SPORDIJUTUD

“sa oled alla võtnud v?”

9. september 2019

Viimasel ajal kogu aeg küsitakse, et kas olen või. Ma ütlen kohe ära, et ei, laias laastus ei ole. V.a see ükspäev, kus ma olin 60 kilo, aga see vist oli kaalu viga, sest peale seda olen ma püsivalt ikka 62 olnud. AGA, ma olen hakanud veiiiidi trenni tegema! Saate aru v?

Mul on kogu aeg see mõte olnud, et okei, ma tahaks trenni teha, ma peaks trenni tegema, aga issand, ma ju ei viitsi. Või mis, oota ei, see pole hea vabandus. Parem on, et mul pole aega, haha. Ja kallis on. Ma vahepeal regasin ennast mingi hetk sõbrannadega Revali spordiklubisse, maksin vist 3-4 kuud tasu ja käisin seal täpselt NULL korda. Super arukas eks. Reaalselt oligi nii, et alguses mõtlesin, et jaa muidugi ma leian selle 45 minutit nädalas paar korda, et mingi rühmatrenn ära teha, aga reaalsuses võib see tund ise kesta 45 mintsa, aga tegelikult sõidan ma linna juba 30 mintsa, panen seal ennast valmis, pärast käin pesus, sõidan koju tagasi. Vähemalt kaks ja pool tundi lihtsalt “maha visatud”. Okei, enda eest hoolitsemine ei ole maha visatud aeg, aga kolme lapse, töö, sõprade, mehe, loomade ja elu kõrvalt tundub see võimatu ajahulk, seda enam, et millal ma siis lihtsalt laman ja mitte midagi ei tee? Seda aega ei tohi üks ristiinimene unustada endale andmast!

Sõbrannad kinnitasid mulle, et nad septembrist hakkavad trennis käima, et lähme siis kõik koos. Noh, september tuli peale, nüüd vannuvad nad pühalikult, et alustada oleks mõttekam oktoobrist, sest septembrist on kõik kohad neid “alustajaid” täis ja parem oleks oodata, kuni massid lahtuvad. Olgem ausad, enne lahtume meie sellest trennitajate massist, kui me sinna üldse jõuamegi, sest raudselt unustame ära, haha.

Igatahes kirjutas mulle Talis, kellega ma olen enne tööasjus küll ja veel kokku puutunud ja ütles, et kuule, ma olen vaadanud, et sa blogis aina inised, et tahaks trenni teha, aga kuidagi nagu pihta sa ei saa sellega hakatud, et kaua võib. Ma siis rääkisingi surmtõsiselt, et halloo, ma ju HAKKAN tegema. Aga siis, kui raha rohkem, et iga kuu spordiklubile (tühja) maksta on, või kui lapsed suuremad ja aega rohkem tekib, et oleks võimalik üldse kuskil käia. Ja noh, kes teab, võib-olla aasta pärast olen ma ise, jumala abiga ja mitte midagi tehes, selle 7 kilo alla võtnud ja ei peagi trenni tegema, kust tema teab ah?

Ta oli mingi kle veits kahju sust, et sa oled ju aru saanud, et ma eratreener ja ma võin sind ju ometi aidata?

Kunagi kui ma Spartas käisin, siis mul oli erateener, kellega me tegime igasuguseid asju just jõusaalis, aga seda ma siin räägingi, et mulle tundub, et mul ei ole hetkel aega jõusaalitada ja nõnda ma Talisele ka ütlesin, et kle aitäh pakkumast, aga mul pole mingi sada korda nädalas miljonit vaba tundi. Tean küll teid, eratreenereid.

Siis paljastas Talis mulle, et ega ei peagi ju jõusaalis käima, enamikke harjutusi saab kodus või aias või metsa vahel ka teha, et ta tuleb ja näitab mulle. No okei, fain, näidata ju võib ja pealegi kavatsesin ma juba selle trenniks lugeda ja pärast imestada, et miks ma viiekat maha pole võtnud. Nüüd tagantjärgi võin öelda, et kuigi ma alguses mõtlesin, et no ok, las tuleb ja näitab, et ma nagunii ei jõua ega oska teha midagi, siis praegu mõtlen, et jumal tänatud, et ma teinekord normaalsete mõtetega ka kaasa lähen. Niimoodi võib inimesest veel asjagi saada.

Esiteks tõi ta mulle kingituseks enda jõurihma, mille abil me enamikke harjutusi tegime.

