SPORDIJUTUD

vähemalt ma üritan ennast liigutada*

25. juuli 2019

Ma olen nii kade nende inimeste peale, kes armastavad näiteks joosta. Mina ei saa aru, KUIDAS see võimalik on? Mul on alati hing paelaga kaelas, kui ma kaks jooksusammugi tegema pean, aga kae perra, mõni lippab ja tunneb ennast seda tehes lausa hästi. Ei tea, kas see on ainult harjutamise asi, või oleneb see… kehast? Haha, jumal seda teab.

Küll aga on fakt, et mul on selline keha, et kui ma natukenegi liigutan, siis ma suudan päris okilt alla võtta, aga viimasel ajal pole seda liikumist nagu üldse. Vahepeal kandisin oma vana aktiivsusmonitori ja see ütles mulle mõni päev, et ma tegin ala 2000 sammu, et nagu suht mark hakkas ja ma võtsin selle käe pealt ära, sest ma ei tahtnud nii selgeid asitõendeid, et ma laisk nagu lohe olen.

Nüüd otsustasin uuesti ennast kätte võtta. Mitte nagu mu tavalised “nüüd ma hakkan fitiks” hood, kus ma ei luba endale üldse magusat ja loon endale illusioone, et ma hakkan 5x nädalas trennis käima ja toitun täiega mingi kava järgi ja loen kaloreid (haha, ma kirjutasin kogemata, et loen kalureid ?). Igatahes olen ma üldiselt niimoodi vanasti alati teinud, et oh, NÜÜD teen ja võtan selle kuidagi nii drastiliselt käsile, et ma väsin sellest kiiresti.

Seekord teen pisikeste sammukestena kõike. Esimene pisike sammuke oli see, et ma kaalusin ennast üle saja aasta. Ma vahepeal ikka sõin nii palju igast jura, et ma ei julenud kaalule astudagi. Arvasin, et sealt vaatab mingi 64538383 kilo vastu. Aga astusin kaalule ja seal oli 62. See on ju jumala normaalne kaal, aga eks ma olen ikka veits… lödi. Mis siin ka imestada, ma ju ei tee üldse mingit trenni ja ei liiguta üldse. Laias laastus ei häiri, ma olen igati seda meelt, et inimene võib veidikene voldiline olla, eriti kui ta lääpas olekus istub. Kui ma seisan, siis on suht norm kõht, aga istudes… Noh, kes näha tahab, siis instas mul viimasel pildil piilub üks volt jumala rahumeeli särgi alt välja, aga no las ta olla seal, kui tahab. Elan temaga, aga saaks ka ilma kenasti hakkama, piinlikust ei tunne, samas normaalne inimene nagu veits peaks liigutama. #üritannormaalneinimeneolla

Teine samm oli, et panin oma kella uuesti käele. Viimastel päevadel olen isegi 12 000 sammu täis saanud, aga ausalt, mitte meelega. Lihtsalt on tegemist olnud. Tundsin ennast kohe nii fitlife inimesena ja uhke oli olla, haha. Mõni teeb iga päev 20K sammu, ma juubeldan juba 10K üle, nagu oleks maratoni jooksnud. Aga no tõesti, võrreldes varasemaga ikka edasiminek. Proovin rohkem treppe kasutada ja täna käisime kõik koos jalutades poes. Muidu üldiselt lähen üksi ja autoga kiirelt, aga vahelduse mõttes siis nii. Ja üleeile vedasin ennast lastega Lohesaba mängumaale mängima, abiks seegi.

Ja nüüd šokk! Ma lähen … jooksma. Jah, kuigi mulle otseselt joosta ei meeldi, siis mõtlesin ennast Peetri Jooksul proovile panna, miks ka mitte. Et huvitavam oleks, valisin sealt lastevankrijooksu. Selles suhtes on mul lootus, et lastega seal inimesed väga hullu ei pane ja minema ei kima, seega saab seal rahulikult sörkida või jalutada või mingi pisikese perioodi ehk ka veidi joostagi. Tegelikult seal pole isegi mingit kindlat aega, millal rada läbida tuleb, seega saab seal osaleda ka ilma spetsiaalse jooksukäruta (sest joostes tegelikult on ju vaja päris jooksukat, aga kui jalutad, siis võid suva käruga olla ?). Viis kilti jalutada…huvitav, kaua see meil Martaga võtab? Ma ei oska isegi pakkuda, aga eks ma peale 10dat augustit ütlen teile ?

