AUTOJUTUD AVALDAN ARVAMUST

kadedus ja auto ja loto

31. oktoober 2018

Ma olen üks nendest, kes kogu aeg kurdab, et “miks mina kunagi lotoga ei võida!” samas ise pole kunagi piletitki ostnud. Aeg-ajalt tulevad need uudised, et see ja teine võitis mingid suuremad summad ja no veidi kadedust on sees küll olnud, tunnistan ausalt. Nagu, ma ei tahagi mingit miljonit võita, ma oleks juba mingi 50 000 euriga ka enam kui rahul. Haha, ma tegelikult oleks 50x väiksema summaga ka rahul. Või noh, iga võidusumma oleks ju nagu äge.

Rääkides kadedusest, siis eile mul instas küsiti, et kas ma olen kade, et samal päeval kui mina endale “rondi” ostsin, siis sai Paljas Porgand endale tutika auto. No kuulge, no shit, et natukene olin, kui aus olla, aga ma pean tunnistama, et selline kadedus või nii tuli mulle endalegi üllatusena. Mitte, et ma elus enne kade poleks olnud, aga nüüd ma pidin endale tunnistama, et jah, mulle meeldis küll see tunne, kui sain uhkest ja tutikast autost välja tulla, selle asemel, et oma “perevaguniga” poodi sõita, aga no laias laastus pole vahet ja kuskil looteasendis ma maas ei nuta, ei oleks ka mõtet. Sest ennast teistega võrreldes kuigi kaugele ei jõua ja selle hetkeni, kui ma nägin instas, kuidas PP oma tutikas autos kihistas ja nuppe näppis, olin mina oma 10a vana Mazdaga väga rahul ?

Seega diagnoos: ehe kadedus! Häbi mul olgu!

Ma üritasin ennast eile lohutada, et küllap mul on ka p alju asju, mida teised kadestada võiksid, aga siis hakkasin mõtlema, et miks ma üldse tahan, et keegi mind kadestaks. Et kui mina olen kade, et siis olgu teised ka? Veel tobedam ju! Ehk siis elasin oma kadedusemomendi üle ja täna olin jälle rõõmus, et mul seegi on, mis on. Jah, 10a vana, aga lapsed mahuvad sisse, sõita on mugav, mingi kõige koledam ka ei ole, näeb minu meelest täitsa kabe välja ja eriti äge on see, et täitsa minu oma. Isiklik! Jah, ma saan aru, et liisides on ka enda oma põhimõtteliselt, aga tegelikult ju ikka mitte. Ja kuna ma olin arvestanud liisingumaksega edaspidi, siis panen selle raha hoopis kõrvale ja selle kolme lapse toetuse ka ja korjan seda kenasti kõrvale. Kes teab, äkki suvel ostan endale ikkagi uue auto, mitte ei liisi. See on muidugi uitmõte, aga no enne mõtlesin ma, et loomulikult on mul VAJA kõiki neid uue auto lisasid, praegu vaatan, et saan ilma pargitud küll, isegi kui ei näe kõike kaameratest. Ja saan enda rida ja hoitud ja saan üldse hakkama enamike vidinateta, mis enne tundusid “omg muidugi vaja!” sest ma polnud ju muud üldse proovinudki. Mugav – muidugi! Aga samas osad asjad on küll lambikad, kui hakata mõtlema ja ehk saab selle võrra suvel soodsam ja mõttekam valik tehtud? Ma ei tea! Eks seda näitab tulevik, ma juba niigi palju enda sõnu söönud ?

Näete, selline ta mul on! Täna instas keegi kommis ka, et mul oleks nagu häbi oma auto üle, aga ei ole tegelt – päris normal on ta ju! Tegime täna selliseid autoasju, et proovisime kõiki toole autosse ja ma panin sinna mõndasid “autoasju”, mis ma eeldan, et inimestel autodes olla võiks. Noh, salfakad ja autoRennied ja ostsin poest selle asja, et saaks telefoni kinnitada, et saaks Waze kasutada ja… tankisin ka esimest korda! Paak küll täitsa tühi polnud, aga hakkas sinna E poole kalduma, sain sisse panna 54€ jagu bensiini. Eks näis, kaua selle täis paagiga mind ringi sõidutab.

