil Pirita teel sünnitanud ? Nii et kui vaja, siis on vaja. ?

  • Avatar
    Vasta Egle õunma 21. oktoober 2018 at 11:42

    Mine pekki mis jutu lõpp ??…. Võikudest rääkides, ss minu küljeluu paneb Alati juustu kõige peale. Mina sellist võikut süüa ei oska, kõik lendab vahelt välja.

  • Avatar
    Vasta A. 20. oktoober 2018 at 23:08

    Lugesin ka neid postitusi aastast 2016.. Ilusad mälestused mul selle ajaga. Hakkasin toona ka su blogi jälgima 🙂 Tagasivaadates näid sa 2016 aasta piltidel ikka nii-nii teistsugune. Mitte lihtsalt välimuselt, vaid kuidagi nagu olemuselt…? Nagu oleksid need palju varasemast ajast 🙂 Vist sellep. tundub nii, et sa oled tollest punktist ikka päris palju ka edasi liikunud. Kõik on kuidagi nii muutunud ja teisiti. Aga vb kujutan lihtsalt ette.
    Ma ise ei näe enda piltide puhul vabsje mingit muud erinevust kui vaid kortsude lisandumist 😛 Koguaeg on selline tuune et same shit, different day 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. oktoober 2018 at 20:47

    Mina teen nii: sai/sepik, majonees, sink/vorst, tomat, kurk/hapukurk ja juust. Juust hoiab kogu seda kremplit koos. ?
    Mina ntx ei suuda muid vorsti peale Rakvere Lastevorsti süüa. Ja seegi peab olema värske. Kui täna teen lahti, siis homme enam minu jaoks ei kõlba. ? selline väga imelikult omapärane “lahtitehtud ja seisnud” maitse on küljes. ?

  • Avatar
    Vasta kes küsib 20. oktoober 2018 at 20:12

    juust on pealmine ja seda sel põhjusel, et ta määrib kõige vähem käsi. tomaton märg ja ligane, sink/vorst rasvane. aga juustu on näpuga mõnus kinni hoida. nii lihtne see juustu viimaseks kihiks panemisel ongi.
    olen lapsena ka nii söönud, et juust all ja muu jama peal. aga vanema inimesena see lökerdamine ei meeldi.

  • Avatar
    Vasta Helena 20. oktoober 2018 at 19:14

    Mul sinuga hästi väike vahe, praegu 37+7, nii irvitasin kui sinu öisest õudusepesast lugesin :’D Tänks selle eest. Ma ootan oma esimest ja pean öösiti vetsu minnes mööda manööverdama ainult 2 kassist ja mehest, aga seegi on mega katsumus… Egas midagi, teeme selle lõpu nüüd kähku ära! 😀 Saab end ehk inimese moodi jälle tunda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 19:29

      Oijah, varsti tuleb see beebi saada jah 😀

  • Avatar
    Vasta M. 20. oktoober 2018 at 19:09

    Ma pidin paarkümmend aastat enne elama, et teada, et inimesed sel üldse vahet teevad 😀 Kurk-tomat jah kõige peale, aga singi-juustuga sõltub ju, kumb pakk enne kätte jääb 😀

  • Avatar
    Vasta Marie 20. oktoober 2018 at 16:26

    Mina panen oma võileivad ahju!
    Seega tomat ja mis iganes on seal vahel ja kõige peal on juust mis siis sulab natuke kõige peale ja läheb natuke krõbedaks.
    Ilma ahju panemata panen ka juustu kõige peale. Vot

  • Avatar
    Vasta Mari 20. oktoober 2018 at 15:46

    Võileib: leib, või, salati leht, vorts, JUUST ja sinna peale kurk, tomat, avokaado ☺️

  • Avatar
    Vasta Ingrid 20. oktoober 2018 at 15:14

    See sitajutt meenutab mu viimase aja Ülemiste keskuse infoleti juures ema ja lapse toas käiku… 6-aastane tütar oli minuga kaasas, kui läksin märtsikal mähet vahetama. Hakkas siis tema seal undama, et tal pissihäda. Vaatasin ukse vahelt sisse – väikeste laste pissipott, kraanikauss, kätepaber, prügikast, mähkimislaud ja diivan. Nojah, okei las pissib väiksesse potti, pärast kallan kraanikausist alla. Sel ajal kui beebil mähet vahetasin, hakkas ruumis levima hingemattev sitahais… Sain ikka päris kurjaks, et mismõttes ta sellesse potti kakas, kui tal pidi kõigest pissihäda olema! Ja seda enam, et wc-paberit polnud ja kuhu see junn panna! Ja tema pakub jumala tuimalt, et võtaksin selle julgu kätepaberiga ja viskaks prügikasti! ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 15:15

