NIISAMA JUTTU PILDID

küll mul läheb kaaluvärgiga hästi…

7. märts 2019

…ja ometi vahtisin ma ükspäev külmkappi ja sulgesin selle ohkega. Parem ei söö midagi, sest ma olen ju kaalu langetamisega nii tubli olnud ja miks seda rikkuda millegi nii mõttetu, kui… söögiga? Muidugi lõppes see päev ikka nii, et mõne aja pärast oli nälg juba nii suur, et toppisin endale Lende poolikut piima-shokolaadimaiust sisse, sest “ma pole ju päev läbi midagi söönud ja ma võin ju endale midagi head lubada!”.

Sama hetk sain aru, et just täpselt niimoodi need toitumishäired alguse saavadki. Kui tekitada endale tunne, et söömine on saatanast ja paha-paha, siis avastadki ühel hetkel ennast seda “pattu” mitte tegemast, sest kes siis tahaks juurde võtta. Ikka alla, ikka alla, sõbrakesed, eks? Minul on muidugi tegelikult täitsa suva, kas teised tahavad võtta alla, või mõned hoopis juurde. Mul oli enne isegi suva, kas mina ise võtan alla või ei võta, sest ma tundsin ennast peale sajaaastast rasedust nagunii peenikesena, sest mu küljes ei olnud seda üüratut kõhtu. Aga kui ma Orguga käed lõin ja hakkasin enda toitumisele rohkem tähelepanu pöörama, tulid märkimisväärsed tulemused nii kiiresti ja tekkis mingi hasart. Kui ruttu ja kui palju ma veel alla võtta saan?

Teate, miks ma seda kõike teile praegu räägin? Sest eile lugesin ma Palja Porgandi blogist postitust, kus ta pmst räägib, et ülilihtne viis alla võtta ja enda tervist parandada on nälgida. Okei, ta kasutab ilusamat sõna – paastumine. Ma ausalt ütlen, et ma usun, et elus korra võib igaüks mingi pulli pärast seda nalja paar päeva proovida, kui mingil põhjusel eksperimenteerida tahab ja siis ei usu ma ka, et midagi hullu jutuda võiks. Aga ma ei näe tegelikult põhjust, miks seda teha. Seda enam, kui seda soovitab inimene, kes ise on väga avameelselt tunnistatud, et ta on väga kimpus olnud toitumishäiretega. Enese näljutamisega. Nüüd on ta aga paar artiklit leidnud, kes sellele näljutamise ilusama nime “paastumine” pani ja jätkab südamerahuga samas vaimus. Arvestades, et väga-väga suur osa tema lugejaskonnast on alaealised ja alles  noored inimesed, siis taunin ma seda postitust väga. Põhimõtteliselt on seal kirjas, et näljuta ennast rahumeeli, see tervendab osasid isegi vähist ja keha hakkab oma rasva tarbima, et sind püsivalt saledamaks muuta.

Mul on teile hoopis parem idee  – elage nii, et elada oleks ilus ja mõnus. Nälgida ja iga hetk toidule mõelda ei ole mõnus ja kindlasti mitte jätkusuutlik. Kaalulangetuse ainukene “nipp” ongi toituda tervislikult. Ja see ei tähenda isegi seda, et ostad Orgu kava ja pead iga päev näpuga järge ajama. Nagu öeldud, ei kasuta mina kava sedasi. Ma ei kaalu midagi, ma valin koguseid selle järgi, kui tühi mu kõht on, aga ma söön iga päev palju tervislikku sööki, mille olen ise valmistanud (või Kardo ?).