Muuseas, täna neid toole paigutades tekkis küss, et kas on mingit eksperti vms, kellelt saaks küsida, et tere, kas mul on ikka kõik toolid ja asjad autos ÕIGESTI? Et no 100% kindel olla, et mingit jama ei ole. Ma paar pilti sellest paigutusest tegin, kohe kirjutati, et turvahäll liiga istuvalt ja et see turvahälli sang vales asendis ja… Kolmas laps küll, aga vot poleks ise teadnud. Nüüd hakka leiutama, et mis rullis rätikut kuhu alla panna, nagu soovitati…

Selles suhtes pean tunnistama, et mahukas on see Madza 5 küll. Nt Kia Sorentos oli Lende suht pressitud sinna tooli, jalad krõnksus, aga siin saab isegi Mari lebolt istuda. Alguses tundus, et Mari seal kolmandas reas on küll pressitud nagu kilu karpi, aga tegelikult oli tal ruumi küll ja veel. Talle meeldis ka seal taga olla, siis nad saavad Lendega teineteisele silma vahtida ja juttu puhuda. Või vaielda ja kriisata. You name it!

Teate, mis mu autol on äge v! Seal on CD mängija, uutel vist sellist vana asja pole. Aga mul on päris mitmeid lastelaulude plaate, seega tassin nad hommepäev kõik autosse ja saan lastega koos lõõritada. Mul on üks entel-tenteli plaat ja minu vaieldamatu lemmik ka, millest ma kunagi blogisin (LINK). Issand, st ma karpi nägin, aga kas seal plaat ka on, pean uurima. Üliägedad lastelaulud ja lastel ka toredam kaasa laulda, nagunii kogu aeg ümisevad seal miskit. Ah, kui ei leiagi üles, siis näed SIIT saate ise ka osta kui tahate.

Tulles tagasi algusesse, siis ma ostsin üle aastate lotot. Läksin Eestiloto lehele ja ostsin paugust 80€ jagu pileteid. Mõtlesin, et kui ma milli võidan, et siis on väike investeering. Esimese 20€ sutsaka eest võitsin 4€ tagasi. Krt, ei ole vist ikka nii tulus see loto värk. Mul veel mõned piletid on, tehkem panuseid, palju ma võidan ?

Ma tegelt päris 80€ eest osta ei tahtnud, aga ma ei osanud seda lehte normaalselt kasutada vist ja selle pärast seda eurojackpoti nii suure summa eest tuli ka. Ei hakanud muutma ka. Äkki see on SAATUS! Äkki see on see, millega ma 2.11 võidan miljoni, ah?! Äkki on? Selles suhtes, et vaevalt et ma järjepidevalt mängima hakkan, tundub suht… võimatu võita. Aga te mängite v? Palju võitnud olete?

Sellised jutud siis tänasesse, ma nüüd ronin vanni! Be cool!

Loe ka neid postitusi!

66 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta T 3. november 2018 at 17:25

    Tead, kui autosoovitusest blogisid, siis mõtlesin, et soovitan Mazda 5, sest ka minul see auto kolme väikse lapsega aga manuaal käigukastiga ja seega jätsin ise soovitamata. Praegu postituses oma auto teisikut näha on super. Mina olen rahul olnud.

  • Avatar
    Vasta KETU 3. november 2018 at 09:22

    Kust mänguasjad ostetud.

  • Avatar
    Vasta P. 1. november 2018 at 18:48

    Ma kiidan oma laste lemmikplaate, mida ka nii kodus kui sõitude peal muudkui nõutakse:
    * Detektiiv Lotte – https://www.vanemuine.ee/e-pood-2/
    * Kosmonaut Lotte – https://www.vanemuine.ee/ostmine/proovitoode/
    * Lapsepõlve lood – https://www.apollo.ee/arvo-part-lapsepolve-lood-cd.html