Misasi see jõurihm on? Noh, põhimõtteliselt on see asi, mille abil sa ei peagi kuskile jõusaali ronima, saad kõiki lihasgruppe treenida kodust lahkumata ja oma keharaskuse abil. Imelik tunnistada, aga mulle tõesti meeldis. Valid koha, kus trenni teha tahad ja kui sa tead, mida teha (Talis näitab, või vaatad õppevideot) siis on ülejäänu nii lihtne või raske, kui sa ise tahad. Aga okei, ma näitan lähemalt. Alguses läksime mu maja kõrvale õue, Talis viskas rihma puu külge kinni ja näitas mulle ette umbes viis harjutust. Mõnega oli nii, et hakkan tegema ja et no üldse ei tunne, et oleks raske – siis tuleb asendit veidi muuta ja kohe saad aru, et mida rohkem nn kaldes oled, seda raskemaks kõik läheb. Eriti kuna me veel pildistasime ka ja ma pidin vahepeal nn poosi hoidma, et mitte igal pildil lõõtsutav morsk välja näha, siis olid mu lihased lõpuks niii-iiiii läbi, et hoia ja keela.

Siin tuleb ennast nn lihtsalt “üles tõmmata”. Alguses tundus easy, mõne aja pärast juba vaikselt surin. Talis kõrval lasi peenikest naeru, et ta oma ihusilmaga säärast jõuetut inimest näeb.

Ma niisama feikimas, et mu reie- ja kannilihased parasjagu ei põle ja naeratan malbelt. Trenni teha on niiii kerge! (khhmmmnotkhmm).

Ma pean ütlema, et nii hea oli “rihmatrenni” alustada just Talisega koos. Ta näitas kohe ette, et kust peab “põlema”, mis asend õige on, korrigeeris, kui ma ära vajuma hakkasin ja motiveeris täiega, et saaks vajalikud harjutused tehtud ja kõik lihasgrupid läbi töötatud. Et jah, kuigi olin pärast omadega mega läbi, siis tunne oli siiski hea ja teate ju ise seda tunnet, kui sa oledki ennast PÄRISELT liigutanud, mitte mõelnud, et ah, homme teen või oktoobrist alustan, nagu see tavaliselt olema kipub.

Teate, miks Talis veel hea motivaator on? Sest tema puhul sa tead, et ta ise on sellises olukorras olnud, kus ta võitles oma kaaluga ja on selle teekonna samamoodi läbinud. Et ei ole lihtsalt seda awkward tunnet, et mingi kuum fit tüüp tuleb su volte üle lugema ja kritiseerima, vaid ta tõesti saab aru ja fiilib seda, kui sa ei jõua ja ei tahaaaa-aaa ja tahaks ainult vinguda ja lebada. Sest ta on seal olnud. Ja see on motiveeriv küll, eriti kui sa ta enne ja pärast pilte vaatad.

Te ei kujuta ette, kuidas ma ta üle naersin, kui ta meie treeningule täissuuruses paksu enda kartongil kaasa tassis. Haha ??

Ma ütlesin talle ka tegelikult, et ega ta nüüd NII paks ka ei olnud, aga tõesõna on ju erinevust küll ja veel näha. Krt, tahaks endast ka mingit paksupilti nüüd. Samas vali veits teine nurk ja ma näen vabalt 20 kilo raskem välja, et eks palju ole pildis endas ka kinni, aga Talise puhul ta võttis aastaga 22 kilo reaalselt alla. Toitus õigesti ja hakkas rohkem liigutama ja palun väga, tulemus on silmaga näha.

Aga kui me õues olime, siis ma ütlesin talle ka, et see on kõik väga kena, et saab kaasa võtta ja et see nii pisike ja kerge, et saab kasvõi väljas trenni teha, aga ma suure tõenäosusega EI VIITSI välja minna, et ma eelistaks pigem midagi, mida ma saan kodus teha. Toasoojuses ? No ja loomulikult saab neid rihmasid kodus ka kasutada. Paned ukse vahele, uks kinni ja olemas. Hakka aga pihta.

Usute, et mu käed ei olnud küljest kukkumas? ?

Kükid rihmaga. Ainuke asi – mul oleks trennimatti vaja, parketi peal oli maru libe. Also peaks küsima, kas see fotograaf töötles mind peenemaks nendel piltidel 😀 (edit: küsisin, väidab, et ei).

Pildil õpetab Talis, kuidas fitbutt’i saada ?