Muidugi on mul päevi, kus ei viitsi kokata ja söön tellitud pitsat. Mul on olnud sõbrannadega veinitamisi ja mul on olnud kinos popkorni nosimist ja mul on olnud hessi tortilla alla kugistamist. Reaalselt süümekateta, sest ma tean, et enamuse ajast toitun ma korralikult. St headest koostisosadest koosnevast heast toidust. Ja kui ma seda piisavalt söön, siis polegi vaja mingeid muid ekstreemsusi. Vastupidi – ma lausa tean, et kui ma kava täpsemalt jälgiks, oleks tulemused VEEL paremad, aga ma ütlen ausalt, nii palju ka tegeleda ei viitsi ? Olen praegu Orgutanud 12 nädalat (loe algusest SIIT) ja kuigi Orgu lubab, et tema kavaga on võimalik langetada kuni kilo nädalas, on mul läinud nii pool kilo nädalas, kuid seda üsna stabiilselt. Vahepeal on kaal seisnud, vahepeal korraks veidi tõusnud, siis jälle langenud. Noh, nagu ikka see elu käib, aga kaalunumbrid on teie ees – kadunud on 5.7 kg.

Ma ütlen ausalt, et minu ainukene soov oli kaalul näha numbrit, mis hakkab viiega ja seda ma ka näen. Otsest eesmärki, et kuhu edasi pingutada, mul ei ole. Ei ole ma ju  siiagi jõudmiseks pingutanud ei ole, kui oleks, oleks vast tulemused ka nähtavamad olnud. Kuigi jah, kui pilte kõrvutan, siis näen küll erinevust. Jah, veidi erinevad poosid on piltidel, aga kuskilt need pea kuus kilo jalga lasid 🙂 Muidugi mängib rolli ka see, et ühel pildil ma kenasti üles löödud ja pikendustega, aga noh, krt, näete ju muud erinevust ka, eks?

Sõbranna küsis, et kas mu kann on suurem. Polnudki ise tähele pannud, aga olen küll mänguasju ükshaaval kükiga koristama hakanud ?

Muidugi on mu kehal ikka veel volte, eriti istudes ja lebades, aga samas kellel poleks? Suurem osa pekki on siiski oma teed läinud ja ma olen tulemusega enam kui rahul. Seda enam, et ma tõesti ei ole nende kolme kuu jooksul kordagi tundnud, et ma millestki ilma jäänud oleks. Välja arvatud viimasel paaril nädalal, nagu seda juttu siin alustasin. Ma õnneks olen nendel mõtetel niiöelda sabast kinni saanud ja nõnda ei ole ma mingit suuremat lollust teinud, et hakkaks ennast näljutama või midagi. Ega ma saakski – mu keha ei ole ainult minu oma. Ta on ühtlasi ka Marta piimamasin ja mina olen vastutav, et seda piima piisavalt ka tekiks. Kuid ma tean, kust need mõtted tulevad. Viimasel kuul on olnud palju üritusi, palju kooke, palju maiustusi ja selliseid päevi, kus ei viiiitsi mitte midagi. Ja ühel hetkel tekkiski mul see hetk, et olin kaalule juba viie ette saanud, kui sealt jälle kuuega algav number vastu vaatas.

Siis tekkis see süümekas, et miks ma küll niimoodi õgisin ja mis mõttega ma enam üldse vaeva näen ja lihtsam oleks mitte üldse süüa ja…. siis sain aru, et kammoon, ma ju ei näe vaeva! Ma söön hästi ja mõnusat toitu. Ma luban endale head-paremat. Niigi ma trennis ei käi ja teen selle kaalulangetuse teekonnal tõesti nii minimaalselt kui inimene teha saab – mida ma siis looodan, või mis kaalu ma näha tahaks? Peeglist vaatab mulle vastu keegi, kes on ilus inimene.

Jah, ma võiks olla peenem, ma võiks olla arukam, ma võiks olla väiksema temperamendiga ja vähem emotsionaalne ja ma võiks olla palju asju. VÕIKS. Aga olen piisav juba praegu. Ma olen täitsa piisav. Olin enne ka. Ja selle pärast ma ei viitsigi üle panna ekstreemsustele minnes. Teen nagu teen, tasa ja targu! Ja kui ka selliseks jään, on jumala okei. Tänu Orgule pole sel aastal suvel küll piinlik randa minna ja oma sünnal sain ka täiega komplimente oma salenenud piha kohta ?

