KARDO

kolimise update: olen siiski elus ja jälle jauran sisekujundusteemadel

17. august 2021

On see vanajumal mis ta on, vahepeal laseb ikka väga kahtlaseid otsuseid sisse, aga vot sõpradega on ta mind küll õnnistanud. Tasus mul ainult chatis küsida, kas keegi mulle pakkimisega abistava käe ulataks, kui kaks sõbrannat, kõpsti, kohal olid ning minuga koos kappe ja sahtleid tühjaks tegema kukkusid. Takkatipuks tuli kolmanda sõbranna mees appi prügi jäätmejaama viima. Üks tark isik nimelt on siia kolimisest saadik (8 kuud) keldris mingisuguseid üüratuid pappkaste hoidnud. Polnud viitsinud nendega enne tegeleda. Vähemasti nüüd, enne välja kolimist, sain neist lahti. Ühtlasi avastasin, et mul istuvad keldris veel üüratu nukumaja ja pallimeri. Lastel saab kunagi uues kohas “uutest” asjadest oi kui palju rõõmu olema.

Võiks nagu juubeldada, et vähemalt asjad said pakitud. Reaalsuses ahastan juba ette, mõeldes, kuidas ja mismoodi ma seal uues kodus majandan, kuni kööki ümber tõstetakse. Väidetavalt tehakse seda kaks päeva, aga seal on nüüd väike aga. Nimelt ei saa nad kööki päris täpselt samamoodi jätta, sest muidu oleks elektrikilp ja kraanikauss liiga lähestikku. Niisiis peab köök minema elutuppa peegelpildis. See omakora tähendab, et mul on sinna uut (250×60 cm) töötasapinda vaja. Saan aru, et see on vist suht standardne mõõt? Aga kas seda saab osta nii, et ma astun kuskile sisse ja ütlen, tere, mul oleks TÄNA ja kohe vaja ja keegi lõikab mulle selle valmis ja saan koju tuua? Kui ei, siis saan ma küll köögi õigesse kohta, aga ilma tasapinnata on selle kasutamine pehmelt öeldes…keeruline.

Ma muidugi selle peale ka enne praegust momenti ei tulnud, et hetkel on seal, kuhu köök tuleb, esikukapp. Ja no üldse mulle kuidagi ei koitnud, et hinnapakkumises ei olnud ju poole sõnagagi mainitud, et nemad selle esikukapi ka sealt eest ära võtaksid. Ehk siis vana hea mina jälle sõbrannade mehi moosimas, et ole hea, viitsid oma vabast ajast mind aidata v? Mul on juba tunne, et ma peaks varsti Eriku ja Janari endale palgale võtma. Nad muud ei tee, kui käivad (ilmselt oma naiste sunnil) minu eest asju tegemas, mida ma ise ei oska või ei jaksa 😀 Õnneks vist sain nüüd kiiruga homseks endale ikkagi abikäed sebitud. Vastasel korral oleks mul neljapäeval päris nadi seal hakata üksi seda kappi kuidagi maha võtma, endal pole trelligi.

Teine asi, mille ma endale kiiruga tellisin, on kapp ja kummut mu tulevasse magamistuppa. Loodan sinna oma asjad ära mahutada. Ja noh, veel rohkem loodan ma seda, et see parkett sealt köögimööbli alt väga pekkis ei ole. Aga kui ka on, siis ma olen ausalt juba nii väsinud kõikidest nendest remondimõtetest, et siis viskan sinna oma jänese poolt ära näritud vaiba peale ega tee teist nägu ka.

Üks asi siiski on veel, mille ma peaks kiiremas korras välja valima ja ära ostma. Selles suhtes, et valgust ta annab, aga ma ei tea, kui hubane see konkreetne lamp magamistoa laes oleks 😀 Vb kui ma sinna vanglaruumid ehitaks, siis passiks hästi.

Ütlen ausalt, et mul pole õrnematki aimu, milline oleks mõnus magamistoa valgusti. Vaatasin Konverteri lehel ringi ja mul on tunne, et ma pean neile kirjutama. Et mu kapi ja kummuti tellimusse tuleks üks väike lamp ka kuskile mahutada, sest leidsin sinna vähemalt värvide poolest ideka lahenduse! Ja neid on veel kaks tükki ka, nii et ma ei tea, mida te arvate? Kas see lamp sobiks nii magamistuppa kui ka elutuppa? Või jääks ta elutuppa liiga väikseks? Öelge pliis ruttu, siis ma tean, mida neile kirjutada 😀