Ma alguses mõtlesin ka muuseas minna meie tavalise käruga, aga TFK andis meile ühe ülivahva jooksukäru Joggster Sport2 , ütleme nii, et tõmbab kohe seda kasutama. Niii suured rattad ja nii mugav lükata. Vanker ise ka mahukas, täna sõitis Lende sellega poodi ja tal seal ruumi maa ja ilm, Marta on lausa nagu päkapikk seal suures tõllas.

Mari väitis, et tema tahab ka joosta, aga ma ei tea, kas me terve bandega seal nii kaua vastu peame (lastejooks on 13:30, aga lapsevankrijooks on 16:15…okei, see pole tegelikult nii kaua, saab vast hakkama). Seal on lastele erinevate vanustele jooksud ja isegi täitsa pisikesed saavad osaleda. Lastele oli pilet 3€ ja kõik lapsed saaavad uhke medali ka, Mari oleks raudselt nii õnnelik.

Lisaks on seal ka heategevusjooks, kust läheb 5€ Lastefondile!

Igatahes meie lähme sinna, kas keegi tuleb veel? Mul oli instas hiljaaegu ka loos, kus võitjaks tuli @hedvigots. Palju õnne, sina saad ka oma kahe tag’itud sõbrannaga jooksma tulla! Kirjuta mulle ja siis saame kokku leppida, kuidas pileti kätte saad, eks!

Aga ma kuulan huviga, kas teie olete kunagi kuskil võistlustel käinud? Eriti just need, kes pole mingid hullud spordiinimesed muidu. Ja kas teil on aktiivsusmonitor, kas see motiveerib rohkem liigutama? Mul eile oli küll nii, et vaatasin, et oh, mul vaid 200 sammu puudu ja siis jooksin mööda tuba ringi, haha ? Täna avastasin kella näppides, et tema sees on mingisugune “treener” ka, peaks mingi päev järele proovima, et kuidas temaga siis trenni teha on, kui kell kupjaks hakkab.

Ja kuigi ma ei taha over the top minna ja võtta TÄIEGA jälle “laa dii daa olen 5p fitlife vend” siis tegelikult ma peaks pilatesesse minema küll, aga… kuhu? Kaugele ei viitsi, vaatasin, et Järvele ehitatakse MyFitnessit, aga noh, see hea variant edasi lükata, et krt läheks, aga ei saa… spordiklubi pole veel valmis, haha. Kasvõi kord nädalas võiks ju käia? Kuigi absullll ei viitsi kodust lahkuda…

Muuseas, mul tuli täna mega hea mõte, kuidas teha sporti, aga nii, et see oleks tore, mitte rõve, mida sport üldiselt on. Tahaks sõbrannadega seda mängu mängida, et on kaks tiimi ja siis pead teise tiimi lippu varastama ja enda poolele viima, mis iganes selle mängu nimi on, teab keegi? See tundub mega fun ja saaks ringi silgata ka.

Ps! Panen instas loosi ka ühe aktiivsusmonitori (Polar Loop Cristal), juhuks kui keegi tahab ka ennast veidi rohkem liikuma motiveerida. VÕI vaadata iga õhtu, et jee, 2000 sammu koos nagu naks ? Kes tahab osa võtta, siis minge kiigake järele @mallukaz.

Ps2! Aga tänased sammud korjan ma Lottemaal kokku, lastel juba triksid kotti pakitud ja mineeeeek!

Käisin esimest korda PoPi poes shoppamas, megapaljud asjad olid -60%, siis raatsisin ?

Sportima kutsus Peetri Jooks*

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 1. august 2019 at 07:34

    Ma olen samamoodi nagu sina. Vahelduva eduga trenni teinud, samas tean, et liigutama pean ja trenni tegema. Jooksmine samamoodi ei istu, sest pole Võhma. Ühesõnaga leidsin appi, mida soovitan sul ka 100% proovida. Praegu olen teinud kaasa tasuta plaaniga, see siis 3 nädalat. Päriselt ka soovitan sul proovida, saad kodus teha ja on ainult Matti vaja. Teed oma keharaskusega ja reaalselt mingi pool tundi. Ühesõnaga, proovi!!! Alustuseks on see nagu ülihea! Ja kas nüüd või mitte kunagi.