Muidugi on mul kõht veel veits pehmeke ja see pagana lott ei taha mu näost ka ära minna, aga no ju siis on see lihtsalt minu keha eripära, pole midagi teha. Igaühel on erinevad kohad, kuhu pekk koguneb, mul on selleks kõht ja lott. Lott ehk ka selle pärast, et mu vale hambumuse tõttu on mul alumine lõualuu liiga tagapool ja see ka veits on selline lotitekitaja. Mitte muidugi ainult see, need “patustamised” ka, aga ma tegelikult vihkan seda patustamise sõna, sest mis pagana patt on vahepeal midagi head endale lubada. Ainukene asi, mida tuleb jälgida, on see, et see “vahepeal” ei oleks liiga tihti ja asi ants. Nii lihtne ongi. Ei mingit näljutamist ja “paastumist” ja “patustamist” Eks?

Iga inimene võib loomulikult endale leida ise selle kõige sobivama kaalulangetuse ja -säilitamise meetodi, aga kui siiani pole seda “oma” veel leidnud, siis ma julgeks Orgu kava soovitada küll. Kui sul pole harjumust tervislikult süüa ja sa oled kimpus üle söömisega, siis soovitan muidugi kava alguses üsna täpselt jälgida. Aga kui sa tunned, et sa tahaks lihtsalt kedagi, kes sulle iga päev ütleks, mida süüa teha ja annaks retsepti ka pealekauba, siis sobib Orgu kava ka selleks idekalt. Mina ju nii teen ja näete, töötab ?

Veel üks inimene, kes Orgutamisega tegeleb, on Kristina Pärtelpoeg ja temaga me just kampa lõimegi, et tänasel naistepäeval oma edulugusid jagada ja teid motiveerida. Kristina on muuseas palju tublim kui mina ja täidab kava palju usinamalt näpuga järge ajades, seetõttu ütlen, et võtke teda kohe lausa rohkem motivatsiooniks. Ja minu meelest on ta ehe näide sellest, et igas kehakaalus inimene saab olla superseksikas ja imeilus, kui temas on see enesekindlus ja positiivsus. Ja Kristinas seda on, kohe sada protsenti on. Aga kui inimene tahab veidi enda kaalu langetada, on ka see muidugi tervitatav nähtus ja ma hoian talle pöialt, et ta jõuaks oma kaalulangetus teekonnal sinna, kuhu ta jõuda tahab. Ja ma luban, et ma proovin vähem veiniga ahvatleda ?

Pilt: Magnus Heinmets

Pilt: Magnus Heinmets

Me muuseas sellel Napsie pildistamisel tutvusimegi ja no mul on superhea meel, et ma enda ellu nii ägeda, avameelse ja minu-inimese ülilambist leidsin. Selle pärast ei tahtnud ma ka, et meil nüüd mingi battle või võistlus oleks. Milleks? Meie mõlemad saame pakkuda oma fännidele Orgu kava 70% soodsamalt. Minu leht, kust alega kava või pikendust osta saab, asub SIIN ja Kristina oma SIIN. Pakkumine kestab 3 päeva 🙂

Koos loodame saada tulemuseks selle, et Eestis oleks kokku 9000 “naisorgutajat”, praegu on neid 756 inimest vähem, ehk siis kui me mõlemad suudame leida 378 naist, olekski naistepäeva eesmärk täidetud. Ja kui emb-kumb meist peaks selle täis saama, loosib Orgu ühele liitujale 300€ puhtalt kätte. Aga kui me seda eesmärki täis ei saa, pole ka hullu. Isegi kui ainult üks inimene loeb praegu seda, tellib kava ja hakkab päriselt pihta nii, et suvel uhkelt randa minna saab, on juba päris äge ✌️

 

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kat 12. märts 2019 at 22:39

    Tulin peale su viimast draamat esimest korda siia lugema. Tee, mis tahad, aga ma ei suuda sind enam siira inimesena võtta peale su ülbitsemist ja egobooste….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. märts 2019 at 22:41