Tugitooli tellisin ma juba oma esimesest käigust Konverterisse ära ja palusin neil seda minu jaoks laos hoida, kuni kolitud saab. See on sulgedest sisuga ja niii pehme, et ma ei imestaks, kui ma ainult seal hakkangi istuma. Praegu vaatan ainult, et kuidagi maru hele ja igav tundub selle kollaaži pealt see toa kombo. Aga ega laias laastus vahet pole, sest asjad on mul nagunii toas ja annavad veits värvi. Lisaks oleks ju kena, kui majapidamises saaks olla üks tuba, mis on hele ja helge. Mitte et ma oleksin veel seinavärvi suhtes otsustanud… Hmm, kas selle lambikomplekti helesinine toon sobiks? Või peaks ikka selle tumerohelise poole vaatama, mis elutuppa ka tuleb? Samas mõtlesin ka roosa peale. Üks sein siis, mitte kõik muidugi. Issand, aidake mind!

Mis veel. Ahjaa, voodi tellisin ka juba eelmisel nädalal ära. Ma mõtlesin siin ühte ja teistpidi, et äkki võtaks ainult voodiraami, sest madrats on mul ju olemas. Lõpuks meenusid helged ajad kontinentaalvoodis magades, mis absull kuskilt otsast ei krigisenud, ega ragisenud. Voodiraamid on minu hinnagul sellised sindrid, et kui üritad magava lapse kõrvalt ära hiilida, teevad nad maailma kõige kõvemat häält. Kontinentaalvoodi on vaikne, mõnusalt kõrge ja NII mugav, et nõnda sai jah tellimus sisse antud. Männikul oli meil veits teine mudel, nüüd valisin Sleepwell RED voodi, koos pehmema pealismadratsiga. Ma ei tea, kas olen vanaks jäänud, aga tahaks lihtsalt pehmes voodis lebada. Nagu hotellis. Vahi, kus luksuse peal väljas, eks. Nüüd tuleb seda luksust ainult oodata, sest enne paari nädalat ma seda kätte ei saa. Seega vedelen nii kaua madratsiga palja maa peal ega tee teist nägugi, sest paremad ajad on alles ees.

Nii… Tahtsin millegi üle kindlasti veel halada, aga ei tulegi nagu kohe rohkem miskit pähe, pagan.

Igatahes, andke palun mulle nõu ja seesuur ka, et kui teil ka mööblit tarvis, siis Konverteris kood “mallukas” veel täitsa töötab, just proovisin järele! Ja üldse ei maksa sealt e-poest asju tellida karta, sest mina tellisin endale oma silmaga nägemata diivanilaua ja vaiba, mis tulid kohale täpselt sellisena nagu pildil.

*Mul tunne, et ma maru palju lingin siin Konveterit, et peaks kuidagi ära mainima, et nad jällegi ei palunud kirjutada, aga kuna me koostööd teeme ja neil palju ilusaid asju on, siis oleks tobe ka linkimata jätta onju 😀 Nii et ei teagi kohe, kas märkida reklaampostituseks või mitte, aga noh, nüüd siis teate 😀

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ele 19. august 2021 at 09:20

    Vaata @sonne_estonia instast, neil oli seal väga ilus lamp, puit+roheline 🙂 kui saaks, paneks pildi siia, aga ei saa ju 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 18. august 2021 at 11:30

    ehk leiad sarnaste toonidega tapeedi, kus on tumerohelist ja sinakat jne, ühes seinas (peatsis) võiks olla, muu jätaks heledat tooni. Küll saad patjade jms toone juurde tuua. Aga magamistoas annab tapeet hubasust juurde.

  • Avatar
    Vasta H. 18. august 2021 at 11:21

    Me oleme ka kontinentalvoodi otsingul. Meie enda voodi juba üle 11 aasta vana ja auguline 🙁
    Ega Sul Sleepwellile pole sooduskoodi? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. august 2021 at 12:05

      Ma võin küsida 😀

      • Avatar
        Vasta H. 18. august 2021 at 22:38

        Küsi jaa, kui võimalik 🙂

  • Avatar
    Vasta Andrus 18. august 2021 at 11:03

    Ma olen selle aadressi endale kunagi salvestanud, ehk saad siit 🙂 https://stragendo.ee/

  • Avatar
    Vasta Minni 18. august 2021 at 10:44

    Ma hullult soovitan rohelist seina, aasta tagasi lasin isal toas remonti teha ja valisin ka ühe seina värviks tumerohelise. Et liiga “paljas” poleks, panime samat värvi liistud ka seina peale veel 😀
    Jäin tulemusega niii rahule!!
    Ülejäänud seinad on beeži tapeedi all.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. august 2021 at 10:48

      Saada pilti mulleee!

      • Avatar
        Vasta Minni 22. august 2021 at 09:08

        Saatsin Su blogi messengeri pildid, ei teadnud kuhu õigem oleks saata?