  • Avatar
    Vasta Linda 1. november 2018 at 17:43

    Mina olen selline maailmalõpu prepper, et oma paranoilise aruga pakiks igasugu asju pagasiruumi – alates armeenoast kuni konservubadeni ?
    Aga kui sealt listist valida, siis oleksid minu arvates väga olulised järgmised asjad:
    1. Auto pagasiruumis võiks olla väike labidas – kunagi ei tea, millal kuskile mudasse või lumehange kinni jääd. 2. Helkurvest, kui vaja pimedas kuskil maantee ääres asjatada (kui auto nt katki läheb vms.).
    3. Tekk/magamiskott + termotekk (see fooliumist) juhuks, kui talvisel ajal autoga kuskil laokile jääda ja autot lõputult soojana ei saa hoida.
    4. Šveitsi armeenuga – sellega saab igasugu pisiprobleeme lahendatud.
    5. Korralik taskulamp + varupatareid
    6. Desinfitseerimissalfad või geel.
    7. Paar pudelit joogivett
    8. Koormarihmad vms. kui vaja autot/autoga midagi tõmmata
    9. Mingi süsteem nende asjade pagasiruumis fikseerimiseks – konksudega kummiköied vms. et need seal ringi ei koliseks ja ohutuse mõttes ka on parem, kui raskemad lahtised asjad on autos fikseeritud.
    10. Kui kannad kõrgeid kontsakingi või plätusid, siis autojuhtimise tossud, sest nii on ohutum ja sul mugavam.
    11. Kommid kindalaekas, kui nälg silmanägemise ära tahab võtta ja tanklat veel silmapiiril pole.
    12. Paar oksekotti või uusi kilekotte kindalaekas, kust rops jms. välja ei voola.
    NB! Kui kasutad autos laste meelelahutuseks ipadi vms. siis on mõistlik kasutada eesistme külge kinnitatavat hoidikut, sest ka pisema põksuga paneb tahvelarvuti käest või istmelt lendu ja sellega võib väga valusasti haiget saada.
    Eeldan, et esmaabikarp, ohukolmnurgad, tulekustuti, tõkiskingad, tagavararatas, rattavõti jms. kraam on sul juba olemas.
    Ja veel, autojuhtimise päikeseprillid võiksid olla pruuni/kollaka polariseeriva klaasiga, siis ei väsi päikeselise ilmaga silmad. Musta klaasiga päikeseprillid ei ole soovitatavad.

    • Avatar
      Vasta Helina 1. november 2018 at 23:08

      Sa oled täpselt samasuguse ettevalmistusega nagu mu elukaaslane – tubli! Igaks elujuhtumiks ja ilmaks vastav varustus olemas 😀

      Kusjuures labidast pagassis on kasu olnud ka – jäimegi põhjapidi kinni lumme ja mis seal ikka, kaevasime välja 😀

    • Avatar
      Vasta maisa 2. november 2018 at 00:46

      Plätudega EI TOHI autoga sõita, selle eest võib trahvi saada!!!!

    • Avatar
      Vasta Flamingo 3. november 2018 at 06:42

      Super soovitused! Ma ka selline maailmalõpuks varustuja 🙂 Lisaks siia listi veel autole mõeldud telefonilaadija. Tasub alati kaasas kanda, on vahel tarvilik isegi kui hädaolukord pole.

  • Avatar
    Vasta Marili 1. november 2018 at 15:31

    Minikidil mulle tundub, et on ikka uksepoolsest klambrist mõlemad vööd läbi. Peab olema ainult alumine läbi. Teiselt poolt klambrist peavad mõlemad läbi minema. See vaata üle. Ja Martale ja Lendele soovitan panna autoistme peatugedele peeglid hoopis, mitte neid eemaldada. Siis on sul sõites parem ülevaade, et mis nad seal teevad, kas on ärkvel jms ning lastele väga meeldib ka ennast peeglist vaadata ja nägusid teha, samuti näevad nad sealt autojuhti ka 🙂 Kas Mari hakkabki nüüd Cybexiga sõitma hoopis? Minikid ei mahu sinna taha?
    Igatahes ohutut sõitu ja auto on ilus! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. november 2018 at 16:23

      Minikid sinna taha ei mahu jah kahjuks 🙁

  • Avatar
    Vasta Jane 1. november 2018 at 14:32

    Mul võitis elukaaslane 11 tuhat millegagi, Bingoga.

  • Avatar
    Vasta Triinu 1. november 2018 at 13:52

    Ai, kurja! Su lugusid siin lugedes meenub mulle mu esimene auto, mis oli “ront”, aga väga heas konditsioonis “ront”. Muuseas, tol isendil polnud isegi roolivõimendit ja mina ei mäleta, et sellest mingit probleemi oleks olnud! ?Olen ebaoriginaalne ja ütlen, et Sul on väga OK auto. Sinu tahtejõu juures ei pea ilmselt kaua ootama seda päeva, mil pakite oma pesakonna tutikasse masinasse ja lähete teid vallutama. Tubli oled, Mallu! ☺

  • Avatar
    Vasta Laura 1. november 2018 at 13:44

    Mul on lotoga natukene naljakas lugu. Tavaliselt ma võidan igasuguseid lahedaid asju erinevate loosidega – ristsõna vastuste saatmisega olen võitnud 1000 tükise pusle, laada õnneloosist jalgratta, klapiga tooli ja muud sellist träni, mis on tegelikult vahva. Nüüd on kaks korda olnud juhus, kui mu vanaema helistab, et Kroonika horoskoop lubas mulle lotovõitu. Mina muidugi suure hurraaga ostsin mõlemad korrad… ja võitsin mõlemad korrad nurkademänguga mingi 6 eurot 😀 😀 Vähemalt sain piletite raha tagasi. Nüüd ootan iga nädalavahetus, et vanaema helistaks ja ütleks, et Kroonika horoskoop lubas jälle lotoga võita 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 1. november 2018 at 12:19