      Eks igal inimesel mitu tahku, mis kõik olenevad omakorda mitmest välisest ja sisemisest tegurist. Siiruses kahtlema ei pea, ma olim ka ülbitsedes väga siiras 😀 Mitte siiras olemine tähendaks ju seda, et ma kedagi teist mängin, aga kui ma seda harrastaks, siis poleks ma üldse oma Ekre-arvamust väljagi öelnud, oleks lihtsalt vait olnd ja sama juttu sõbrannadele rääkinud.

  • Avatar
    Vasta Emme 11. märts 2019 at 16:18

    Väga viis tulemus. Ja tubli, et sa imetamise ajal kaalulangusega lolliks ei lähe. Ise olen imetamise perioodid lasknud pekkidel vohada ja kohe peale seda perioodi end käsile võtnud.
    Kanni koha pealt nii palju, et isegi, kui sa midagi teinud ei oleks, on see normaalne, et kohe peale sünnitust on peps veidi teistsugune, aga ajaga taastub. Eriti on raseduse mõju tagumikule märgatav, kui on juba mitu rasedust selja taga.
    Raseduse ajal kõhuke venitab kogu keskosa nahka ja lihaseid, selle käigus saab ka tagumik venitamist. Ja kui ära sünnitad, siis on ka tagumik algul väga lõtv. Ma olin peale oma neljandat sünnitust shokis lausa, et appi, kuhu mu pepu jäi! Vajus kuhugi minema lihtsalt. 😀
    Aga taastub jälle ära, nüüd on peps jälle trimmis ja omal kohal.

  • Avatar
    Vasta Kaja 10. märts 2019 at 12:50

    Paastumine ei ole mingi näljutamine. Ma näen 4x aastas, kuidas mu töökaaslane paastub. Ta sööb, mõelda vaid, ta sööb. Mitte küll kõike, suhkrud,jahud,lihad on menüüst väljas.
    Ta ei tee seda kaalulangetamise eesmärgil vaid tema kultuur on selline.
    Sa ei saa paastu liigitada näljutamise alla, sest sõna paast ei tähenda näljutamist. Kui just ei ole valitud seda toidu-joogi mitte tarbimise varianti. Isegi kui paljas porgand on selle variandi valinud, siis miks sa oma blogis kajastad, et paast on näljutamine? Sest noh, ei ole ju. 90% paastust jätad rääkimata.

  • Avatar
    Vasta M 10. märts 2019 at 01:45

    https://www.youtube.com/watch?v=zbzT00Cyq-g&feature=share

    Vaata kenasti algusest lõpuni, aitab lotist lahti saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Neiu K 9. märts 2019 at 16:01

    Tegin ka liitumise ära, et toitumine lõpuks kontrolli alla saada.

  • Avatar
    Vasta Krista 9. märts 2019 at 04:25

    Uurin: 1.) kas Orgu kavaga liitumiseks peab tingimata kasutama telefoni-äppi; 2.) Kui pikaks ajaks on tehtud nö kohustuslik liitumine (st kas nt aasta on kohustuslik vm). Tänan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. märts 2019 at 10:17

      Äppi kasutama ei pea, liitudes minu meelest saad valida, kas 6k või aasta.

  • Avatar
    Vasta Flamingo 9. märts 2019 at 02:47

    Paastumisel on tegelikult tervisele väga kasulikke aspekte. Ei võrdu näljutamisega.

  • Avatar
    Vasta Monika 8. märts 2019 at 22:31

    Tegin ka liitumise ?. Eks näis mis juhtub. Millal orgu lehel lubatud “alusta” mail peaks jõudma?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. märts 2019 at 10:19

      Tehnilised küsimused saata Info@erikorgu.ee, nad oskavad rohkem aidata. Mina olen samamoodi ainult kasutaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 8. märts 2019 at 21:28

    Tulin kampa!