    Runtastic Results on app!

  • Avatar
    Vasta Liisa 29. juuli 2019 at 10:29

    Olen üks nendest, keda jooksmine oksele ajas. Vudisin algul kilomeetri, sest rohkem ei jaksanud ja arvasin, et olen juba mitu km läbinud 😀 haha ha
    Nüüd 4 aastat hiljem jooksen 3-4 x nädalas(10km) Pärastine tunne on hea, mul on võhma ka juba nüüdseks 🙂
    Sammudega on nii, et mu fitbit tahab et ikka 10000 päevaselt maha tammuks, ikka saab mis tahab, tavaliselt rohkemgi 😀

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 11:42

      Nii tubli! Tahaks ka 😀

  • Avatar
    Vasta meow 27. juuli 2019 at 21:35

    Mina olen see segane jooksufänn. Võhm tuleb tasapisi ja siis see on täielik nauding. Nüüd lippan pm iga päev 10-15 km, täielik nauding 😉

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 11:43

      Tahaks ka seda tunnet 😛

  • Avatar
    Vasta Birks 27. juuli 2019 at 19:01

    Ma olen täielik spordinaine. Jooksmine on mu lemmik ala ja täiega naudin seda. See tunne peale sellist intensiivset trenni on nii mõnus. Minule jaks ja vastupidavus on tulnud aastatega. Kui alustasin teismelisena siis ei olnud ma võimeline jooksma isegi mingi kaks või kolm km järjest. Aga nüüd jooksen lihtsalt lambist 10-12 km. Meeldib endale treenitud keha. Pole kunagi olnud väga kõhna treenimata keha fänn mis on lihtsalt lodev aga kõhn. Maitse asi.
    Peab endale leidma lihtsalt sobiva ala millega tegeleda. Jooksmine ei pruugi kõigile jah sobida.

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 11:44

      Eks see muidugi loogiline, et see võhm ja vastupidavus tuleb tasapisi, aga miks see algus nii raske peab olema 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. juuli 2019 at 09:41

    Seb maijooksul ikka käidud ja 7km joostud v kõnnitud vastavalt aastale. Seb sügismaratonil ka paar korda 10km kõnnitud 🙂 see aasta esimest korda elus jooksma seda (10km) maad 🙂 loodan, et jään ellu ? ja lapsed ikka käinud Mesikäpa jooksudel mais ja septembris, Rimi juunijooksul ja ka anname au veteranijooksul kadriorus 🙂
    Ja Peetri jooksule tahaks ka ikka väga, aga kellaaeg niii paha, lastel ju uneaeg 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:53

      Sa eriti kogenud juba ? küll sa vastu pead selle 10km ?

  • Avatar
    Vasta Kellukas 26. juuli 2019 at 19:38

    Tund aega kõnnin mina 5kiltsa, joostes 30 minutit. Nüüd pole ammu ammu jooksnud,3 aasta jooksul mitmed vigastused (2017 jalal kips,2018 käel kips, 2019 jalal kips). Ja just jalad hakkavad valutama ja krambitama isegi kui ilm muutub. Sulle aga edu,ära üle pinguta ja kuula oma keha.

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:55

      Loodan, et läheb mingi hetk üle ja saad ikka joosta! Kui sulle meeldib, siis kahju raisku lasta ?

      • Avatar
        Vasta Kellukas 27. juuli 2019 at 13:42

        Kahjuks ei lähe. Luumurd paraneb aga tagajärjed püsivad terve elu enamustel inimestel 🙁

  • Avatar
    Vasta Viorica 26. juuli 2019 at 14:37

    No ma olen selline, kes armastab jooksmist. Nädalas 5 korda ikka käin jooksmas 7 km otsi. Nii meeldib ? kell on kah igapäevaselt käe peal. Elukaaslane kinkis sünnipäevaks, nüüd 160 päeva järjest 10 000 sammu täis saadud. See nagu eesmärk nüüd, pean saama iga päev täis sammud. Muidu hakkab algusest pihta ja päevad nullis ?‍♀️?

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:56

      Jessas kui tubli. Kahju et sa minu eest joosta ei saa ?