    Mul on kahju sulle öelda, aga sa ei võida neid miljoneid, sest need võidan hoopis MINA!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. november 2018 at 16:26

      tee siis laenu 😀

  • Avatar
    Vasta E. 1. november 2018 at 11:50

    Kuna see Sul esimene auto, siis mõned soovitused enne külma aega, mida kontrollida..
    * jääkaabits-lumehari (isegi kui Su autol on klaasisoojendi… lisaks on ka jääsulatussprei olemas, mis töötab täiesti edukalt)
    * talvine klaasipesuvedelik (kui paagis on suvine klaasipesu sees, siis esiteks see ise võib külmuda ära, aga ka klaasipesuri silinder võib seetõttu katki külmuda ja vedelik hakata küllalt kiiresti välja lekkima)
    * uksetihendite hooldamine silikoonmäärdega (on nii sprei kujul kui ma svammist otsaga tuubis)

    Ehk vaata üle, kas või mis vahendid eelmine omanik on autosse jätnud ning vajadusel käi mõnes bensiinijaamas autotarvikute leti äärest läbi või päris autotarvikute poest.
    Igast kasulikke tarvikuid on muidugi palju, aga need on nö hädatarvilikud talveks. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. november 2018 at 12:01

      Tänks, mul vaid kaabits olemas :D!

  • Avatar
    Vasta Mer 1. november 2018 at 11:01

    Lotoga on selline imelik teema, et kui mul mees omal initsiatiivil ostab pileti, siis võidab, kui mina ütlen, et osta või ise ostan, siis ei võida. Või noh, vahel võidan, vahel mitte. Viimane kord, kui võitsime, oli summa mingi 3-4€? Bingoga. Aga suurim summa on olnud 54€ ja seda Bingo nurkadega! Tookord mäletan, jäi diagonaalidest 1 nr puudu!!!! :S
    Üleüldse on loosiõnned igasugused minust suure kaarega mööda läinud, ei tea, miks.
    Ägüll olgu siis nii.

    Autost. Pole sel häda midagi, peaasi, et punktist A punkti B viib ja seda elusalt ja tervelt teid kõiki. Minul ka autot ei ole, pole lubegi tegema hakanud, ometi olen Sinust vanem.
    Aga kui nüüd kadedusest ka rääkida, siis mina olen küll pisut kade Su pihta.
    Su elamine näeb nii vahva välja, Sul on vahvad lapsed, tore mees jne… Et Su elu tundub nii perfect olevat.
    Igatahes, püüan mitte väga palju kade olla 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. november 2018 at 11:19

      Mitte, et ma nüüd kiitleks, aga no tõepoolest ei ole mu elul palju häda kedagi, et mis ma ka siis vinguma peaks, eks 😀

  • Avatar
    Vasta e 1. november 2018 at 04:36

    Ma lotot mänginud pole. Va siis kui ma verl laps olin ja ema ikka kogu perele pileteid ostis. Autol pole häda midagi. Mul pole üldse autot niiet jah peaasi et lapsed autosse mahuvad. Ma olen mõelnud et kui kunagi auto saan lähevad sinna lapse(varsti laste) varuriided jms. Sest neid on alati vaja ja just siis kui muidu enne kaasa spets ei võta. Minuarust selline vajalik lüke lastega. Ja mänguasju või raamatuid sõidu ajal tegutsemiseks.

  • Avatar
    Vasta Flamingo 1. november 2018 at 02:30

    Mu kunagine naaber võitis Summi tele mänguga (kus ratast saad keerutada) kümme tuhat ja suri vist enne ära kui see eetrisse läks või kohe pärast seda… Mälu on kehva aga see seostub mul alati lotoga somehow.

    Ükskord ma ostsin ehku peale netis eurojackpoti, ma väga harva teen seda. Pärast juhtumisi nägin uudistes, et miljon euri tuli eestisse ja pilet osteti netist. Nii, siis läksin meilboksi, kus ootamatult oli eesti lotolt kiri mille eelvaates oli, et palju õnne! Võitsite. Ok 😀 süda sai tuuri sisse, tulevane maja oli juba mõtetes. Tegin kirja lahti ja seal oli “võitsite 2.50”.