  • Avatar
    Vasta Liis Er 8. märts 2019 at 19:48

    Paastumine on kehale väga vajalik. Aga jah, eesti keeles on sellel sõnal kuidagi halb kaja. Inglise keeles fasting and longevity otsida, leiab väga palju tarka ja asjalikku teksti, muidugi tarkade ja asjalike inimeste poolt. Kaalu langetamise eesmärgil tundub see väga halb mõte. Paastumine peaks hästi läbi mõeldud olema et enne ja pärast piisavalt toitaineid saaks ja sel ajal piisavalt soolasid. Uuri teemat ja tee Palja Porgandi vastu üks hea teadus artikkel 😀
    Ise “paastun” nn igapäev, ehk olen 12-16 tundi ilma söömata ja selle ülejäänud aja aknas söön siis kõik oma päeva kalorid, trenni päeval rohkem, muidu vähem. Ja nädalas oleks soovitatav teha üks 24h paast aga see tähendab et enne seda kui alustad sööd suure söögi ja kui lõpetad sööd suure söögi, mitte ei näljuta.

    Päriselt see paastumine lahe ja huvitav teema, eriti kui pikaealisus huvitab.

  • Avatar
    Vasta Assa 8. märts 2019 at 19:11

    PP tekst oli kohati halvustav ja üle võlli, aga see pole blogimaailmas midagi eriskummalist. Sa ise praktiseerid ka vahel sellist käitumist, suur hulk teisi blogijaid samuti.
    Samas oli ta jutus ka omad ivad, täiesti õiged pealegi.
    Mina ei hakka vist kunagi mõistma pikka paastu ega paastulaagreidki, aga intervallpaastumine on osadele inimestele küll väga hea variant kehakaalu kontrolli all hoidmiseks. Tegelikult see ju polegi paast, lihtsalt süüakse vähemate tundide jooksul ja osad söövad vähem toidukordi (eriti tublid, nagu mina 😀 , jälgivad ka kaloraaži ja seda, et toit oleks enamjaolt tervislik). Mu abikaasa on terve elu niimoodi söönud, aga ta kukuks naerukrampides maha, kui keegi ütleks, et tal on elukestev intervallpaast. Ta lihtsalt sööb pealelõunal ja õhtul, kokku kaks tugevat einet. Kõike sööb, maiustusi ka. Ja on sealjuures ideaalses kaalus ja heas vormis.
    Mina alustasin viis kuud tagasi, olles 40 kg ülekaalus. Õudne vaal, aga ma tõesti ei suutnud end söögi läheduses talitseda. Pidev näksimine, maiustamine, külmkapiukse lõgistamine, enese piiramine, näljatunne, ülesöömistunne ja süümepiinad – pole just eluideaal… Täna kaalun 31 kg vähem, söön sealjuures tugeva eine kaks korda päevas 6 tunni jooksul (seega 18:6 on minu meetod). Ühtegi toiduainet ei välista, söön ka magusat, aga mingil määral jälgin kaloreid. Seda viimast küll mitte kullipilguga, vaatan lihtsalt, et oleks umbes 1500-1800 vahel. Päeva esimene eine on minul tugevam: praad, lisandid, magustoit või puuviljad; teine eine on veidi kergem, aga reeglina ikka soe toit + puuviljad.
    Tulemus on see, et kilod kaovad, kõht on täis, isud on kadunud, poearved on väiksemad. Nahk küll lotendab, aga see on mu karistus terve elu väldanud õgimise eest. Mulle see meetod paistab vägagi sobivat, ainult et paastuks seda küll ei saa pidada. Intervalltoitumine oleks oluliselt õigem nimi. See pole ju paast, kui mu kõht on ääreni toitu täis 🙂
    Dieet pole see samuti, pigem oma toitumisharjumuste muutmine. Kogu eluks näiteks.
    Et mitte astuda PP-ga samasse auku, ütlen kohe ära, et alaealistele, imetavatele naistele, rasedatele, toitumishäiretega isikutele, teatud terviseprobleemidega inimestele ei soovitata. Osadele tavainimestele ka kindlasti ei sobi, eriti juhul, kui nad tegelikult salasöödikud on.
    Sulle, Mallukas, ilmselt orgutamine sobib, seda on fotodelt näha. Imetamine annab ka muidugi oma osa kilode haihtumisel. Minule ei sobinud, valisin seega teise meetodi. Millel on nõme nimi. Nüüd kõik kaagutavad, et ma nälgin, kuigi mul on nabaalune head-paremat pungil täis igapäevaselt.