  • Avatar
    Vasta Ty 18. august 2021 at 09:41

    Soovitan tammepuust tasapinda. Mass AS müüb ja saab lôigata mõõtu ka kohapeal. Puit on ikka mõnusam, ilusam ja vastupidavam kui kanditud saepuruplaat.

  • Avatar
    Vasta anna 18. august 2021 at 08:03

    keegi võiks öelda, kuidas seda kollaazhi sedasi teha – endal ka remont ees ootamas ja tundub täitsa hea niimoodi asju vaadata…

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. august 2021 at 08:35

      Ma tegin canvas 🙂

  • Avatar
    Vasta . 17. august 2021 at 23:30

    Magamistoa sein vanaroosa või virsik miski. Või siis mõni tuus tapeet üldse.

  • Avatar
    Vasta H 17. august 2021 at 23:29

    Meil väga sarnane laelamp kontoriruumis ja elutuppa pigem ei paneks – mõõtudelt pole väga suur ja valgust ülihästi ei anna, meil ikka laualambid ka lisaks jms.

  • Avatar
    Vasta MP 17. august 2021 at 23:21

    Kõik tundub kena, mis oled välja valinud, aga mulle pole kunagi meeldinud need kontinentaalvoodid. Miks inimesed nende järgi nii õhkavad? 😀 Ei näe üldse kenad välja ega anna hubasust. Eks see üks maitse asi ole, selge see, kuid mulle endale meeldivad pigem sellised voodid, 1 näide: https://pictureperfecthome.co.uk/product-category/bedroom/beds/

    • Avatar
      Vasta H 18. august 2021 at 09:05

      Peale kontinentaalvoodis magamist ei ole ma lihtsalt nõus enam kusagil mujal magama 😀
      Ja kena näeb ka mu meelest välja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. august 2021 at 09:49

      Mulle jälle nii meeldivad ja NII mugavad on 😀

  • Avatar
    Vasta L 17. august 2021 at 21:16

    Ohh, väga coolid asjad kõik, see lamp on täiega lahe ja sobiks küll mu arust mõlemasse tuppa + see lambi tume osa on niiii ilusat tooni ja see sobiks hästi siukse ägeda tapeediga, mida varem jaganud oled siin, et teha plaanisid ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2021 at 22:47

      Ma siin mõtlesin, et magamistuppa on idekas, aga elutuppa vb annab liiga vähe valgust ikka

  • Avatar
    Vasta Geily 17. august 2021 at 20:40

    Depos saab kindlasti mõõtu lasta lõigata. Teevad hästi kiirelt töö ära ka. Valid välja endale sobiva jne.
    Bauhausis peaks ka saama. Bauhofis, vähemalt Laagri omas peaks samuti saama töötasapinda lõigata.

    Ma pigem teeksin seina helesiniseks ja tooks voodipesu, patjade jms sinist/roosat värvi tuppa juurde ?.

  • Avatar
    Vasta Anna 17. august 2021 at 20:39

    Bauhausis on ka kohapeal mitmed töötasapinnad, mida saab lasta kohapeal mõõtu lõigata, kantida ja siis koju ära tuua. Olen sealt puidust töötasapinna tellinud ja väga rahul nende tööga. Ehituse ABCs peaks ka sama teenus olema.

  • Avatar
    Vasta A 17. august 2021 at 20:23

    Laagri bauohfis täitsa olemas töötasapinad ja inimene kes lõikab ja ka viimistleb lõigatud ääre

  • Avatar
    Vasta Katu 17. august 2021 at 20:00

    Selline roheline konsoollaud jäi silma: https://www.moobel1.ee/konsoolid/konsool-e183.html

  • Avatar
    Vasta Ebe 17. august 2021 at 19:12

    Helesiniseks nagu lambi osa!

  • Avatar
    Vasta lily 17. august 2021 at 19:07

    tag on sul siin “Kardo” 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2021 at 19:39

      Oih, kodu pidi olema ?

  • Avatar
    Vasta Mare 17. august 2021 at 18:45

    Töötasapinda saab Bauhofist, neil kohapeal olemas. 3.05m pikk, lõikavad ka lühemaks.
    Mujal ehituspoodides ka arvatavasti kohapeal olemas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2021 at 18:50

      Mul sõber just ütles, et igas Bauhofis ikka ei saa lõigata, et ala õige inimene peab tööl olema ja nad tavaliselt ei olla tööl 😀

      • Avatar
        Vasta Mare 17. august 2021 at 19:00

        Proovi Plaat Detail OÜ. Seal nad teevad neid kohapeal. Populaarsemad peaksid n-ö laos olema.