  • Avatar
    Vasta Maarja 31. oktoober 2018 at 23:53

    Lõppude lõpuks on auto tarbeese. Vähemalt minu jaoks. Enda kogemusest rääkides, siis ausalt oleks isegi kahju uue autoga sõita, sest sisu oleks varsti paras peldik. Ega ilmselt lastega igapäevaselt autot kasutades sellest pääse. Kui sa just pidevalt kraamida ei kavatse 🙂
    Ma olen rahul, kui autos on kliima, elektrilised aknad ja istmesoojendus. Talvel võiks ka käima minna 😀 muu on juba boonus :p

  • Avatar
    Vasta Poka 31. oktoober 2018 at 23:51

    Kuule, jumala normaalne auto on, ma hakkasin ise ka neid auto24st vaatama 😀 Ära üldse pabista, naudi sõitu ja mugavat elu 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 31. oktoober 2018 at 23:18

    Appi see loto piletite summa ???
    Soliidne masin ju! ?
    Millise tutika masina paljas porgand sai?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 23:38

      Ms täpselt ei tea millise tutika masina, aga škoda 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 31. oktoober 2018 at 23:00

    Lotot mängin iga nädal ? iga kord ostan ühe väljaga pileti bingot, euro jackpoti ja viking lotot, viimased mõned korrad olen ka kenot ostnud. Võite väga tulnud ei ole, kõige suurem võit oli u 80 eurot, aga see oli päris ammu juba. Aga noh, lootus sureb viimasena ? äkki ikka millalgi võidan ning saab maja ehitada, uue auto osta ja sugulastele ka anda ?? no ootame ja loodame ?
    See turvavarustus sul autos, kaasa oskan rääkida cybexi hälli teemal. Mul endal cloud q (ei tule meelde mis sul oli, äkki oli ka cloud q!?) ning eelmises autos jäi ka häll liiga püstisesse asendisse (vw passatis) ning lugesin siis põhjalikult juhendi läbi mis teha… Panin rätiku hälli aluse ja istme vahele, et hälli jalgade poolset otsa üles tõsta, et see pisike auto märk kriipsuga, mis hälli peale on märgitud oleks põrandaga paralleelne. Ja Cloud Q puhul on jh nii, et sang peab vastu istet olema sõidu ajal.

  • Avatar
    Vasta Tsein 31. oktoober 2018 at 22:55

    On uutel autodel CD pesad olemas. Aga mitte kõigil ? minu 2017 a Mercedesel on, abikaasa sama aastakäigu Mitsubishil on kah, aga äiapapa 2018 a Škodal ei ole.

  • Avatar
    Vasta meow 31. oktoober 2018 at 22:49

    Mu arvates täiega normaalne auto, ma ei saa üldse aru milles teema? Jah, ei saanud hetkel uut, aga so what? Tundub aus ja mahukas ja näeb hea välja. Jah, mul on endal küll2017. aasta BMW, aga mina kellegi autot rondiks ei pea ja ennast uuema auto pärast kellestki paremaks ka mitte.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 22:50

      Seda muidugi, oleks ka tobe auto pärast ennast kellestki paremana tunda 😀

      • Avatar
        Vasta Maakas 31. oktoober 2018 at 23:18

        Kahjuks on selliseid inimesi kes peavad end paremaks kui neil parem auto teistest ,olenematta sellest et mõnel on selle asemel oma kodu mis on palju mõttekam siin elus kui auto . Isegi oma sugulased peavad end paremaks ja ilguvad meie auto kallal kuigi ise elavad üürikas ja meie oma kodus .

      • Avatar
        Vasta Stella 1. november 2018 at 10:53

        Kahjuks just need kallima margiga autod arvavad, et suunatuld pole olemas ja parkida vōib igalpool. Ja ülekäigukohal on valmis “alla ajama” pea iga taksojuhid. Endal olnud igasuguseid autosid. Odavad, kallimad aga ikkagi näitan suunatuld ja oskan jalutada ka ma ei pea parkima teisi kinni vōi lausa keelatud kohta 🙂
        Kurb lihtsalt vaadata, kui närviline meil see liiklus on. Alles eile pööritati silmi, kui tahtsin vankriga üle tee minna 🙂 auto peatas vasakult aga paremalt kihutas ikka auto mööda. Pidin südari saama.