  • Avatar
    Vasta Krista 8. märts 2019 at 19:06

    Nii ilus oled fotol ja väga tore on lugeda, kui pingevabalt Sa sest toiduteemast kirjutad. Inspireeriv!???

  • Avatar
    Vasta Birgit 8. märts 2019 at 18:02

    Mul saab järgmisel nädalal 2-kuuline Orgu kava läbi ja ma pole sealt MITTE ÜHTEGI einet valmistanud 🙁 Lootsin, et kui ikka raha maksta kava eest, on ka motti ja viitsimist midagi teha, aga vihkamine kokkamise vastu on ikka liiga suur, et minusugusele hädapätakale jäi enamus kavast liiga keeruliseks ja tüütuks. Tegin oma samu vanu igavaid ebatervislikke pläuste edasi. Loomulikult ongi see minu isiklik probleem ja see ei tähenda, et ma Orgu kava kehvaks peaks. Kõik, kes on suutnud seda suuremal või vähemal määral jälgida, super tublid olete! Üldse olen kade kõikide peale, kes oskavad ja armastavad kokata ? Minu silmis tõeline vedamine siin elus.

  • Avatar
    Vasta R. 8. märts 2019 at 14:46

    Mulle ikka meenub see “ikkagi suurem naisterahvas” 😀 naljakas, et seda öeldi nii nääpsukese kohta.
    Mulle ei julgenud keegi midagi sellist öelda, kuigi ma rasedana olin / olen praegu suurem naisterahvas 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. märts 2019 at 14:57

      Noh, rasedana olin ma mingi 75 kilo ka vist 😀 aga ka mina ei ütleks suuurem naisterahvas ?

  • Avatar
    Vasta Kätz 8. märts 2019 at 13:24

    Tellisin Orgu kava sinu kaudu. Kunagi aastaid tagasi sai ka tema kava tellitud, aga kuna mul järjepidevust polnud, siis ega tulemusi ka ei näinud. Nüüd vahepeal sain iseseisvalt 8kg alla, jälgisin kaloreid jms myfitnesspal äpiga, aga toitumine väga tervislik ikkagi polnud ja seetõttu polnud ka energiat.
    Vahepeal läks jälle käest ära see magusaga liialdamine ja mitu kilo tagasi tulnud, kuid suvi ukse ees, tuleb kätte võtta ennast ja loodan, et sel korral on viitsimist rohkem kokata ja näen ka tulemusi. 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 8. märts 2019 at 13:13

    Võibolla väga rumal küsimus, aga pole absoluutselt kaaluteemadega varem end kursis hoidnud. Võtsime ka kava nüüd endale mehega, aga mis lastest saab? Kui kava eesmärk on kaalu langetada, siis lastele neid samu toite ikka on kasulik anda? Või kuna nad söövad nagunii nii palju/vähe kui ise tahavad, siis nende puhul see mingit kaalulangust ei tekita? 😀

    • Avatar
      Vasta Laura 8. märts 2019 at 16:51

      Ega siiski toit ise kaalu langeta, vaid ikka kogus ja see kui kulutatakse rohkem kui süüakse. See kui ise toitute tervislikult ja annate ka lastele tervislikke toite, on ju ikka hea… kui mitte ainuõige

    • Avatar
      Vasta Sigrit 9. märts 2019 at 12:36

      Minu 2 aastane aööb meiega samuti orgu kavas olevat toitu ja kusjuures heameelega veel.
      Ise ka tihti küsib näiteks kala süüa ja pole probleemi ka brokkoliga.