  • Avatar
    Vasta Regle 26. juuli 2019 at 10:43

    Trenn jääb suvega eriti unarusse kuidagi.
    Just mõtlesin, et augustis hakkan tubliks 🙂 Samsung Gear loeb samme aga pole seda suvel üldse kandnud :/
    Mängu kohta- lipp/ lipumäng.

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:57

      Jah, vb ma ka talvel tublim ?

  • Avatar
    Vasta Aile 26. juuli 2019 at 09:01

    Kui kodu lähedale pilatest otsid, siis võid alati meile NõmmePilatesesse tulla proovima. Kirjuta nommepilates@gmail.com . Esimeseks soovitaksin masinatreeningut, toetab rohkem ja matitunnist kergem. Eriti hea ka puusaprobleemide korral.

  • Avatar
    Vasta Karin 25. juuli 2019 at 23:57

    Mina osalesin eelmisel aastal 2018 Pärnus Jüri Jaansoni jooksul 10 km.Mees kinkis polar Loop 2.Aga hea meelega omaks ühte cristalit veel Mind paneb kell rohkem liikuma,rekort päevas 42000.?Muidu nii 30000 kanti töö lihtsalt selline?

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:58

      Appikene ? tundub väsitav ?

  • Avatar
    Vasta A 25. juuli 2019 at 21:53

    No ma osalenud Rakveres ööbooksul viimsti rasedana seega mingi 3suve tagasi vist. Aa eelmine aasta käisin lapsega koos Mõmmijooksul rajal ?‍♀️ läheb arvesse? ?
    Mõnipäev on hea kui ma 200 sammugi teen…

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:58

      Muidugi läheb ?

  • Avatar
    Vasta K 25. juuli 2019 at 21:15

    Mul ka hing nööriga kaelas kui üle pika aja jooksma hakkan aga kuna ma olen avastanud juba lapsena et rulluisutamine on minu meelis tegevus siis alustan alati rulluisutamisest ja nädala pärast olen piisavalt juba hingamist treeninud ja kogu keha juba tugevam, no ja siis saangi jooksma hakata ilma suremat.

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 11:59

      Hea nipp, peaks rattaga sama tegema ?

  • Avatar
    Vasta aadu 25. juuli 2019 at 21:13

    Vaadates sinu eilset Malluka suve saadet, peab tõdema, et füüsise poole pealt oled sa ikka üsna nõrk – no see kartuli muldamine nt.
    Sellepärast ei soovita sul jooksmisega kohe tegelema hakata, kui lihased on pea olematud, saab see väga võimatu olema. Pilates oleks ideaalne. Või ükskõik milline tegevus, mis sind lebomisest lahti kangutaks. Ainult ilusast näost kehva keha otsas jääb edaspidi väheks! Ja eks seljavalud ongi nõrkadest lihastest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. juuli 2019 at 09:08

      Jaa, ma ei kavatsegi JOOSTA 😀 See vankrijooks on mõeldud ka kõndimiseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Merle 25. juuli 2019 at 19:11

    Võtmesõna on endale õige spordiala/treeningu leidmine. Nt mulle meeldib teha trenni omaette, ilma et ma peaks kellaaja peale kuskile liduma ja kestvusalad (kus peab pikka aega pausideta pingutama, nt jooksmine) ei meeldi üldse. Seega käin jõusaalis. Saan seal omaette harjutusi teha (alguses oli treener, kes masinad ette näitas ja kava kokku pani), täpselt omas tempos ja puhkepausidega. Lähen siis kui tuju ja aega on. Ja mulle tõesti meeldib seal käia. Joosta ei viitsi isegi bussi peale.

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:00

      Ma pole seda veel leidnud kuigi proovinud paljusid asju ?

  • Avatar
    Vasta Elise 25. juuli 2019 at 13:05

    Mina ka pole suurem asi jooksja, kuid 2017a osalesin esimest korda nö rahvajooksul Rakvere Ööjooksul siis ja tegelikult oli päris lahe. Siis proovisin juba Narva Energiajooksu ja tõesti kogemus on lahe ja eks ikka võrdled tulemusi, et ehk on aastaga tulemus paremaks läinud. Mis puudutab aktiivsusmonitori, siis mind paneb see küll liikuma, meil on Fitbitis veel teiste Fitbiti kasutajatega challenge’d, et kes kõnnib päeva, nädala või nädalavahetuse lõikes rohkem. Päris esimeste sekka küündida ei suuda, esimesed teevad 5 päevaga 100 000 + sammu. Aga vahel ikka vaatad, et nii väike vahe on teise osalejaga, et siis liigutadki rohkem.
    Ühel nädalavahetusel ütlesin mehele, et kuule mul on vaja natuke sammuda, et jalutaks veidi. Tahtsin nädalavahetuse challenge’t võita 😀 Seega jalutasime päris pikalt ja kui alguses olin esikohast maas paari tuhandega, siis lõpuks võitsin esikohta ca 5000 + sammuga 🙂 Nii, et aktiivsusmonitor paneb rohkem liikuma kindlasti 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:40