  • Avatar
    Vasta Eva 31. oktoober 2018 at 22:28

    Ei pruugi alguses olla nii, et oled õnnelik ükskõik mis võidu üle. Kui esimest korda pileti ostsin, olin end häälestanud ikka ei vähemale kui 90-miljonile eurole (ja selle ka mõttes kenasti ära jaganud, mis summa kuhu läheb, ja kuidas annan kõigile sugulastele ühe milli jne, ja vott siis kohe esimese laksuga võidetud “mismõttes kõigest 300.- euri” oli ikka pettumus 🙂 Muidugi, kui esmaemotsioonist üle sain, oli tegelikult ka hea meel. Aga noh, isegi kui ei võida, võib end lohutada sellega, et mingi summa läheb Hasartmängumaksu nõukogule, kust eraldatakse raha kultuuri jaoks. Nii et mida rohkem ostad, seda rohkem toetad kultuuri 🙂

    • Avatar
      Vasta Kris 1. november 2018 at 12:54

      omg kui hea kommentaar! naersime tükk aega terve perega.

  • Avatar
    Vasta Sirle Teppo 31. oktoober 2018 at 21:50

    Võitsin täna nurkademängus 6,10 euri ? kõige rohkem võitnud korraga Viking Lotos 12 euri. Aga näitekskunagi ammu astusin lampi kasiinosse, panin 10 krooni sisse ja ühe nupuvajutusega võitsin 3000 krooni. Tulin kohe tulema sealt ?

  • Avatar
    Vasta MIRJAM 31. oktoober 2018 at 21:37

    No meie sõidame 2002a. mahtuniversaaliga.. Iga aasta mehega naerame, et kuni ülevaatuselt veel läbi veab ja kulukamat remonti ei vaja, siis veel sõidame. Müüa on seda lihtsalt mõttetu ?
    Ja meenub, kuidas ise ka turvahälli alusele rätikurulli alla keerasin.. Nii, et toimib tõesti ?
    Ja lotopiletitega on nii, et olen viimased pool aastat mänginud. Kes lotopiletit ei osta, see ei saagi võita eksole 😀 olen ostnud igal nädalal 5€ eest pileteid. Kõige suurem nurkademängu võid oli üle 20€ Ja eelmisel nädalal võitsin oma kahe mänguväljaga Bingo piletiga kahed nurgad 2×9€ Ilmselt sellega mu õnn piirdubki ? Neid väiksemaid nurkade võite ja 2+1 tabamusega võite on muidugi veel tulnud. Head lotoõnne sulle! ?

  • Avatar
    Vasta Älis 31. oktoober 2018 at 21:17

    Vaata auto manuaali ka, kuhu tohib toole/turvahälli paigaldada. Ja siis sellest Turvahällide/-toolide gruppist FBs saab ka hüva nõu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 21:18

      Jaa seda ma tean, kuhu paigutada võib ja õigetes KOHTADES nad on.. aga kas ka õigesti 😀

      • Avatar
        Vasta Jaana 31. oktoober 2018 at 22:54

        Mine mõnest asjalikust turvahälle müüvast poest läbi, ilmselt vaatavad lahkelt üle ja annavad nõu. ?

        • Avatar
          Vasta Älis 1. november 2018 at 14:29

          Need meie “asjalikud” turvatoolide- ja hällide müüjad enamuses ei tea isegi seda, et laps võiks kuni 4.eluaastani selg sõidu suunas sõita. Soovitati mul 9 kuusele Cybex Pallast näiteks. Teises poes Maxi Cosi Tobit. Ok, jaa nad vastasid küll nõuetele, aga turvalisusest on asi kaugel siiski.

  • Avatar
    Vasta H. 31. oktoober 2018 at 21:02

    Lugedes su auto saaga kommentaare, on väga hästi aru saada, millised tänapäeva inimesd on. Kõigil peavad olema uhked autod, st uued, sest 10 aastat vana auto kõlbab ainult mõnele “rotile” ?? telefonidest, muudest tehnika vidinatest ei hakka rääkimagi 😀 ja siis imestatakse, et lapsed nõuavad megakalleid kingitusi ja esimeseks telefoniks Apple viimast mudelit. Nii, sain nüüd inimkonna päästetud 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 21:18

      Ma ei tea, kust sa selliseid asju välja lugesid? 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 31. oktoober 2018 at 21:01

    Ma õppisin mazda 5 sõitma esimest korda, aga kui läks maha müümiseks siis poetasin pisaraid küll. Sai nii kalliks see auto mulle. Tegid väga hea valiku!