No ja niimoodi siis see Talis mind õpetas, kuidas ise kodus nende rihmadega trenni teha ja leppisime ka kokku et iga nädal korra saame kokku ja teeme koos tunnikese trenni. Minu ülesanne on vähemalt 3x nädalas kodus ise rihmadega kava läbi teha ja liikuda iga päev vähemalt 10 000 sammu. Toitumine on hetkel mu enda teema, aga ma üritan kasutada seda nippi, et koju ostan vaid neid asju, mida päriselt süüa TAHAN ka, mitte komme ja shokse. Kuigi jah, ükspäev panin siin kahe käega shoksi näost sisse, sest ma ostsin selle “Kardole” ja see karjus mu nime… Igatahes, eks inimene ikka aeg-ajalt murdub, edaspidi ei osta isegi Kardole ?

Igatahes olen siiani (peale seda šokolaadiahmimist) täitsa korralik olnud. Liikunud olen ka VIST piisavalt, mul viimased kaks päeva pole kella käel olnud, sest ma ei viitsinud teda laadida, aga mulle endale tundub, et sai vast 10 000 sammu täis küll. AGA mul on selline mõte, et kui mu lugejatest ka inimesed selle rihma endale soetavad, siis saaksime koos trenni teha! Ala kord nädalas viskasin insta/FBi laivi üles ja kütame koos! Seega, kes selle soetamisele mõtlevad, andke teada, teeme ära.

Talis pakkus ka mu lugejatele ägedat paketti (kõikide tänaste ostjate vahel läheb loosi spaapuhkus kahele GOSPA-s):

Soodushind veel vaid täna -20% ehk et saad koduse treeningvahendi 20 € soodsamalt ja kaasa 28 € väärtuses kingitusi* – treeningkava 25 € ja tasuta transport üle Eesti 3 €.

Kokku on võit pea 50 €, lisaks kutsub Talis kõik jõurihma omanikud oma salajasse toetusgruppi, kus näitab iga nädal uusi harjutusi ja korraldab põnevaid challenge’eid, et püsiksid rajal!

Ja kui aus olla, siis spordiklubi 1 kuu liitumine on juba vähemalt paarkümmend eurot, aga koduse jõusaali saad vaid 79 € eest – sellega saad trenni teha aastaid! Seega hoiad kokku sadu eurosid!

Kui täna ostab jõurihma 50 inimest, loosin ma kõikide ostjate vahel välja spaapuhkuse kahele oma lemmikspaas – GOSPA-s! (1 öö) Maksimaalne väärtus 200 €. Loosimine 27.09 nende vahel, kes omavad ostetud jõurihma ka sel kuupäeval!

Kui täna ostab jõurihma aga 100 inimest, teeb Talis mulle ka GOSPA spaapuhkusele välja! Nii et saame koos minna, kui võidad! Mis arvad, teeme ära! Hullult tahaks spaasse!

Igatahes, mina soovitan neid rihmasid kõigile, kes kodus veits liigutada tahavad, aga ei teagi täpselt kuidas, või mismoodi.

Nii, et kasuta sooduskoodi mallukas20 siin SIIT! Ma luban, et tulen ka sinna Talise gruppi koos sinuga trenni tegema. 

*100 esimesele Tallinna ja lähiümbruse (kuni 15 km) inimesele lisakingitus – personaaltrenn väärtusega 60 €. Sinu valitud asukohas – kodus, jõusaalis, suvilas, metsas.

NB! Seda “100 esimesele Tallinna ja lähiümbruse inimesele” lahendust on võimalik ka laiendada, a’la kui vähemalt 20 inimest Pärnust ostab rihma, sõidab Talis Pärnusse ja annab seal kõikidele huvilistele personaaltrenni. Ja nii ka teiste asukohtadega, et andke teada ja saab tehtud mujalgi!

Igatahes, ma soovitan saja essa seas olla, sest eratrenn Talisega annab täiega juurde ja ta üldse nii mõnus ja muhe inimene, et pole hullu midagi temaga tunnikese tsillida ja trenni teha. Mulle tegi ta pärast isegi smuutit, aga ma ei hakka nüüd lubama, et ta kõigile seda teeb, haha. 

Ja kui sind huvitavad Talise eratreeneritunnid, mis toimuvad Tallinna kesklinnas privaatses jõusaalis või sinu kodus Tallinnas või lähiümbruses (kuni 15 km) siis nende kohta saab lisainfot SIIT! 