      elu õied, mis muud 😀

      • Avatar
        Vasta kris 20. oktoober 2018 at 20:14

        Heh, sellega seoses tuleb meelde lugu, kui ma veel restoranis t88tasin. Restoran oli rohkem selline “k6rgklassile” m6eldud, et mitte just k6ige odavam ja valgete laudlinade ja kuldsete nugade ja kahvlitega. Yks 6htu siis olin j2lle ettekandjana t88l, kui yks naisterahvas tuli ja ytles, et naiste vetsus on hingemattev hais. Noh, ma m6tlesin, et ju keegi siis sital k2is ja ei teinud sellest eriti v2lja – ma olin harjunud nina kirtsutavate klientidega, kuni ma ise pidin vetsu minema ja no see hais oli ikka jube. Ma siis otsisin, et kust see hais tuleb, et kas keegi pole vett peale lasknud v6i mis ja saad aru, keegi oli jumala sirgelt prygikasti sittunud. Ja kabiini prygikasti, vetsu poti k6rval olevasse prygikasti nagu wtf. MIKS????WC pott ju sealsamas k6rval…

  • Avatar
    Vasta C. 20. oktoober 2018 at 14:08

    Võileib käib ikka järjekorras juust, salatileht, vorst, tomat/kurk. Minu jaoks kõik muu on vale 😀

    Aga rääkides rasedatest ja sellest pidevast pissile jooksmisest. Siis nii hea on kohati kusagil avalikus kohas teisi rasedaid ning kuidagi tekib vastastikune automaatne mõistmine 😀 Nimelt käisin alles hiljuti ühel kontsertõhtul ning õhtu jooksul tuli ikka mitmeid korda seltskonnast ära joosta, et jälle pissile minna. Ühel korral põrkasin ühe teise rasedaga ukse peal kokku ning selle asemel, et öelda oih minu viga või vabandust vms. Oli automaatne vastust “Krt rahus õhtut ka nautida ei saa, koguaeg jookse pissile” 😀 Ja mõlemad mõistsime täpselt seda, mida teine tunneb 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 20. oktoober 2018 at 13:40

    Ma panen täiesti suvalises järjekorras, oleneb kuidas kätte juhtub, aga see on ka väga harv juhus kui mul üldse vorsti või sinki kodus on.

    Minu kiiks on see, et moosisaia teen alati sai->või->moos kombona.

    • Avatar
      Vasta K. 21. oktoober 2018 at 18:21

      Teisiti saab ka või? ?

  • Avatar
    Vasta Laura 20. oktoober 2018 at 13:36

    Võileibadest rääkides sain ma hiljuti šoki, et on inimesi, kes panevad pasteedile veel sinki või vorsti peale. ? Nagu miks?
    Aga mul muidu käib ka ikka kõigepealt sink ja siis juust ja siis kas tomat või kurk.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 14:18

      ma ka arvan, et pasteet ongi nagu singi või vorsti eest 😀

    • Avatar
      Vasta Käroly 20. oktoober 2018 at 15:53

      Mina panen pasteedile sinki ja tomatit peale ? ü-li- hea ????

    • Avatar
      Vasta maisa 21. oktoober 2018 at 17:11

      Mina olen seda koguaeg teinud.Minu jaoks on pasteet määre nagu või vms ja kuna ma võid ei söö siis alati määrin pasteeti saia peale ja siis panen sinna vorsti või juustu peale.Nämma 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 20. oktoober 2018 at 13:35