  • Avatar
    Vasta Ele 31. oktoober 2018 at 20:43

    Kui kõrvalistuja istet nõks ettepoole lükata, siis oleks ju veits parem.
    Auto kohapealt… tahtsime ka uut ja igasugu lisadega, aga ka pole liisingu kõlbelised, seega mõtlesime et ah esimene auto ei peagi tutikas olema, tulebki alguses harjutada vanemaga, kui peaks puusse sõitma, siis pole nii kurb ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:53

      Kardo on 193 cm pikk, tal pole väga kuskile nihkuda 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 31. oktoober 2018 at 20:32

    Auto kohta ütleks, et ega sa mingi saksapreili ole 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:53

      Just 😀

  • Avatar
    Vasta Evva 31. oktoober 2018 at 20:24

    Lase paigaldada endale aux ots või sinihammas. Kindlasti on üli mugav händsfree süsteem Parroti oma, kallim versioon, et saad ka läbi telefoni muusikat kuulata.

    Muide, mul oli sama- ostsin endale kasutatud Honda Civicu ja täpselt samal päeval ostis mehe õde üli seksika sport auto. Korra oli kadeduse laadne tunne. Aga see on jabur tegelt 🙂

    Nael kummi ja rõõmsaid kilomeetreid!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:28

      Tead seal autos on mingi bluetooth jubin, millega kõnesid saab vastu võtta hands freelt, aga ma pole veel seal maal, et ma roolis kõnedele vastaks. Ma ei vasta koduski kõnedele! 😀 Muusikast ma ise suurt ka ei hooli, ei kuula koduski ja autos ajab raadio asja ära 😀

  • Avatar
    Vasta Marta 31. oktoober 2018 at 20:19

    See on jumala ok auto. Mul sama mark, teine mudel, 5a vana.

    Mul väga mitu autot olnud. Mazda parim, varuosad pole megakallid, varuosasid on olemas, pole iial mind hätta jätnud. Mitte ükski Mazda.

    Samas n-ö turvalisel autol V., elektroonika jumpsib, närvi ajas. Varuosad kallid. Ja seda kahe v. Kogemuse põhjal..

    Ah ma võiks igast märgist pikalt rääkida. Mazda siiamaani lollikindel.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:20

      Nagu ma aru saanud olen, siis igaüks kiidab seda, mis tal endal on 😀

  • Avatar
    Vasta GGG 31. oktoober 2018 at 20:07

    Ma hakkasin mõtlema, et huvitav, kas inimene, kes OMA TEENITUD RAHAGA suudab maksta ala 300.- euri uue auto liisingut ( ja pere eest hoolitseda) on selline inimene, kes tuleb ütlema 4000.- euri maksva ja selle oma teenitud raha eest välja ostnud inimesele ala kas häbi ei ole? Ma kaldun arvama, et selline inimene teab ka 4000.- euro väärtust.

  • Avatar
    Vasta Karin 31. oktoober 2018 at 20:06

    Mulle nii meeldib, et sa kirjutad ausalt. On hetki, kus me peamegi oma sõnu sööma või asju ümber hindama.

    Loodan, et auto teenib teid hästi.

    Ausalt tunnistan, et mina Palja Porgandi fenomenist aru ei saa. Mulle meeldib ehedus. Niikuinii on suur osa, mis me teiste elust näeme justkui poos.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:18

      See on vist elu jah, et tuleb sõnu süüa, mis sinna ikka teha, ega ma ainukene vast maailmas ei ole!

      PP fenomen on mulle küll arusaadav – ta pingutab väga palju, et olla see, kes ta on, tubli naine! Ehe selle juures olema ei pea, see pole tänapäeval popp 😀

  • Avatar
    Vasta A 31. oktoober 2018 at 20:06

    Turvatoolid on jah nii ulme teema. Teevad pagana turvalisi aga samas mis sellest turvalisusest kui kasutusjuhend nii segane ja ma ikka ei tea kas mu tool on 100% õieti autos. Lisaks on mingi auto list et kas sinna autosse see tool sobib. No mu välja valitud tool peaks sobima aga samas nagu ei ütleks et ta selle auto jaoks väga loodud on. Hakka kasvüi tooli vahetama aga kes ostab kasutatult tooli ?

    Mu mees mängib lotot pea aasta järjepidevalt sama piletiga ja max mis võit on 6€ nurkasi….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:17

      No Minikidiga on kerge – sütiste teel on beebipood.ee ja seal maaletooja saab aidata autosse panna ja kontrollida, kas on õige. Aga muudega, ma ei tea 🙁

  • Avatar
    Vasta R 31. oktoober 2018 at 20:01

    Kirjutan nagu vaimuhaige sulle juba, aga sa siiamaani oled mu kommentaare ilusti eiranud või ei tea milles asi ?
    Ühesõnaga kus tegid libedasõitu ja kas oli väga hirmus? Ja kuidas esmaabikoolitus oli? Kas oli eelnevalt mingi iseseisev õpe ka või kuidas see esmaabipäev üldse välja nägi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:03