P.S. Personaaltrenni paketid on veel TÄNA -10%, kasuta sooduskoodi mallukas10 ja tasuda saab jupikaupa. Nagu parema keha liising vms. 😀

Pildid: Kristjan Aru

 

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helerin 15. november 2019 at 15:00

    Selle paigaldamise koha pealt, et lihtsalt panedki üle ukse ja kõik?
    Huvitab just see, et kas mu uks vastu ka peab sellele kõigele, kui ma seal rippuma hakkan 😀
    Super mõnus asi tundub muidu

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. november 2019 at 17:17

      ikka peab 😀

  • Avatar
    Vasta ann 20. september 2019 at 10:13

    Hei,kuskil blogis mainisid,et saab testi teha mis kõige rohkem mõjub kaalust alla võtmisel ,oskad õelda mis test see oli? 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 16. september 2019 at 21:10

    Tegin laupäeval nende rihmadega esimese trenni ja kas mu kõhulihased on tänaseni veits valusad või jaa?:D

  • Avatar
    Vasta Nellu 11. september 2019 at 15:16

    Lugesin postitust ja meenus midagi. Vaatasin su saadet Malluka suvi maal ja jäi kõrvu trenni teema, kus sa ütlesid, et lasid teha testi ja sealt said teada, et mis moodi võtad sa kõige paremini kaalust alla. Ma üritasin igaltpoolt otsida, aga ei leidnud. Oleksid nii pai ja ütleksid, kus sa antud testi tegid? 🙂

  • Avatar
    Vasta Lily 10. september 2019 at 00:43

    Küll sul on alles… eee… saiad? 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 9. september 2019 at 21:29

    Tundub nii lahe asi ja täpselt selline mida tahaks isegi proovida. ? Aga kahjuks ei saa praegu ka selle 50% soodusega osta seda.. ? Loodan, et ka tulevikus tuleb selline hea pakkumine, kui ajad natuke paremad.. ? Ja wow, Talis on tõesti inspireeriv treener, tõsiselt lahe ja tore on näha treenerit, kes pole terve elu olnud “kiire ainevahetusega” ja mõistab seda kui lihtsalt ei jaksagi vahepeal. ?

  • Avatar
    Vasta Evelin 9. september 2019 at 21:20

    Kuna ma tõdesin kurvastusega, et sügisest juurde tekkinud kohustuste kõrvalt ma eriti trenni ei jõua, siis tellisin ka need rihmad.
    Liigun praegu päris palju erinevate Eesti paikade vahel ja hantleid ju kaasa ei tassi, aga need rihmad võib küll kenasti kaasa võtta ma arvan. Ega see paigaldamine mingi raketiteadus vast ei ole.
    Parem oleks, et varsti olen megavormis.
    #keharelvaks

  • Avatar
    Vasta Mirjam 9. september 2019 at 19:24

    Ma väga segaduses, hakkasin tema kodukalt toitumiskava kohta uurima ja screenshotid täpselt Orgu äpi-omad, retseptid ka Orgust tuttavad, et nagu mis asja…?!

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. september 2019 at 10:17

      Need pole tema toitumiskavad, vaid ta soovitabki orgu omi 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 9. september 2019 at 17:42

    Miks seda soome tellida ei saaa ?

  • Avatar
    Vasta Greete 9. september 2019 at 14:35

    Tee pliis video kuidas sellist soengut teed ? tahaks ka, aga teha ei oska ?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2019 at 14:50

      ‘jenni korjus tegi 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 9. september 2019 at 12:43

    Räägi nüüd ausalt mitu korda need rihmad oled välja võtnud ja trenni teinud? ? ja tõesti seda niisama lamamise aega pole priisata kõigi need igapäevakohustuste kõrvalt. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2019 at 13:01

      Konkreetselt kolm 😀

  • Avatar
    Vasta Glacier 9. september 2019 at 11:59

    Jah, aitäh, mulle palun.

  • Avatar
    Vasta Kkk põlvast 9. september 2019 at 10:03

    Seda viimast pilti vaadates, oleksite nagu nummi couple ?
    Sobiksite

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2019 at 10:26

      haha, aitäh I guess 😀

  • Avatar
    Vasta AbFab 9. september 2019 at 09:55

    TRX bands on selle asja nimi. Kui keegi nüüd “Talise jõurihma” googeldama hakkab…

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2019 at 10:26

      mul lingitud, mis see on ju, ei pea googeldama 😀

      • Avatar
        Vasta Abfab 9. september 2019 at 10:30

        #malugesinainultpealkirja

  • Avatar
    Vasta E 9. september 2019 at 09:03

    Õõhhh, sa näed nendel piltidel ikka super välja ja ütleks et nii 55kg max 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. september 2019 at 09:04

      Ma ise vaatasin ka, et fotograaf mingid head nurgad tabanud, igal pildil ma küll selline välja ei näe 😀