    Ma esimesest rasedusest mäletan vaid seda, et veidi raske oli käia, võhma polnud ollagi ja vantsisin lühikesi distantse mega kaua. Aga kuna kandsin mõnusalt 2 nd üle, tuli kärsitus peale ja hakkas see hala pihta, et tahan ju oma beebit jubaaaaaaa., andmata endale aru, et kõigi eelduste kohaselt saan ma temaga järgnevad 18 aastat vähemalt veeta.
    Teine rasedus oli juba teise trimestri lõpus suht suur väljakutse. Unetus laastas mind täiega ja kõht oli lihtsalt hiiglaslik. Võimatu oli seda 2-aastast veel kantseldada ja tema järgi õues pidevalt lipata. Kõigist raskustest hoolimata ma ikkagi ei lootnud, et sünniks juba, vaid vastupidi, olin nõus üle ka kandma, peaasi, et remont saaks rohkem valmis enne beebit. See sunnik tuli nagu kiuste hoopis nädal varem.
    Saab näha, mida kolmas rasedus toob. Natuke nagu raske teadmine, et ma sellega alles alguses olen, samal ajal kui nii mõnelgi rasedal juba lõpp terendab. Aga noh.. Kaks last pakuvad piisavalt hõivatust, et see aeg läheb nagunii mega kiirelt ja vaevalt palju aega võ ienergiat halamisekski jääb. Kiu, siis ilmselt jäävad need halad õhtuti mu viimasteks mõteteks, enne kui uni murrab.
    Head ootuse lõppu sulle! Muuda see aeg eriliseks ja meeldejäävaks 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 14:19

      Ehk tõesti, et mida rohkem lapsi ees, seda vähem aega keskenduda 😀

  • Avatar
    Vasta M 20. oktoober 2018 at 13:27

    Hääletasin, et juust käib peale, aga selle all mõtlen seda, et vorst ja siis juust. Juustu peale lähevad ülejäänud asjad siis, olgu selleks siis kurk või tomat ?

  • Avatar
    Vasta Disny 20. oktoober 2018 at 13:13

    Ma üldiselt üldse ei salli juustu võikul. Aga kui midagi nagu “puudu” on siis panen vahest harva. Ja sellisel juhul ka peale. Kuna mulle meeldib ntx juustuga toetatada tomatit et ta kuskilt seal vahelt jooksu ei pane. Kui tomat köige peal siis käed koos, suu nurgad, köik koos.
    Siit aga järgmine SUUR küsimus: Kas te panete grillvõikul võid välja või sisse pooole?? 😀
    Oma 20a aastat oli elatud ja nägin esimest korda, et pannakse ka välja poole #mindblown 😀 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 13:32

      mida, võid VÄLJA????? 😀

      • Avatar
        Vasta Liisa 20. oktoober 2018 at 14:43

        See teeb grillvõiku pealt mõnusamaks ja krõbedamaks 😉

      • Avatar
        Vasta MP 20. oktoober 2018 at 14:46

        Ma olen juba aastaid nii teinud, et nn. grillvõikul määrin natukene peale ka võid, sest siis jääb selline krõbedam pealt, pruunim ja kuidagi mõnusam on. Minu arust täiesti tavaline nähe. 😀

      • Avatar
        Vasta Eneli 20. oktoober 2018 at 14:48

        Siis läheb eriti mõnusaks krõbedaks 😀

      • Avatar
        Vasta Janne 20. oktoober 2018 at 14:55

        Jaa, mina panen ka välja. Siis jääb pealt krõbedam kui võilievagrillis teha.. 🙂 Nö õli või rasvaine eest 🙂

      • Avatar
        Vasta Disny 20. oktoober 2018 at 15:17

        Jap välja poole. Okei paned välja natune et jah okei ja et sees ikka nagu tavaliselt. Aga ma olin päris mitu min tummiks löödud kui nägin et määris saiale võid ja siis keeras need tagurpidi. Ja ss pidi salhvaka vötma kuna määrib liialt näppe… No krt 😀

        • Avatar
          Vasta Kadri 20. oktoober 2018 at 21:25

          Ma olen terve elu teinud nii, et grillvõikul või väljapoole ning siis sinki ja juustu vahele ning masinasse või pannile. Mingi aeg panin sisse poole ka, aga see ei meeldinud eriti. Nii palju, kui olen teiste sõbrannade juures käinud, siis olen aru saanud, et kõik on harjunud omamoodi seda enda peres tegema. Eriti selle peale ei mõtle, see mis ühe jaoks on normaalne, võib teise jaoks tunduda ebanormaalne ja vastupidi, oleneb kuidas elama olema harjunud ja kuidas väiksest peast meid õpetatud on 😉

  • Avatar
    Vasta mirjamrand@gmail.com 20. oktoober 2018 at 13:04

    Võiku nr 1: sai/leib, või, vorst, juust.
    Võiku nr 2: sai/leib, või, salatileht, vorst, juust, tomat või kurk.
    Võiku nr 3: sai/leib, või, pasteet (või peab all olema ?). Vahest peale ka kurgiviil.
    Selline veider inimene olengi ?

    • Avatar
      Vasta Tuuli 20. oktoober 2018 at 13:39

      Mina teen täpselt samamoodi 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 20. oktoober 2018 at 12:59

    Ei ole ammu nii naernud. Tänks, Mari! ?