      Sry, vb pole märganud! Libedasõitu tegin männikul ja polnud hirmus, mingi 30ga pidin enamuse ajast sõitma ja tee oli vaid natsa libe. Esmaabikoolitus oli… igav. Passisime seal sada tundi, tegime testi (mille tulemusi ei vaadatud, nn ise kontrollisid) ja läksime koju – sooritatud 😀

      • Avatar
        Vasta hmm 1. november 2018 at 01:37

        Lihtsast huvist küsin siia teemasse juurde (kui juba autokooli jutu juurde sai tagasi mindud) kas esmaabi koolitusel teil ka elustamist tehti ja kas ise ka läbi tegid?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 1. november 2018 at 01:52

          Jah, nuku peal paar minti kemplesime ?

  • Avatar
    Vasta P 31. oktoober 2018 at 20:01

    Inimlikust aspektist saan aru,et võis natukene kade meel olla,aga samas liisingusse saab pea igaüks (okei sina ei saa,sest te olete töötud ja vaesed ) põhimõtteliselt. Ma võiks homme minna 1000 sisse maksta ja uhiuue Range Roveriga sõita ja selle eest 500 kuus maksta,aga no milleks? Liisingu auto ei ole sinu auto,kui sa teda just lõpus välja ei osta.
    Nii palju ütlen sulle küll,et kui sa auto ostad suvel,või millal iganes,siis osta 3-aastane või vanem. Lihtsalt ei ole mõtet raha maha visata ja tuliuue autoga salongist välja sõita,sest auto väärtus kukub kohe ja 3 aasta vanune auto on ka uus auto ja mitte ront. Kui sa auto liisid,siis muidugi pole vahet.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 20:04

      Jaa, kui ma OSTAKS, siis kindlasti u 3a vana vms, et mitte päris tutika. Aga kui tutika, siis juba liisiks jah.

  • Avatar
    Vasta Annika 31. oktoober 2018 at 20:00

    Tagurpidi 7stujatele soovitan autosse neid peegleid- ise ostsin eBayst 15 euriga: http://beebicenter.ee/et/muud-turvatooted/91604-munchkin-tagaistme-mega-peegel.html
    Ja ette aknale sinu peegli kõrvale sellist peeglit,mida saad üksi sõites keerata millisele lapsele tahes või kasutaks seda Kardo laste jälgimiseks. Ise kasutan ja väga mugav nii: https://www.autokaubad24.ee/et/tooted/tahavaatepeegel/sisepeegel-iminap-200x65mm
    Ja hälli sangale kinnita selline tuluke. Pimedas autos oli see yihti abiks just lapse jälgimisel,ei seganud sõitmist ja lastel oli kuidagi hubasem ja julgem väikse valgusega. https://hansabay.ee/et/varuosad-ja-tarvikud/54297-jalgratta-tuli–6970162340471.html
    Pissipott 🙂 Kaisutekid:)

  • Avatar
    Vasta Pätsike 31. oktoober 2018 at 19:57

    See oli nii kummaline kuidas Paljas Porgand kirjutas oma storys fännidele, et aitäh soovituse eest auto osas. Nagu sa said selle auto koostöö raames, Sul ju polnud valida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 19:58

      No vb lasti tal ise valida, kuigi jah, ksa ka usun, et see oli pigem suusoojaks öeldud 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 31. oktoober 2018 at 19:47

    Küsin toolude kohta, kas Mari tooli saab seal taga isofixiga ka kinni panba? Kui ei siis tuleks sul ilma lapseta sõites rihm üke tõmmata. Siis see peatugi Mari tooli taga. Kas see lükkab turvatooli istmest eemale? Kui jah sius tõsta ülespoole või keera yeistpidi või eemakda üldse- turvatool peab seljaga vastu istet olema. Ja siis need peatoed Lende ja Beebsu tooludel võid ka ära võtta,endal parem vaade taha ja kapsed näevad ka üksteist paremini:) Mul autos kaasas ikka,ehk vaja keegi täiskasvanu sinna istutada siis peatugi puudu . Kardol lausa valikut kohtadega:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 19:50

      Mari tagumine tool ei ole isofixiga, jätan meelde, et rihmatame ta ära. Peatugi Mari tooli taga on natsa tahapoole pigem, seega tooli asendit ei muuda, aga see teiste toolide peatugede ära võtmine on hüva mõte sul, aitäh nii kasuliku kommi eest :))

  • Avatar
    Vasta Laura 31. oktoober 2018 at 19:45

    Uutemaltel autodel ka ikka see cd värk paljudel see Lihslat seal ees partakas ?