      See paneb jaa ja teistega võistlemine ka nagu näha ??

  • Avatar
    Vasta Lila 25. juuli 2019 at 11:42

    3 aastat tagasi nägin palju vaeva ja jooksin 10km rahvajooksul.
    Vahepeal käisin vahelduva eduga rühmatrennides, põhiliselt zumbas. Eelmine aasta proovisin uuesti joosta ja no peale 1 km pidin ära surema, süda paha, tahtsin oksendada kõndida ka ei suutnud ja pulss läks alla alles poole tunni pärast. Andsin alla.
    See aasta leidsin sellise podcasti. From couch potato to 5K. Ehk siis 9 nädala lõpuks peaksid suutma joosta järjest 5km. Alguses kõnnid ja jooksed vaheldumisi. Mul 5. nädal. Täna oli 5min soojenduseks kõndi, 8min jooksu, 5min kõndi ja 8min jooksu. Ja kõrvaklappides ta ütleb millal joosta ja millal kõndida. Usun, et sügiseks suudan jälle 5km ära teha! Soovitan proovida! Siiani olen suutnud kõik kaasa teha.

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:39

      Oo täiega põnev. Mulle meeldib kui ise mõtlema ei pea ?

  • Avatar
    Vasta ml 25. juuli 2019 at 11:40

    Mul on mingi suvaline alist tellitud kell, seega Polari võtaks küll.
    Aga sammudega on kehvad lood – hetkel näitab 320 sammu ainult ja kell on juba üle keskpäeva. Muidugi saan vabanduseks öelda, et ärkasin alles umbes kell 10.
    Ei viitsi ka end eriti liigutada ja sain ämmakalt natuke nahutada, seega siis olen end sel nädalal iga päev välja ajanud, et vähemalt 5000 sammu täis saaks, aga kuna olen seda päeval teinud, siis on õhtuks isegi 7000 tulnud, mis minu jaoks on suur samm edasi. Eile ei viitsinud nagu niisama tühja kõndima minna, ajasin siis hoopis muruniiduki kurjaks ja sain oma sammud ikkagi täis. Jee.
    Aga jooksmisega on mul ka jahedad suhted – ma kümme sammu teen, siis on nägu tulipunane nagu oleks mitu km ära jooksnud :S

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:33

      Mul ka ikka vahel super vähe samme, aga see kella omamine täiega tekitab hasarti ja paneb rohkem kõndima ?

  • Avatar
    Vasta Pisi 25. juuli 2019 at 11:07

    Minule jooksmine meeldib. Aga selleks peavad olema õiged jalatsid, kuna mul nt hakkasid jalad väga valutama. Kui valed jalatsid ja alles õpid jooskma, siis võid enda jalad ära põrutada ja mina sain ikka päris mõnusad valud. Kui aga ostsin õiged jooksutossud ja vaikselt alustasin sörkimisega, siis polnud midagi hullu. Oli 4 kuud harjutanud jooksmist ja mõtlesin, et nüüd lähen võistlusele. 10 km jääl oli paras katsumus. 1h 35 min läks selle 10km läbimiseks aga ma olin nii õnnelik. Ma tegin selle alla 2 tunni ja ma ei kukkunud. Väga oluline oli tasakaal, et ei kukuks. Aga sinul ma soovitan alustada kõndimisega. Tõstad vaikselt tempot ja siis alles hakkad sörkima. Ja soovitan võistlusel võtta stardis just sinna tagumiste sekka, et ei jää kellelegi ette.

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:27

      Ega ma seal ilmselt väga joosta ei jaksa, aga eks näis ?