  • Avatar
    Vasta Jah 20. oktoober 2018 at 12:26

    Ei tea mina, miks kõigil see lõpp nii jube ja raske on. Kõik vinguvad ja hädaldavad. Minu ainuke häda oli selles, et tahtsin vaid oma preiliga kohtuda 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 12:32

      No eks see ikka oleneb inimesest, ma tean ühte, kes võttis 40 kg juurde ja paistetas MEGA üles, no shit et ta hädaldas 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 20. oktoober 2018 at 12:26

    Mida kuradit? Ma loen neid kommentaare ja inimesed teevadki nii, et juust käib kõige peale. Mis mõttes 😀 Kui isegi võileiva tegemine siin maailmas kindel pole, siis mis üldse on? Ma olen väga väga segaduses 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 12:32

      sama siin… mis järgmiseks?!??!?!!

      • Avatar
        Vasta M 20. oktoober 2018 at 12:48

        Ma olen sellest sama hämmingus kui siis, kui sain teada, et väga suur osa inimesi pühib oma tagumikku püsti seistes. Miks peab juustu kõige peale panema ja miks ei võiks rahumeeli oma tagumikku istudes pühkida, ilma et kõike kannikate vahel laiali litsuda??? Kas kogu maailm toimibki nii ja lihtsalt mina ei oska õigesti elada? ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 13:32

          Appi, mis toimub, mis päev täna on? Mida ma kõike teada saama pean??!?!?! KES pühiks oma perset seistes? Nagu, mis puhul :D?

          • Avatar
            Kadri 20. oktoober 2018 at 21:23

            Mu endine kutt pühkis vapsee püsti seistes ja kuidagi alla poole kummardades. Sain selle teada siis kui ostsin meie ühisesse elamisse peeglisarnase kupliga väikese vannitoa prügikasti, et oma hügieeniasjadega mööda korterit ei peaks ringi tuulutama. Tema ütles, et näeb sealt kaudu oma peegeldust ja talle see ei meeldi. Issand kuidas ma naersin ja mõnitasin teda selle pärast, never pole kuulnud, et keegi nagu loom oma tagumikku kükakil kuidagi jalgevahelt imelikus tagurpidi asendis pühiks. Aga noh, ega ma väga ei tea ka täpselt, kuidas enamik inimesi seda teeb. Vist ei tahagi teada 😀 Õnneks läksime selle tüübiga varsti peale seda lahku. Mitte küll selle pärast, aga ikkagi on praegu hea meel mõelda, et selle ahviga koos enam ei ela. Samasugune prügikast on ikka vannitoas uues kohas ning uut elukaaslast õnneks see ei häiri, sest ta pühib tagumikku nagu normaalsed inimesed ikka, potipeal istudes ja mitte ringiga jalgevahelt 😀 😀 😀

        • Avatar
          Vasta Liis 21. oktoober 2018 at 11:46

          Eee, mida ma just lugesin.. lõpetage ära 😀 see peab küll mingi nali olema 😀

          • Mallukas
            Mallukas 21. oktoober 2018 at 11:50

            ma sama shokis 😀

        • Avatar
          Vasta G 22. oktoober 2018 at 17:09

          Oota misasja, siin saab päris targaks ikka 😀 Ma ka terve elu ikka püsti kummargil (tegelikult ei tundu üldse imelik, aga kirjutades kõlab küll imelikult 😀 ) tagumenti pühkinud. Kuidas need inimesed seda istudes teevad? Kuhu sa oma käe mahutad? 😀 😀
          Aga võikul käib ikka kõigepealt salat, siis juust, sink ja muu värske kraam peale 😀

          • Mallukas
            Mallukas 22. oktoober 2018 at 17:12

            no sa ei pea ju üleni potiaugul istuma??? 😀

  • Avatar
    Vasta m 20. oktoober 2018 at 12:25

    Mul oli eelmisel aastal võileibadega seoses täpselt vastupidine avastus. Mul polnud õrna aimugi, et keegi paneb juustu kõige alla 😀 minu jaoks käib juust peal, sest siis ma saan kogu muud kaadervärki juustu abil kinni hoida. Ma olin algul väga šokeeritud, aga siis mõistsin, et vahet ju ei ole? Maitse sellest ei muutu ja võileib saab ikka söödud 😀

  • Avatar
    Vasta Elve 20. oktoober 2018 at 12:22

    Aga mis vahe sellel on, mis järjekorras võileivakatted pannakse? Kõhus lähevad nagunii kõik segamini. 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 12:24

      no miks üldse võileiba teha, võib ju niisama ka leiba ja vorsti süüa 😀

  • Avatar
    Vasta Grete 20. oktoober 2018 at 11:45

    Mina panen võikule vorsti, juustu ja siis tomati/kurgi 😀 Ma ei teadnud jälle, et teistmoodi üldse tehakse 😀

    • Avatar
      Vasta Kata 20. oktoober 2018 at 13:12

      Sama, kôik muu on nagu whaaaat????