  • Avatar
    Vasta carmen 8. märts 2019 at 11:17

    kui voldid ära ei kao, kas plaanid jälle rasvaimu teha?

    kui pikk sa oled?59kg on ilmselt juba normaalkaalu alumine piir sul vist. et alakaaluliseks ei muutuks

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. märts 2019 at 11:21

      Ei kõhule enam ei teeks, lotiga vb asjataks midagi, aga sinna veel nii palju aega, ei tea, mida aasta pärast arvan ja tunnen 🙂

      59 ei ole kindlasti mul mingi piir, rasva ju veel küllaga alles ? aga ega see kaalunumber ei loe ka, lihas kaalub ju nagunii rohkem

      • Avatar
        Vasta Laura 8. märts 2019 at 12:11

        Millest sul see lihas tekib?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. märts 2019 at 12:26

          No kui ma trenni lähen, siis ehk tekib?

        • Avatar
          Vasta M 10. märts 2019 at 01:41

          Tead kui päevad läbi jännata lastega siis see lihas muudkui tekib ? (ennustan, et 10 kuuse Marta kõrval on keha juba täitsa sitke)

    • Avatar
      Vasta Katrin 8. märts 2019 at 12:49

      Normaalkaalu alumine piir sellise pikkuse juures on 53kg. Alates 52kg loetakse alakaaluliseks selle pikkusega.
      Minu arust näed sa väga hea välja ja tõesti, kui kõht ka trimmis oleks, siis oleks ideaalne, aga minu arust oled juba praegu väga heas vormis!

      • Avatar
        Vasta carmen 8. märts 2019 at 16:49

        Ma ei tea jh pikk Mallukas on. Ma ise 167 cm ja 51-52 kilo ja alakaal see, samas pekki kõhul ja reitel omajagu.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. märts 2019 at 16:58

          Ma 168

  • Avatar
    Vasta L 8. märts 2019 at 10:19

    Ma sattusin ka tänu bsh viitele sellele palja porgandi postitusele ja see on üle pika aja üks kõige ebameeldivamaid postitusi. Ta üritas seal selgeks teha kuidas orgutajad hakkavad kaalus juurde võtma aga paastujad seda ei tee. Väga vale on võrrelda seda kui inimene hakkab taas vaid mingit kräppi sööma vs kui inimene üldse ei midagi söö. Porgand võiks selle postituse eemaldada või keegi veits targem võiks mingi korraliku vastulause sellele öelda (kui juba pole öeldud).

    • Avatar
      Vasta Samuti L 8. märts 2019 at 21:18

      Ma hakkasin selle postituse alla kommentaari kirjutama, aga siis mõtlesin fain- ei loobi sappi tema isiklikku ruumi (blogisse). Teen seda hea meelega siin , sest ma pole ammu midagi nii rumalat lugenud…
      Ühesõnaga – KUIDAS saab toitumisalaselt võtta tõsiselt inimest, kes tuleb iga natukese aja tagant välja uue “moedieedi”, “moetoitumisega” või millegi sarnasega? Pluss veel fakt, et ta jah, on ka ise tunnistanud toitumishäireid. Orgu ytles selles videos ju jumala õigesti: kuulake oma ala spetsialiste. Ja seda ju Porgand pole. Ta lihtsalt ainult eksperimenteerib oma kehaga. Jäägu see lõbu temale.
      Hakkasin ka tänu Sulle Orgutama ja parim otsus ever! Ma olen oma menüüse saanud nii palju häid asju ja see kaalulangus sinna juurde on vaid üks suur-suur boonus! Ning nälga pole ma ka ever tundnud orgutamise ajal. Elagu Orgu ?

  • Avatar
    Vasta K. 8. märts 2019 at 10:16

    Paastumine paastumise eesmärgil on täitsa okei, see ei ole selle eesmärgiga, et saada kõhnaks, vaid selleks ikka, et puhastada organismi jääkainetest! Tean inimesi kes teevad seda iga aasta ja kuni 10 päeva! Kõik elus ja terved ?