  • Avatar
    Vasta Andra-Liis 25. juuli 2019 at 10:35

    No super tubli ju!kes tahab see teeb , kes ei taha see ei tee üldse midagi?
    Kooliajal olin ise üsna sportlik, jalgpall ja muud treeningud. Nüüd aga mitte eriti… Vahest rullitan aga see on ka vist kõik.
    Kellaks on Polar A370. Kuigi oma sammude kohta ei saa ma nuriseda, keskmine 15K aga see on minu end päeva eesmärk. Kuna töö on mul väga liikuv ja koduski aias super palju tegemist siis ei ole haruldane ka ala 25k . Aga siis on jalad läbi kui Läti raha. Aga lipsab vahele ka neid päevi kus on kaugel 10stK. ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:10

      Ma tahaks, aga ei viitsi ?

  • Avatar
    Vasta Eha 25. juuli 2019 at 10:27

    Ma lähen ka oma 4 kuusega lapsevankri jooksule kõndima ja 4 aastase poja panin laste jooksule kirja. Eelmine aasta käisin maijooksul.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. juuli 2019 at 10:29

      no siis näeme seal 😀

  • Avatar
    Vasta Lilllll 25. juuli 2019 at 09:58

    Juhhuu, võistlused! Mina ei viitsi sporti tehagi, kui võistelda ei saa ? Võistlused annavadki motivatsiooni käia iga jumala päev trennis! Olen käinud nii ujumis-, jooksu- kui ka orienteerumisvõistlustel, peamiselt tegelen ratsaspordiga ning sellel alal tuleb aastas 10-20 võistust ikka ära. Ma usun, et kui end ikka paarile võistlusele kirja panna, siis küll see motivatsioon tuleb!
    Sidenote – kuna sul on seljavalud (mis kahjuks on ilmselt nõrkade alaseljalihaste tulemus ?), siis ei tasuks esijalgu jooksmisele nii väga rõhku panna, kuid pilates oleks see-eest suurepärane idee! Loodan, et saad valust jagu ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 25. juuli 2019 at 14:58

      Ma olen just see, kes ei taha võistelda, aga igapäevane trenn on niiiiii harjumus, et ma isegi ei mõtle selle peale.
      Seljavalude põhjuseid on aga nii palju erinevaid, et “lampi” võimlemine ei pruugi asja sugugi paremaks teha. Mul on ka füsiolt oma harjutused saadud, mis väga hästi aitavad. KUI ma järjepidev olen. 🙂 Kuidagi on nii, et trenni lähen alati, aga nende konkreetsete harjutustega vingerdan KOHE, kui vähegi saan = selg ei valuta. 😀 Kui jälle nö piisavalt haiget hakkab tegema, siis teen jälle edasi. Mul diagnoos olemas ka, skolioos.

      • Avatar
        Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:06

        Mul tegelt arstilt saadud harjutused, päris suvad ei ole. Aga tahaks ka, et trenn mu jaoks nii harjumus oleks ??

  • Avatar
    Vasta Sirly 25. juuli 2019 at 09:58

    Tubli, tubli 🙂

    Mul oleneb päevadt ja võimalustest. On kuni 1000 sammu päevi ja on 24000 sammu päevi.
    Kella loosist võtan osa, mu 11a nii nurub just seda kella endale.
    Ps! See jooksukäru on niiiii lahe!

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:04

      Eks mul sama, vahel ikka koguneb palju neid samme, aga keskmine vist pigem madal ikka ?

  • Avatar
    Vasta L. 25. juuli 2019 at 09:49

    Mina arvasin, et ma olen juba üsna Fitlife inimene – 30 kilo oli kehalt raputatud ja keha nagu ka juba veidi vormis. Läksin siis oma suurepärase vormiga Ace Xdreamile ja no õudsamat asja ma oma elus ei ole senini teinud 😀 Meil oli siis segavõistkond ja valisime B-raja, mis tähendas 5km jooksu, 25km ratast ja 5km kanuud. Kahjuks me kanuutama ei jõudnudki, sest meil läks lihtsalt metsas nii kaua aega. Ja pidin tõdema ka võistluse lõpuks, et ma ei ole absoluutselt veel selleks valmis – võistlus lõppes ikka väga ränga põlve valuga. Nüüd käin lihtsalt kevadel ja sügisel linna orienteerumistel ja tunnen sellest rõõmu 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 27. juuli 2019 at 12:03

      See vb oli jah liialt entusiastlik ?