  • Avatar
    Vasta H 20. oktoober 2018 at 11:38

    Kui aus olla, siis minule on alati veider see tundunud üldsegi, et leivale juust koos kõige muuga pannakse. Meil peres ega lähimad sugulased pole minu meelest kunagi pannud juustu niimoodi. Juustu söömiseks tehakse eraldi teine sai/leib. 😀 😀 (mu isa sööb nt iga hommik ühe vorstileiva ja ühe juustusaia) Seega minu jaoks nii naljakas kuulda, et enamik sööb tegelt koos… 😀

  • Avatar
    Vasta Ano 20. oktoober 2018 at 11:38

    Ilmselgelt käib juust kõige peale 😀 mu sõbranna kusjuures on teinud kûsitlust selle kohta ja suht 50/50 tulemused olid 😀

  • Avatar
    Vasta B 20. oktoober 2018 at 11:35

    Mina lapsest peale võikut teinud, et vorst, juust ja värske kraam. Kui salatileht vm, siis see läheb kõige alla.

  • Avatar
    Vasta Elina 20. oktoober 2018 at 11:35

    Issand ma pole elusees kuulnud, et keegi paneks juustu singi alla wtfffff???? 😀 juust käib ikka peale!!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 11:41

      Selgub, et on olemas kaks universumit võileivamaailmas, kus üks pole teisest kuulnud 😀

      • Avatar
        Vasta Kadri 20. oktoober 2018 at 21:29

        Eluaeg olen pannud kas juustu eraldi võikule ja ikka kõige alla või siis koos singi/vorsti ja muu kraamiga, aga ikkagi kõige alla. Nimelt seepärast, et väga juustu ei armasta ning tema maitset tahan kõige vähem tunda. Kui mul mingid mega juustuisud tulevad, siis söön lihtsalt leiba või ja juustuga ja vahel ka ainult leiba võiga. Imelik inimene vist tõesti, aga mulle maitseb 🙂

  • Avatar
    Vasta A 20. oktoober 2018 at 11:25

    Ma panen ka juustu kõige alla, sest nii on lihtsalt ilus 😀 aga mees paneb kõige peale sest see hoiab teisi komponente koos tema meelest 😀

  • Avatar
    Vasta Kerttu 20. oktoober 2018 at 11:16

    Võiku järjekord meie peres on alati olnud sai, või, sink, juust, kurk/tomat. Juustu panen vorsti/singi peale seepärast, et kui võtta singipakendist singiviil, siis on ta tihti selline “märg” (eriti vaakumpakendis olevad singid/vorstid) ja mulle ei meeldi üldse seda ligast viilu katsuda 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 20. oktoober 2018 at 11:13

    Võiks käib ikka sai-juust-muu mant. Ma ei saa aru kes paneb juustu alla veel peale või midagi ? makes no sence.
    Kutt mul paneb näiteks ketsupit friikate PEALE . No kes teeb nii ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 11:17

      Issand, ketšup käib ikka ju kuhjana friikate kõrvale!! 😀

    • Avatar
      Vasta E 20. oktoober 2018 at 12:32

      Mul elukaaslase teeb võiksi nii et juust kõige pale ja ütleb et mu võileib valesti tehtud ?? mõnitab ka alati et noh kas võileib maitseb teisiti kui juust on asjade peal juhul kui ta mulle on võiksi teinud

  • Avatar
    Vasta Ma 20. oktoober 2018 at 11:03

    Ma loodan, et Mari situs ikka ohtralt!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 11:04

      kahjuks küll 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. oktoober 2018 at 11:02

    Tegelikult situn …??????? appi ma pole ammu nii palju ja nii kõvasti naernud??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 11:04

      See “sitt” sõna ta alles hiljuti hakkas kasutama, peale seda kui ma ohkasin, et näed, rott sittus, too paberit 😀 Nüüd on kogu aeg mingi sita ja sittumise jutt 😀

