LAPSED

asjad, mida emadel vaja on*

19. aprill 2022

Sellega, et Lendele Marta “hingamine” ette jäi 🥲 tuli meelde Nosiboo GO kapist välja otsida. Ja sellega omakorda meenus, et Kidsmed saatis just hiljuti lastele vitamiine ka. Hakkasin juba ütlema, et nagu ema ees, nõnda lapsed järel, aga tegelt ei ole laste köhad-nohud päris samal pulgal nagu see, mis mul siin endal toimub. Lastel paratamatult neid asju ikka tuleb ette.

Siilikübarasiirupiga on lapsed juba sina peal ja noh, D-vitamiiniga ka, lihtsalt Kidsmedi oma pole varem tarvitanud. Seda lihtsalt põhjusel, et nad alles üsna hiljuti selle oma tootevalikusse panid. Lisaks veel multivitamiin – mu lapsed on kõige agaramad võtma just sprei kujul olevaid vitamiine ja asju. Nagu näiteks ka ema melatoniini, ups (nad rohkem pole selle kallale saanud, ärge menti helistage). Aga jah, vitamiinidest vaieldamatult kõik mida saab suhu pihustada, pakub neile kõige rohkem pinget. Muud asjad proovitakse ära ja siis huvi suht kaob.

ATH võlud -kõik, mis igapäevases kasutuses, peab olema NINA ALL! Hetkel on seal ka Mari antibjotsid, muidu lihtsalt vitamiinid. Minu omad kenasti karbis.

Kuna haigused endiselt tulles hüüda ei suvatse, siis tasub lihtsalt igal hetkel valmis olla, et vähemalt ülenädala kellelgi tatt lippab. Mäletan, et Maril oli esimene nohu ikka väga imikuna ja vot see oli üks tülikas asi. Esimese lapsega ka veel. Mõelge ise – esimestel elukuudel lapsed suht muud ei tee kui magavad. Aga ei ole midagi võimatumat kui tatti täis ninaga magada. Eriti kui suuga hingamise oskus veel kasinavõitu on. Meie esimene toimiv ninaaspiraator oligi Nosiboo PRO. Maril sellest paraku tolku ei olnud, sest see tuli meile ikka jupp aega hiljem, aga Lende ja Marta on tänu sellele ikka väga palju lebomalt läbi saanud siin  elus.

Ilmselt kõik väikeste laste vanemad teavad seda voolikuga tati imemise…voolikut. Mu jaoks on see alati väga gross olnud ja olen elu eest selle kasutamist vältinud. Aga tean, et paljudel pole sellega üldse mingit tõrget, nii et kes rohkem raha ei taha hakkama panna, siis Nosiboo ECO ka igati aus variant. Ma nüüd enam igasugu beebitarvetega väga täpselt kursis pole, aga viimati olid sarnastel apteegis saadaolevatel tati imemise voolikutel mingid filtrid, mida kulus, ma mäletan, hullu moodi. Muudkui aga käi ja osta pisikesi kilesse pakitud svammikesi kokku. Vot selle poolest on Nosiboo juba eos etem, et see on lihtsalt pestav ja ei pea üldse midagi juurde ostma.

Kidsmedi kontaktivaba termomeeter on veel üks mu koduse meditsiinivarustuse lahutamatu osa. See kõlab nüüd nagu mul oleks jube organiseeritud ravimikappi, kust ma häda korral kohe vajaliku välja otsin 😀 Pigem tean, et kõik need asjad kuskil siin korteri piires asuvad ja vajaduse korral on meie teed lõpuks alati ristunud. Igatahes kõik muud kraadimise variandid enne kontaktivaba termomeetrit on olnud ebausaldusväärsed. Või võtnud seitse aastat. Ja siis ikka täiesti suvalist temperatuuri näidanud.

Minul endal seda toodet loodetavasti enam kunagi endal vaja ei lähe 😁 Aga kellel beebi olemas või tulemas, siis üks hea rinnapump ei jookse kunagi mööda külgi maha. Võimalikke põhjuseid on mitmeid, miks tuleb ette vajadus piim rinnast välja pumbata ja nii palju kui kasutajate kogemusi usaldada (nt üht mu enda lugejat, kes seda katsetas), on Lola Lykke elektriline rinnapump üks päris imeline aparaat. See on muide akuga, ei pea kuskil pistiku ääres passima… Kidsmed müüb muidugi ka kõike muud selle rinnapumba juurde kuuluvat, alates rinnapiima säilituskottidest kuni muude lisatarvikuteni.

Rinnapump on mu meelest täpselt selline asi, mille vajadus võib tekkida täitsa ootamatult ja no maru hea kui see siis kohe võtta on. Kes elus piimapaisu kogenud on, see kinnitab teile, et pump on must have. Ja kes beebi kõrvalt ära on pidanud või tahtnud käia, ilma et laps vahepeal rinnapiimata jääks, siis jälle hea, kui on võtta. Olin juba ütlemas, et vot nihuke korralik rinnapump on üks ütlemata hea kingiidee kas beebipeoks või katsikuks. Aga siis sain aru, et seda on tegelt kõik Kidsmedi tooted. 10/10 tuleb värskel emal ette pigem varem kui hiljem ette hetk, kus ta selle kingiks saadud ninaaspiraatori, kontaktivaba termomeetri või rinnapumba olemasolu üle rõõmustab.

Vot. Ega mul tegelt pikemat juttu polnudki. Koodiga “MALLUKAS” saate Kidsmedi e-poes -10% ja noh seal neid natuke kallimaid asju sellise soodukaga juba toredam tellida. Kuigi need on igati väärt ka seda täishinda.

Loe ka neid postitusi!

1 Kommentaar

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kats 19. aprill 2022 at 19:07

    Kahe lapsega olen manuaalseid vahendeid nohu jaoks kasutanud ja ma ei tea kas ma olen juba liiga vana selleks jamaks aga kolmanda jaoks tellisin just nosiboo 😄