    • Avatar
      Vasta Tups 9. märts 2019 at 11:54

      Maks ja neerud tegelevad iga päev jääkainete eemaldamisega, kui ei teeks, siis sureksime ära. Miks muidu neeruhaiged dialüüsis käivad? Organismil on mehhanismid olemas, abi vaja vaid siis, kui organid normaalselt ei tööta.

  • Avatar
    Vasta Airi 8. märts 2019 at 10:15

    Tellisin endale kava…ja mitte sellepärast et mul oleks kaaluga probleeme ( astusin just kaalule 50,6kg :O ) vaid sellepärast et meil käib koguaeg kodus küsimus – mis me homme sööme 😀 Asi lahendatud 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 8. märts 2019 at 09:58

    Esiteks, sa oled niiiiiii ilus nende pikkade juustega! Teiseks, teemast välja, kas sul Martaga on imetamine paremini läinud, kui kunagi Lendega (siis oli sul mega valus vist)? Ja kolmandaks, kas peale kolmandat last langeb kaal raskemini? Räägitakse, et mida laps edasi, seda raskem neist beebikilodest on lahti saada. Kuigi sind vaadates, siis õige toitumisega need kaovad küll ilusti 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. märts 2019 at 10:17

      Imetaminr on kõigiga esimene kuu JUBE olnud ?

  • Avatar
    Vasta Eeps 8. märts 2019 at 09:34

    Ah, tead. Mis näljutamine. Ma olen vist pool elu nii toitunud, et söön korra päevas ja seda vaid õhtul, sest kõht ei lähe lihtsalt varem tühjaks. Ehk et söön siis, kui keha küsib ja kui ta rohkem ei küsi, mis siis ikka? Kaaluprobleeme ei ole iial olnud, samuti on tervis igati korras. Nii et mina pole selle nn intermittent fastingu suhtes sugugi skeptiline.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. märts 2019 at 10:16

      Jah, eks kehad on erinevad ja kui sa ise nii tunned, et on ok, siis anna tuld. Aga sellest postist jäi mulle nagu arvamus, et ära söö ja oled max tervislik, nii ka ei ole ju ?

      • Avatar
        Vasta o 8. märts 2019 at 12:15

        Mulle ei jäänud sellest postitusest küll muljet, et ta oleks väitnud, et mitte midagi süües mega tervislik oled, pigem vastupidi. Sest see jutt, mida ta räägib on igati korrektne. Küll aga ootasin terve postituse, et ta keskenduks sellele, MIDA sellist elustiili harrastades sööma peaks ja seda paraku ei tulnudki. Sest selline toitumine eeldab minu teada äärmiselt süsivesikutevaest ja rasvade- ning valgurikast dieeti, et keha üldse rasva tarbima hakkaks. Vastasel juhul ongi tegu enese näljutamisega. Seega postitus on aus, aga kõige olulisem jäi välja. Seda enam, et kuna ta on vegan, siis mind tõeliselt huvitab, kuidas ta seda paastuvärki teeb, kuna veganitel on üldiselt väga süsivesikurikas dieet.

        Ja ta oleks kindlasti pidanud mitu korda rõhutama, et alaealised EI TOHI paastuda, see on noorele organismile liiga riskantne. Paastulaagritesse ka noori osalema ei võeta.

        • Avatar
          Vasta Anna 8. märts 2019 at 19:31

          Ta pole vegan. Lihtsalt sööb palju vegan toite

  • Avatar
    Vasta Kaie 8. märts 2019 at 09:05

    Näljutada?
    Ma olen ka proovinud süüa vähem, aga tulemuseks on olnud pea valud või söön teised ära ?
    Mu kaal on viimasel ajal tõusnud ja plaanin tõesti toitumiskava tellida, sest ise enam kuidagi alla ei saa ??