      • Avatar
        Vasta A. 20. oktoober 2018 at 13:25

        Kakajutud uues variatsioonis… 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 20. oktoober 2018 at 11:02

    Võileivale panen juustu ja siis muu kraami. Ma ei salli, et hammaste külge juust jääb( lihtsalt selline tunne) aga muideks mingi kile sees juust oli kunagi õudus ja see jääb hammaste külge

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 11:04

      öäkk see kilejuust 😀

  • Avatar
    Vasta mel 20. oktoober 2018 at 10:52

    aa ja podcast. Eile kuulasin seda kui koristasin. Niiiheaaa ?? aga nii ruttu sai see 1h läbi, et hea meelega oleks ûhe tunni veel otsa seda kuulanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 10:56

      Ma ütlen, koristustunnikeseks ideaalne, eks! 😀 Aga… sa ei arva, et mul max värdjas hääl või see vaid mulle tundub :D?

      • Avatar
        Vasta dex 20. oktoober 2018 at 11:15

        Minu arust on sul täiega mõnus hääl, selline madalam ja rahulik. Palju kergem kuulata kui mingit kilkamist 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 11:18

          Mulle kõlab nagu mingi rögane paavian 😀

          • Avatar
            Kadri 20. oktoober 2018 at 21:32

            Enda hääl tundubki tavaliselt ebameeldiv, mulle ka. Sest ise kuuled oma häält teistmoodi kui teised, lisaks lindistused vms ka alati moonutavad veidi 😉

          • Avatar
            A. 20. oktoober 2018 at 21:59

            Pole su häälel üldse midagi viga! Väga hea on seda kuulata.
            Selle peeniseteema üle ma muidu vist poleks väga naernud, aga teie kõkutamine seal oli päris nakkav 🙂 Mul väikeste poiste emana ärevusetase tõusis ka, sest et… what if one of them will have that problem one day…….
            Aga muidu, ma olen aati imestanud, et sul jutt nii lihtsalt voolab 🙂 Seda on hea kuulata. Tahaks ise ka nii vabalt osata suhelda. Tore, kui sind veel edaspidi ka kuuleb :))

          • Mallukas
            Mallukas 21. oktoober 2018 at 09:21

            See on tegelt päris õudne küll, et kui vaesel mehel on jube väike. Aga noh, nagu me seal rääkisime ka, siis eks igaühele on oma 😀

  • Avatar
    Vasta kätlin 20. oktoober 2018 at 10:51

    Ma pole ka kunagi 30 aasta jooksul söönud võikut nii et juust alla oleks 😀 Alati ikka peal 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 10:53

      googelda “võileib” ja leia mulle ÜKS pilt, kus kauni võiku peale oleks visatud juustulatakas? Ei ole ju! 😀

      • Avatar
        Vasta Jane 20. oktoober 2018 at 11:02

        Juust käib ikka vorsti/singi peale ja siis kõige peale läheb veel tomat/kurk ??

  • Avatar
    Vasta Mel 20. oktoober 2018 at 10:50

    Huh ma nii õnnelik, et on minu esimene rasedus ja see on niiiii kergelt möödunud. Vahepeal sain isegi unustatud, et rase olen. Pole olnud kõrvetisi, iiveldas ainult õrnalt mingi 10 nädala aegu. Kaalu on kûll 13kg juures, appiii ? aga kõht on samas selline pisikem pigem. Viimased päevad on raskusi küll kõndimisega, sest sellised jubedad pisted löövad kuskile alla kõhtu et laps nagu noaga seest pussitaks.
    Tähtaeg mul 1 päev varem kui sinul, et mul nii huvitav koguaeg sinu tegemisi jälgida. ? Ise tahaks ka, et nii 1-5novembri aegu tuleks. Tahaks normaalse inimese moodi magada ja liikuda juba.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 10:53

      Noh, ma nii naiivne enam pole, kui esimese raseduse ajal, kus ma kujutasin ette, et peale sünnitust magan kõhuli ja on jube mugav liikuda, sest noh, ütleme nii, et see alakorrus ja tissid on ikka VÄGA valusad peale sünnitust kah, aga no kõik tuleb siin ilmas läbi elada 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 20. oktoober 2018 at 10:45

    Mina ja minu pere teevad kõik nii võikusid, et juust kõige peale. Meile tundub naljakas kui juust läheb enne vorsti ja muud manti. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 10:48

      Kes sulle säärast võikuvalmistust õpetas, ahh? 😀